Ухвала
від 10.04.2024 по справі 208/1738/24
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 208/1738/24

№ провадження 2/208/737/24

УХВАЛА

Іменем України

10 квітня 2024 р. м. Кам`янське

Суддя Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області Івченко Т.П., розглянув матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Комунального закладу «Середня загальноосвітня школа № 9» «про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та виплати компенсацій за весь час вимушеного прогулу»,-

встановив:

08.03.2024 року через систему «Електронний суд», ОСОБА_1 подано позовну заяву за змістом якої заявлені позовні вимоги до Комунального закладу «Середня загальноосвітня школа № 9» «про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та виплати компенсацій за весь час вимушеного прогулу».

За змістом позовних вимог ОСОБА_1 заявив:

1.Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження в справі, поновивши строки розгляду, по причині розгляду справи, щодо визнання наказу незаконним у Верховному Суді України і очікуванням на його рішення.

2.Скасувати наказ про звільнення № 19-к/тр від 28 січня 2022 року, який визнано незаконним Верховним судом України в частині формулювання причини звільнення.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 08 беерзня 2024 року матеріали цивільної справи передано до провадження судді Івченко Т.П.

Ухвалою судді Заводського районного суду міста Дніпродзержинська від 08 березня 2024 року позовну заяву залишено без руху.

Зазначена вище ухвала, відправлялась до електронного кабінету ОСОБА_1 , що підтверджується довідкою про доставку 08.03.2024 року, яка міститься в матеріалах справи.

Дослідивши матеріали заяви суддя приходить до наступного.

Відповідно до ст.2ЦПКУкраїни завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

В Україні визнається і діє принцип верховенства права частина перша статті 8 Конституції України. Суддя, здійснюючи правосуддя, керується верховенством права відповідно до частини перша статті 129 Конституції України в редакції, чинній на час розгляду заяви про скасування заочного рішення.

Суд здійснює правосуддя на основі Конституції і законів України, забезпечуючи при цьому верховенство права, а судді - керуючись відповідним принципом (частина перша статті 6 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 7 липня 2010 року № 2453-VI в редакції, що була чинною на час розгляду справи судами першої й апеляційної інстанцій; частина перша статті 47 цього Закону в редакції, що була чинною на час розгляду справи судом першої інстанції; частина перша статті 48 вказаного Закону у редакції, чинній на час розгляду справи судом апеляційної інстанції).

За приписами ч. 1ст. 43 ЦПК Україниучасники справи мають право, зокрема, подавати до суду заяви та клопотання.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до ч. 9 ст. 10 ЦПК України якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутністю такого суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Зокрема, чинне цивільне процесуальне законодавство не регулює повернення заяви поданої в порядку окремого провадження. Тому при вирішенні питання щодо повернення заяви поданої в порядку окремого провадження суд керується положеннями ЦПК України, якими врегульовано порядок повернення позову.

Відповідно до ч. 6ст. 185 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про повернення позовної заяви, якщо позивач до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі подав заяву про повернення позовної заяви.

Враховуючи викладене суд дійшов висновку, що дана заява підлягає поверненню.

Керуючись ст. ст. 131, 175, 185, 260-261 ЦПК України, суд, -

постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального закладу «Середня загальноосвітня школа № 9» «про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та виплати компенсацій за весь час вимушеного прогулу» вважати неподаною та повернути позивачу з усіма доданими до неї додатками.

Роз`яснити ОСОБА_1 положення ч. 7 ст. 185 ЦПК України, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення позовної заяви.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://zv.dp.court.gov.ua.

Суддя Івченко Т. П.

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118249887
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі та виплати компенсацій за весь час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —208/1738/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні