Ухвала
від 10.04.2024 по справі 133/404/24
КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 133/404/24

Номер провадження 2/133/456/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження

10.04.24 м. Козятин

Суддя Козятинського міськрайонного суду Вінницької області Щерба Н.Л., отримавши позовну заяву керівника Хмільницькоїокружної прокуратуриВінницької області,що знаходитьсяза адресою:вул.В.Чорновола,34,м.Хмільник,Вінницька область,поданої вінтересах державив особіГлуховецької селищної ради Хмільницького району, що знаходиться за адресою: вул. Шкільна, 41, смт. Глухівці, Хмільницький район, Вінницька область, до ОСОБА_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Ольга", що знаходиться за адресою: вул. Гонти, 94, м. Вінниця, треті особи, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору - Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області, що знаходиться за адресою: вул. Келецька, 63, м.Вінниця, ОСОБА_2 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 , про витребування земельної ділянки,-

ВСТАНОВИВ:

12 лютого 2024 року керівник Хмільницької окружної прокуратури Вінницької області в особі Глуховецької селищної ради Хмільницького району звернувся до Козятинського міськрайонного суду Вінницької області з позовною заявою до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Ольга", треті особи, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору - Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області, ОСОБА_2 , в якій просить витребувати у відповідачів земельну ділянку з кадастровим номером 0521482800:05:009:0122, площею 1,9600 га, із цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства, яка знаходиться на території Глуховецької селищної територіальної громади Хмільницького району Вінницької області (колишньої Вернигородоцької сільської ради Козятинського району Вінницької області). Також просить стягнути з відповідачів в рівних частках на користь Вінницької обласної прокуратури сплачений судовий збір.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 12лютого 2024року вказану справу було передано для розгляду судді Щербі Н.Л.

Відповідно до вимог ч. 6 ст. 187 ЦПК України, враховуючи, що відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, яка не є суб`єктом підприємницької діяльності, судом 13 лютого 2024 року було направлено запит до УДМС України у Вінницькій області щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) відповідача ОСОБА_3 .

01 квітня 2024 року на адресу суду від УДМС України у Вінницькій області надійшла відповідь №13/2175 від 12 лютого 2024 року, відповідно до якої ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвалою суду від 02 квітня 2024 року позовну заяву Хмільницької окружної прокуратури Вінницької області в особі Глуховецької селищної ради Хмільницького району звернувся до Козятинського міськрайонного суду Вінницької області з позовною заявою до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Ольга", треті особи, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору - Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області, ОСОБА_2 , про витребування земельної ділянки залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків, викладених в ухвалі суду.

08 квітня 2024 року на адресу суду від позивача надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви. Таким чином, строк виконання ухвали не порушений, недоліки усунуті.

За положеннями ч. 1 ст. 11 ЦПК України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Відповідно до ч. 2 ст. 267 ЦПК України, заява про захист цивільного права або інтересу має бути прийнята судом до розгляду незалежно від спливу позовної давності.

Беручи до уваги, що спір підвідомчий суду, дана справа підсудна Козятинському міськрайонному суду Вінницької області, враховуючи, що позовна заява та додані до неї документи оформлені з дотриманням вимог ст. 175, ст. 177 ЦПК України, не вбачаю підстав, які б перешкоджали прийняттю позовної заяви до розгляду та відкриттю провадження у справі.

Враховуючи, відсутність клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, враховуючи зміст позовних вимог, вважаю за доцільне розгляд даної цивільної справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

На виконання вимог, викладених в ч. 1 ст. 196 ЦПК України, де зазначено, що для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання, в даній справі слід призначити підготовче судове засідання, про дату і час якого повідомити учасників справи.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 196 ЦПК України, дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Керуючись ч. 7 ст. 7, ст. 11, ч. 8 ст. 43, ст. ст. 44, 49, 53, 71, 83, 84, 85, 86, 91, 93, 95, 183, 185, 187, 189, 190-193, 196, 199, 257, ч. 2 ст. 261, ст. ст. 272, 353-355 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження в цивільній справі за позовом керівника Хмільницькоїокружної прокуратуриВінницької області,що знаходитьсяза адресою:вул.В.Чорновола,34,м.Хмільник,Вінницька область,поданої вінтересах державив особіГлуховецької селищної ради Хмільницького району, що знаходиться за адресою: вул.Шкільна, 41, смт. Глухівці, Хмільницький район, Вінницька область, до ОСОБА_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Ольга", що знаходиться за адресою: вул. Гонти, 94, м. Вінниця, треті особи, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору - Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області, що знаходиться за адресою: вул. Келецька, 63, м.Вінниця, ОСОБА_2 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 , про витребування земельної ділянки.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Проведення підготовчого засідання призначити на 14 годину 00 хвилин 10 травня 2024 року в приміщенні Козятинського міськрайонного суду Вінницької області (м. Козятин Вінницької області, вул.Грушевського, 64).

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до ч. 5 ст. 272 ЦПК України.

Відповідачу та третій особі разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Запропонувати відповідачу протягом 15 (п`ятнадцяти) днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі надати суду: відзив на позовну заяву та всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи; надати іншим учасникам справи: копію відзиву та доданих до нього документів, який повинен бути надісланий (наданий) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Запропонувати позивачу протягом 5 (п`яти) днів з дня отримання відзиву надати суду: відповідь на відзив, виклавши в ньому свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення; докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується відповідь на відзив, якщо такі докази не надані позивачем або відповідачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи; надати іншим учасникам справи: копію відповіді на відзив та доданих до неї документів, яка повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Запропонувати відповідачу протягом 5 (п`яти) днів з дня отримання відповіді на відзив надати суду: заперечення на відповідь, виклавши в них свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення; докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення на відповідь, якщо такі докази не надані позивачем або відповідачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) заперечення на відповідь і доданих до нього доказів іншим учасникам справи; надати іншим учасникам справи: копію заперечення на відповідь та доданих до нього документів, яке повинно бути надіслане (надане) одночасно з надісланням (наданням) заперечення на відповідь до суду.

Встановити третій особі строк для надання пояснень щодо позову з викладенням своїх аргументиів і міркувань та наданням відповідних доказів на підтримку або заперечення проти позову, протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії цієї ухвали.

Зобов`язати третю особу одночасно із надісланням (наданням) пояснень до суду надіслати (надати) копії таких пояснеь та доданих доних документів іншим учасникам справи.

Позивач в справі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Роз`яснити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на веб-сторінці Козятинського міськрайонного суду на веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://court.gov.ua/fair/sud0219.

Ухвала набирає законної сили в порядку ст. 261 ЦПК України.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118252494
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —133/404/24

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні