Ухвала
від 08.04.2024 по справі 910/4001/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

08.04.2024Справа № 910/4001/24

Суддя Чеберяк П.П. розглянувши

заяву Приватного підприємства "Стройкран" (01003, м. Київ, вул. Шота Руставелі, буд. 33А; ідентифікаційний номер 44394711)

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Транслінк-Освіта-Україна" (01133, м. Київ, вул. Кутузова, буд. 18/7, оф. 113)

про відкриття провадження у справі про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до суду з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Транслінк-Освіта-Україна", у зв`язку із наявною та непогашеною заборгованістю.

Згідно ч. 1 ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства заява про відкриття провадження у справі про банкрутство подається кредитором або боржником у письмовій формі та повинна містити: найменування господарського суду, до якого подається заява; найменування боржника, його місцезнаходження, ідентифікаційний код юридичної особи; ім`я або найменування кредитора, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи або реєстраційний номер облікової картки платника податків, або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті); виклад обставин, що є підставою для звернення до суду; перелік документів, що додаються до заяви.

Частинами 2, 3 ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що до заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство додаються: докази сплати судового збору, крім випадків, коли згідно із законом судовий збір не підлягає сплаті; довіреність чи інший документ, що засвідчує повноваження представника, якщо заяву підписано представником; докази авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень; докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів.

Заява кредитора, крім відомостей, передбачених частиною першою цієї статті, повинна містити відомості про розмір вимог кредитора до боржника із зазначенням окремо розміру неустойки (штрафу, пені), яка підлягає сплаті.

В свою чергу, в порушення приписів наведеної норми, заявником не зазначено ідентифікаційного коду юридичної особи - боржника.

Згідно ч. 2 ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства до заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство з-поміж іншого додаються докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів.

В якості доказів направлення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство та доданих до неї документів на адресу боржника, заявником додано копії накладної № 5405804032264 від 01.04.2024, фіскального чеку від 01.04.2024 та опису вкладення у цінний лист.

Правилами надання послуг поштового зв`язку, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України №270 від 05.03.2009, передбачено, що розрахунковим документом, який підтверджує факт надання послуг поштового зв`язку є документ встановленої відповідно до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" форми і змісту (касовий чек, розрахункова квитанція тощо).

Відповідно до п. п. 59, 61 Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України №270 від 05.03.2009, внутрішні поштові відправлення з оголошеною цінністю з описом вкладення подаються для пересилання відкритими для перевірки їх вкладення. У разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв`язку повинен зазначити номер поштового відправлення.

Водночас, долучена до матеріалів заяви копія опису вкладення у цінний лист не містить відповідного відбитку календарного штемпеля, що позбавляє суд можливості встановити факт відправлення на адресу боржника копії заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство і доданих до неї документів.

Нормами ч. 3 ст. 37 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що господарський суд залишає без руху заяву про відкриття провадження у справі з підстав, передбачених статтею 174 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням вимог цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України (суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно ч. 2 ст. 174 ГПК України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Зважаючи на вищевикладене керуючись ст. 37, Кодексу України з питань банкрутства 174, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України та, суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву Приватного підприємства "Стройкран" про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Транслінк-Освіта-Україна" залишити без руху.

2. Встановити строк десять днів з дня вручення цієї ухвали заявнику на усунення недоліків заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Транслінк-Освіта-Україна".

3. Встановити Приватному підприємству "Стройкран" спосіб усунення недоліків заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Транслінк-Освіта-Україна" шляхом зазначення ідентифікаційного коду юридичної особи - боржника, а також надання суду належних доказів направлення (опис вкладення, фіскальний чек) заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство та доданих до неї документів на адресу місцезнаходження боржника, оформлених відповідно до вимог Правил надання послуг поштового зв`язку.

Ухвала набрала законної сили 08.04.2024 та оскарженню не підлягає.

Суддя П.П. Чеберяк

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118255592
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —910/4001/24

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 08.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні