Ухвала
від 10.04.2024 по справі 229/1737/24
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЄУН 229/1737/24

Провадження № 2/229/1067/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 квітня 2024 року м. Дружківка

Дружківський міський суд Донецької області в особі судді Шевченко Л. В., дослідивши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Органу місцевого самоврядування в особі Бахмутської міської ради Донецької області про визнання права власності в порядку спадкування за законом,

У С Т А Н О В И В:

Адвокат Черниш Тетяна Іванівна, яка діє на підставі ордеру на надання правничої (правової) допомоги серії АЕ № 1263303 від 13.02.2024 року, в інтересах позивачки ОСОБА_1 звернулася до Дружківського міського суду Донецької області з позовом до Органу місцевого самоврядування в особі Бахмутської міської ради Донецької області про визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Дружківський міський суд Донецької області ухвалою від 12.03.2024 року залишив вказану позовну заяву без руху з наданням позивачу строку дляусунення недоліківпротягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали. Того ж дня копію ухвали надіслано на електронну пошту представника позивачки.

18.03.2024 року від представника позивачки адвоката Черниш Т. І. через канцелярію суду надійшло клопотання, в якому вона зазначає про неможливість усунення недоліків позовної заяви у визначений судом строк, оскільки для проведення оцінки майна необхідний триваліший термін, ніж п`ять днів, що був встановлений судом, у зв`язку з чим просить продовжити строк на усунення недоліків.

Дружківський міський суд Донецької області ухвалою від 19.03.2024 року задовольнив клопотання представника позивачки адвоката Черниш Т. І. про продовження строку для усунення недоліків; продовживпозивачу ОСОБА_1 строк для усунення недоліків, визначених ухвалою Дружківського міського суду Донецької області від 12 березня 2024 року, на десять днів з дня отримання копії ухвали.

22.03.2024 року представник позивачки адвокат Черниш Т. І. подала до суду позовну заяву, оформлену належним чином.

Позовна заява подана з додержанням вимог статтей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Частиною другою статті 19 ЦПК України визначено, що цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Пунктом 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України передбачено, що при відкритті провадження у справі суд встановлює, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Враховуючи вимоги ст. 274, 276, 277 ЦПК України, суд дійшов висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Тому справу слід прийняти до провадження, з метою виконання вимог передбачених ч.1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Згідно відомостей, які містяться в позовній заяві останнє відоме місце реєстрації позивачки ОСОБА_1 : АДРЕСА_1 .

Згідно з ч. 7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 16 Закону України «Про захист персональних даних» з метою встановлення зареєстрованого місця перебування позивача ОСОБА_1 для належного повідомлення про судові засідання і недопущення порушення її прав суд вважає за необхідне зобов`язати Державну прикордонну службу України надати інформацію щодо перетинання державного кордону позивачкою ОСОБА_1 за період з 12.08.2021 по 31.01.2024.

З метоюповного тавсебічного розглядусправи,суд вважаєза необхіднезобов`язатиСхідне міжрегіональнеуправління Міністерстваюстиції України(м.Харків) надати інформацію щодо наявності або відсутності актових записів про одруження/розлучення між ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_3 , донькою яких є ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка раніше документувалася паспортом НОМЕР_1 , в разі наявності інформації надати копії відповідних актових записів.

Керуючись ст. 187-192, 258-260, 261, 353 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Органу місцевого самоврядування в особі Бахмутської міської ради Донецької області про визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у справі на01травня 2024року о10год 20хв у приміщенні Дружківського міського суду Донецької області (Донецька область, м. Дружківка, вул. В. Пилипенка, буд. 45), в яке викликати осіб, які беруть участь у справі.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (зустрічна позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення - є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами. Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами.

Позивач вправі відмовитися від позову, відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Визначити відповідачу п`ятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання заяви із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження (ч. 4 ст. 187 ЦПК України).

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, відповідачу одночасно надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Зобов`язатиДержавну прикордоннуслужбу України (adpsu@dpsu.gov.ua) надати наступну інформацію: чи перетинала державний кордон громадянка України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ,ІПН НОМЕР_2 , в період часу з 12.08.2021 по 31.01.2024, якщо перетинала, то яку кількість разів, в якому напрямку і якого числа.

Зобов`язати Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції України

(м.Харків) (info@sm.minjust.gov.ua) надати інформацію щодо наявності або відсутності актових записів про одруження/розлучення між ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_3 , донькою яких є ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка раніше документувалася паспортом НОМЕР_1 , в разі наявності інформації надати копії відповідних актових записів.

Вказану інформацію надати у строк не пізніше п`яти днів з дня отримання вказаної ухвали та надіслати на адресу суду: Донецька область, м. Дружківка, вул. В. Пилипенка,45, Е-mail: inbox@dr.dn.court.gov.ua, з приміткою «для судді Шевченко Л.В. справа № 229/1737/24».

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://dr.dn.court.gov.ua (стан розгляду справи).

Ухвала в частині порушення правил підсудності може бути оскаржена в апеляційному порядку, шляхом подачі апеляційної скарги до Дніпровського апеляційного суду протягом 15-ти днів з дня отримання її копії відповідно до вимог, встановлених ст. 353-356 ЦПК України.

Суддя Л. В. Шевченко

СудДружківський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118253441
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —229/1737/24

Рішення від 24.05.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Шевченко Л. В.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Шевченко Л. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Шевченко Л. В.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Шевченко Л. В.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Шевченко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні