Ухвала
від 10.04.2024 по справі 644/1891/24
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 644/1891/24

Провадження № 2/646/2006/2024

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження

10 квітня 2024 року м.Харків

Червонозаводський районний суд міста Харкова у складі судді Демченко І.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Харківрегіонгаз» про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати, грошової компенсації за затримку виплати остаточного розрахунку, компенсації втрати частини доходів, вихідної допомоги та моральної шкоди,

В С Т А Н О В И В :

Представник позивача ОСОБА_1 адвокат Яковенко О.Г. звернулася до Орджонікідзевського районного суду м.Харкова з позовною заявою в інтересах позивача, в якій просить стягнути з ТОВ «Харківрегіонгаз» на користь позивача ОСОБА_1 31639,35 грн. нарахованої, але не виплаченої заробітної плати за січень квітень 2021 року; 156310,45 грн. середнього заробітку за весь час затримки розрахунку при звільненні; 2053,20 грн. компенсації втрати частини доходів; 8387,44 грн. вихідної допомоги; стягнути з ТОВ «Харківрегіонгаз» на користь позивача ОСОБА_1 моральну шкоду в розмірі 5 000,00 грн.

Ухвалою Орджонікідзевського районного суду м.Харкова від 21.03.2024 справу передано за підсудністю до Червонозаводського районного суду м.Харкова.

За положеннями ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленомустаттею 31цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ст. 11 ЦПК України суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Пунктом 2 частини 4 статті 19 ЦПК України визначено, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, якими для цілей цього Кодексу є справи, що виникають з трудових відносин.

Підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться, що відповідає ч. 3 ст. 279 ЦПК України.

Частиною 5 статті 279 ЦПК України визначено, що за клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість у відповідності до вимог п.4 ч.5 ст. 12 ЦПК України сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом, тому вважає за доцільне справу розглядати з викликом сторін.

Керуючись ст. 4, ст. 19, ч.5 ст. 128, ст.187, ст. 274 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Харківрегіонгаз» про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати, грошової компенсації за затримку виплати остаточного розрахунку, компенсації втрати частини доходів, вихідної допомоги та моральної шкоди.

Призначити справу для розгляду справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін у судове засідання, яке відбудеться о 09год 20хв 26квітня 2024року уприміщенні Червонозаводськогорайонного судуміста Харкова,розташованому за адресою: місто Харків, майдан Героїв Небесної Сотні, 36, 3 під`їзд.

Відповідач маєправо протягомп`ятнадцяти днівіз днявручення ухвалипро відкриттяпровадження усправіподати відзив, у якому викласти заперечення проти позову. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

У разі заперечення проти розглядусправи впорядку спрощеногопозовного провадженнявідповідач маєправо подативідповідну заявуу п`ятиденнийстрок з днявручення ухвалипро відкриттяпровадження усправі. Якщо відповідач не подасть у встановлений судом строк такі заперечення, він має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив у 5-денний строк з дня його отримання, а відповідач - заперечення у 5-денний строк з дня отримання відповіді на відзив.

Копія відзиву,відповіді навідзив тадоданих доних документівіншим учасникамсправи повиннабути надіслана(надана)одночасно знадісланням (наданням)відзиву досуду.Зазначенізаяви посуті справи повинні відповідати вимогам ст. 183 ЦПК України.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки:

https://cz.hr.court.gov.ua/sud2035/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Червонозаводського районного

суду міста Харкова І.М.Демченко

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118251613
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати, грошової компенсації за затримку виплати остаточного розрахунку, компенсації втрати частини доходів, вихідної допомоги та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —644/1891/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко І. М.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Сітало А. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні