Ухвала
від 09.04.2024 по справі 626/1361/24
КРАСНОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 626/1361/24

Провадження № 1-кс/626/624/2024

У Х В А Л А

про надання дозволу на проведення огляду

09 квітня 2024 року м. Красноград

Слідчий суддя Красноградського районного суду Харківської області ОСОБА_1 , за участю ст.слідчого ОСОБА_2 , при секретарі ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання ст.слідчого СВ Красноградського РВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_2 , яке погоджене з прокурором Красноградської окружної прокуратури на проведення оогляду в рамках кримінального провадження №42024222100000020 від « 20 » березня 2024 року, за ч.4 ст.191 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

09.04.2024р. до суду надійшло клопотання слідчого про отримання дозволу на проведення огляду земельної ділянкиз кадастровимномером 5321685600:00:008:1073 (тип власності приватна власність), на якій розташована свердловина №562 Хрестищенського ГКР ХВБР БУ «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування», за адресою: Полтавська область, Карлівський район, Халтуринська сільська рада.

На обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що слідчим СВ Красноградського районного відділу поліції ГУ НП в Харківській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за №42024222100000020 від 20 березня 2024 року за ознаками кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч.4 ст.191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2023-2024 року посадові особи структурних підрозділів філії БУ "Укрбургаз" АТ "Украгазвидобування " (ЕДРПОУ 00156392, адреса: Харківська область, м.Красноград, вул.Полтавська, б.56 ) здійснюють привласнення та розтрату майна, шляхом розкрадання товарно-матеріальних цінностей.

З метою встановлення осіб причетних до вчинення злочину та встановлення очевидців надано доручення в порядку ст.40 КПК України оперативним працівникам Управління СБУ в Харківській області.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівниками Управління СБУ в Харківській області встановлено, що співробітниками свердловини №562 Хрестищенського ГКР ХВБР БУ «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування», що розташована на земельних ділянках із кадастровими номерами 5321685600:00:008:1072, 5321685600:00:008:1072 поблизу с.Першотравневе Красноградського району Харківської області, а саме: начальником свердловини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 та машиністом ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 , здійснюють розкрадання державного майна на зазначеному об`єкті, а саме порушуючи технологічний процес створюють надлишки дизельного палива, яке в подальшому збувають на території Харківської області.

Так, допитаний в якості свідка місцевий житель ОСОБА_6 надав покази про те, що він в березні 2024 року дізнався про те, що ОСОБА_7 та ОСОБА_5 , які працюють на буровій ХВБР, здійснюють продаж дизельного палива, який вони ймовірно викрадають з території даної бурової. Крім цього, свідок помічав, що ОСОБА_8 та ОСОБА_7 перевозять пальне в каністрах на автомобілі Renault Kangoo д.н. НОМЕР_1 , що на думку свідка належить ОСОБА_9 . На даному автомобілі останні вивозили пальне із території бурової та в подальшому збували мешканцю АДРЕСА_3 . Крім цього, свідок перебуваючи біля даної бурової бачив, як на територію заїжджав жовтий мікроавтобус та до якого завантажували бочки із рідиною, а потім даний автомобіль залишав територію бурової.

Допитаний в якості свідка інший житель м.Красноград ОСОБА_10 надав покази про те, що в січні 2024 року коли він перебував в АДРЕСА_3 дізнався, що ОСОБА_7 та ОСОБА_5 , які працюють на буровій " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", що знаходиться в полі, займаються розкраданням дизельного палива. Свідок неодноразово помічав, як на територію бурової заїжджав автомобіль та до нього завантажувались бочки ємкістю 200 л. дизельного палива та він залишав територію. Також свідку відомо, що ОСОБА_8 систематично заїжджав на автомобілі ОСОБА_11 темно-сірого кольору до бурової, де завантажував до автомобіля каністри з паливом та вивозив їх в напрямку м. Краснограда. ОСОБА_7 та ОСОБА_8 зберігають викрадене дизельне паливо за місцями своїх мешкань, а саме ОСОБА_8 за адресою: АДРЕСА_2 . На момент допиту, свідок повідомив, що ОСОБА_7 та ОСОБА_8 працюють на буровій неподалік с.Хрестище Красноградського району Харківської області, де продовжують розкрадання майна «Укрбургаз».

Допитаний в якості інший місцевий мешканець, свідок ОСОБА_12 надав покази про те, що у 2023 та 2024 роках він був свідком того, як працівники бурової ОСОБА_13 та ОСОБА_8 здійснюють розкрадання дизельного палива. Вказані співробітники здійснювали збут палива, яке було викрадене із свердловини поблизу с.Петрівка Красноградського району Харківської області. На протязі даного періоду невідомі автомобілі заїжджали до вказаної свердловини та до них завантажувалися бачки та каністри з дизельним паливом, а потім вивозилися. Крім цього, ОСОБА_7 та ОСОБА_8 систематично заїжджали до бурової на власних автомобілях, а саме Renault Kangoo д.н. НОМЕР_1 та Toyota Avensis д.н. НОМЕР_2 до бурової та потім вивозили паливо в каністрах з метою подальшого збуту та для власних потреб. На вказаних авто вони доставляли дизельне паливо до мешканців м. Краснограду, та зберігають дане пальне на територія своїх домоволодінь. На сьогоднішній день, ОСОБА_7 та ОСОБА_8 працюють на буровій, що розташована в полі поблизу АДРЕСА_3 , де також розкрадають паливо із бурової. 18.03.2024 свідок побачив, як до даної бурової заїжджав автомобіль Renault сірого кольору з номером НОМЕР_3 , а потім вивозив ймовірно дизельне паливо.

Для підтвердження або спростування факту привласнення товарно-матеріальних цінностей на свердловині № НОМЕР_4 Хрестищенського ГКР ХВБР БУ «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування», а також встановленні істини у даному кримінальному провадженні необхідно отримати дозвіл на проведення огляду місця земельної ділянки на якій розташована свердловина з метою проведення вимірювання, фотографування, звуко- чи відеозапис, складання планів і схем, виготовлення графічних зображень оглянутого місця чи окремих речей, огляду і вилучення речей і документів, які мають значення для кримінального провадження.

Так, свердловина № 562 Хрестищенського ГКР ХВБР БУ «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування» розташована за адресою: Полтавська область, Карлівський район, Халтуринська сільська рада, Кадастровий номер: 5321685600:00:008:1073.

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, власником земельної ділянки з кадастровим номером 5321685600:00:008:1073 є ОСОБА_14 .

Слідчий суддя розглянувши вказане клопотання, дослідивши надані до нього матеріали, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, заслухавши думку слідчого, який підтримав клопотання, вважаю, що клопотання слідчого про дозвіл на огляд, підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.91 93 КПК України одними із обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні є подія кримінального правопорушення, винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, форма вини, мотив та вид і розмір шкоди завданої кримінальної правопорушення. Обов`язок доказування вищевказаних обставин покладається на слідчого, прокурора та в установлених випадках на потерпілого. Сторона обвинувачення здійснює збирання доказів зокрема шляхом проведення слідчих дій.

Відповідно до ч.1, 2 ст. 233 КПК України - ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Згідно зі ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення або майна, яке було здобуту у результаті його вчинення.

Відповідно до ст. ст. 2, 9 Кримінального процесуального кодексу України (надалі КПК України) завданням кримінального провадження зокрема є повне досудове розслідування, при проведенні якого слідчий зобов`язаний всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження (подію кримінального правопорушення, його мотиви та мету, а також встановити осіб, причетних до його скоєння).

Істотне значення для проведення подальшого досудового слідства є виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та встановлення осіб причетних до скоєння кримінального правопорушення, що вбачається із матеріалів цього кримінального провадження.

Відповідно до ч.2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи. Проте згідно ст.233КПК Україниобшук житлачи іншоговолодіння особиздійснюється напідставі ухвалислідчого судді. У відповідності з ч.1 ст.233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою статті 233 КПК України.

Відповідно до ч.3 ст.237 КПК України з метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів.

Так, свердловина № 562 Хрестищенського ГКР ХВБР БУ «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування» розташована за адресою: Полтавська область, Карлівський район, Халтуринська сільська рада, Кадастровий номер: 5321685600:00:008:1073.

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, власником земельної ділянки з кадастровим номером 5321685600:00:008:1073 є ОСОБА_14 .

Відповідно до положень ч.4 ст.107 КПК України судове засідання проводилось з застосуванням технічних засобів фіксування кримінального провадження.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В:

Клопотання ст.слідчого СВ Красноградського РВП ГУ НП в Харківській області ОСОБА_2 про проведення огляду в рамках кримінального провадження №42024222100000020 від « 20 » березня 2024 року, за ч.4 ст.191 КК України задовольнити.

Надати ст.слідчому СВ Красноградського РВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_15 та органу досудового розслідування, а саме групі слідчих та прокурорів, якими здійснюється досудове розслідування у даному кримінальному провадженні (відповідно до витягу з ЄРДР) дозвіл на проведення огляду земельної ділянки з кадастровим номером 5321685600:00:008:1073 (тип власності приватна власність), на якій розташована свердловина №562 Хрестищенського ГКР ХВБР БУ «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування», за адресою: Полтавська область, Карлівський район, Халтуринська сільська рада,в томучислі вбудь-якомуприміщенні,яке знаходитьсяу постійномучи тимчасовомуволодінні особи,незалежно відйого призначенняі правовогостатусу,а такожу всіхскладових частинахтакого приміщеннята віншому володінніособи,гаражі,в іншихбудівлях чиприміщеннях побутового,службового,господарського,виробничого таіншого призначеннятощо,що перебуваєна вказанійземельній ділянці,що перебуваєу приватнійвласності ОСОБА_14 ,але фактичнимкористувачем якогоявляється філіяБУ «Укрбургаз»АТ «Укргазвидобування», з метою виявлення та фіксації обставин вчинення кримінального правопорушення, проведення вимірювання, фотографування, звуко- чи відеозапис, складання планів і схем, виготовлення графічних зображень оглянутого місця чи окремих речей, огляду і вилучення речей і документів, які мають значення для кримінального провадження та в подальшому можуть бути речовим доказом, який підтверджуватиме винуватість особи у скоєнні даного кримінального правопорушення.Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Виготовити дві копії ухали, які чітко позначити як копії.

Ухвала слідчого судді про надання дозволу на проведення обшуку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Красноградського районного суду ОСОБА_1

СудКрасноградський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118251338
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —626/1361/24

Ухвала від 24.07.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Рибальченко І. Г.

Ухвала від 24.07.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Рибальченко І. Г.

Ухвала від 24.07.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Рибальченко І. Г.

Ухвала від 24.07.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Рибальченко І. Г.

Ухвала від 24.07.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Рибальченко І. Г.

Ухвала від 24.07.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Рибальченко І. Г.

Ухвала від 24.07.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Рибальченко І. Г.

Ухвала від 23.07.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Рибальченко І. Г.

Ухвала від 09.04.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 09.04.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні