Ухвала
від 10.04.2024 по справі 233/2088/24
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 233/2088/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

10.04.24 Суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області Каліуш О. В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ; адреса фактичного місця проживання: АДРЕСА_2 ) до Костянтинівської міської військової адміністрації (ЄДРПОУ34898855, адреса: Донецька область, м. Костянтинівка, вул. Олекси Тихого, буд. 260), третя особа Приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Поляк Дмитро Васильович (адреса: 61146, м. Харків, вул. Валентинівська, буд.23) про визначення додаткового строку для прийняття спадщини та визнання права власності в порядку спадкування,

В С Т А Н О В И Л А:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Костянтинівської міської військової адміністрації, третя особа Приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Поляк Дмитро Васильович про визначення додаткового строку для прийняття спадщини та визнання права власності в порядку спадкування, в якому просить:

-визначити їй додатковий строк у три місяці для подання заяви про прийняття спадщини за законом після смерті її батька ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

-визнати за нею право власності на частку квартири, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 у зв`язку зі смертю ОСОБА_3 т.я. ОСОБА_2 автоматично прийняв спадщину будучи зареєстрованим та проживаючим з померлою за однією адресою в порядку ч.3 ст. 1269 ЦК України.

Справа підсудна Костянтинівському міськрайонному суду Донецької області.

Заява подана з додержанням вимог ст. ст. 175,177 ЦПК України.

Справа підлягає розгляду в загальному позовному провадженню.

Одночасно із поданням позовної заяви позивачкою заявлено клопотання про витребування у третьої особи матеріалів спадкової справи № 71673175, заведеної 05 грудня 2023 року після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Зміст та форма клопотання позивачки відповідають вимогам ст. 84 ЦПК України, а тому клопотання позивачки про витребування доказів підлягає задоволенню.

З огляду навведення 24 лютого 2022 рокуУказом Президента України № 64/2022воєнного стану (продовженого на теперішній час), а також зважаючи на розгляд справи судом у дистанційному режимі, учасникам справи належить роз`яснити право, передбачене ч.4 ст.212 ЦПК України, научасть у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст.ст.187,190 ЦПК України,

У Х В А Л И Л А:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 до Костянтинівської міської військової адміністрації, третя особа Приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Поляк Дмитро Васильович про визначення додаткового строку для прийняття спадщини та визнання права власності в порядку спадкування та відкрити провадження у справі.

Призначити справу до підготовчого засідання на «10» годину«30»хвилин 08травня 2024року дистанційно, роз`яснивши сторонам право на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

В підготовче засідання викликати учасників справи.

Розгляд справи провадити в порядку загального позовного провадження.

Відповідач у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали має право подати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, а також всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

У строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов (ч.1 ст. 193 ЦПК України).

Третя особа у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання цієї ухвали має право подати пояснення щодо позову,які мають відповідати вимогам частини третьої - шостої ст.178 ЦПК України, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Витребувати у Приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу Поляка Дмитра Васильовича (адреса: 61146, м. Харків, вул. Валентинівська, буд.23) матеріали спадкової справи № 71673175, заведеної 05 грудня 2023 року після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 ,-

зобов`язавши третю особу надати суду зазначені докази в п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://ksm.dn.court.gov.ua/sud0527/gromadyanam/csz/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати сторонам, а відповідачу та третій особі з копією позовної заяви та копіями доданих документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: О.В. Каліуш

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118253506
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —233/2088/24

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Каліуш О. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Каліуш О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні