Ухвала
від 09.04.2024 по справі 737/98/24
КУЛИКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 737/98/24

Провадження № 2/737/97/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

09 квітня 2024 року с-ще Куликівка

Куликівський районний суд Чернігівської області у складі головуючого судді Рубаненко Н.Ю., за участі секретаря Решітько А. Д.

представника позивача адвоката Глазун Т.О.,

провівши підготовче судове засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - Виконавчий комітет Ніжинської міської ради Чернігівської області як орган опіки та піклування,

про позбавлення батьківських прав,

інші учасники справи не з`явилися

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_3 , діючи в інтересах ОСОБА_1 , звернулася до суду з позовом, в якому просить позбавити ОСОБА_2 батьківських прав щодо її малолітньої дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Суддя своєю ухвалою від 09 лютого 2024 року за вказаною позовною заявою відкрив провадження, вирішив здійснювати розгляд справи в порядку загального позовного провадження та призначив підготовче судове засідання.

Відповідач ОСОБА_2 в підготовче судове засідання не з`явилася, про час та місце проведення підготовчого судового засідання повідомлялася належним чином, будь-яких процесуальних документів від неї не надходило.

Третя особа - Виконавчий комітет Ніжинської міської ради Чернігівської області як орган опіки та піклування в підготовче судове засідання свого представника не направила, про час та місце проведення засідання повідомлена належним чином.

В підготовчому судовому засіданні представник позивача заявила клопотання про необхідність витребування судом інформації щодо наявності заборгованості зі сплати аліментів у ОСОБА_2 за виконавчим листом № 740/3733/22, оскільки орган державної виконавчої служби на відповідний запит такої інформації стороні позивача не надав.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів.

Згідно з п. 3 ч. 1 ст. 189 ЦПК України одним із завдань підготовчого провадження є визначення обставин справи, які підлягають встановленню та зібрання відповідних доказів.

Зважаючи на викладене, суд вважає за можливе задовольнити клопотання представника позивача про витребування доказів.

Також в позовній заяві міститься клопотання про витребування від органу опіки та піклування Ніжинської міської ради висновку про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 відносно її малолітньої дитини ОСОБА_4 .

21.03.2024 року на адресу суду надійшов вищезазначений висновок, затверджений рішенням виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 18.01.2024 №01.1-21/21.

Сторони не виявили бажання звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді, уточнення позовних вимог, зустрічного позову, інших заяв чи клопотань не надійшло.

Необхідності залучення до участі у справі інших осіб, об`єднання чи роз`єднання позовних вимог, призначення експертиз та надання судових доручень не вбачається.

Відповідачем не було подано відзиву на позов в строки, що надані судом, таким чином, суд не вбачає за необхідне встановлювати позивачу та третій особі строки для надання відповіді на відзив та пояснення на відзив відповідно.

Враховуючи подані позивачем докази, доцільно встановити під час судового розгляду справи по суті наступний порядок з`ясування обставин справи та дослідження доказів: після заслуховування вступного слова (пояснень) учасників справи (у разі їх з`явлення до суду) дослідити письмові докази (документи), додані до заяв по суті справи.

З`ясувавши коло питань, визначених приписами статті 197 ЦПК України, суд дійшов висновку про можливість закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись статтями 3, 19, 189-200 Цивільного процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Витребувати з Ніжинського відділудержавної виконавчоїслужби уНіжинському районіЧернігівської областіСхідного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиціїінформацію щодо заборгованості ОСОБА_2 зі сплати аліментів на утримання неповнолітньої дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за виконавчим листом № 740/3733/22.

Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в приміщенні Куликівського районного суду Чернігівської області (Чернігівська область, селище Куликівка, вул. Шевченка, 3) 02 травня 2024 року об 11 годині 00 хвилин.

В судове засідання викликати учасників справи.

Встановити під час судового розгляду справи по суті наступний порядок з`ясування обставин справи та дослідження доказів: після заслуховування вступного слова (пояснень) учасників справи (у разі їх з`явлення до суду) дослідити письмові докази (документи), додані до заяв по суті справи.

Копію ухвали направити сторонам та Ніжинському ВДВС у Ніжинському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud2513/.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя Н.Ю. Рубаненко

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118245438
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав, інші учасники справи не з`явилися

Судовий реєстр по справі —737/98/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Рубаненко Н. Ю.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Рубаненко Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні