Ухвала
від 10.04.2024 по справі 914/718/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

10.04.2024 р. Справа№ 914/718/24

Суддя Господарського суду Львівської області Гоменюк З.П., розглянувши матеріали

за позовом Акціонерного товариства «Українська залізниця», м. Київ в особі філії «Центр охорони здоров`я» акціонерного товариства «Українська залізниця» в особі структурного підрозділу Львівська клінічна лікарня на залізничному транспорті філії «Центр охорони здоров`я» акціонерного товариства «Українська залізниця», м. Львів

до відповідача Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 , м. Яворів, Львівська область

про виселення з частини нежитлових вбудованих приміщень головного лікувального корпусу та стягнення неустойки за прострочення повернення об`єкта оренди з 11.11.2023 по день виселення.

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Акціонерного товариства «Українська залізниця», м. Київ в особі філії «Центр охорони здоров`я» акціонерного товариства «Українська залізниця» в особі структурного підрозділу Львівська клінічна лікарня на залізничному транспорті філії «Центр охорони здоров`я» акціонерного товариства «Українська залізниця» до відповідача фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про виселення з частини нежитлових вбудованих приміщень головного лікувального корпусу та стягнення неустойки за прострочення повернення об`єкта оренди з 11.11.2023 по день виселення.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 19.03.2024, справу №914/718/24 передано на розгляд судді Гоменюк З.П..

Ухвалою від 25.03.2024 позовну заяву залишено без руху, позивачеві встановлено десятиденний строк з дня вручення ухвали для усунення недоліків, зазначених у мотивувальній частині цієї ухвали.

У межах наданого судом строку від позивача надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви (вх.№9634/24 від 08.04.2024), відповідно до якої позивач зазначив про наявність адреси офіційної електронної адреси позивача, повідомлено суд про наявність та/або відсутність електронного кабінету у сторін, а також зазначив контактну інформацію (відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти) відповідача, надав суду детальний обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються з конкретно визначеним періодом, про що відповідно зазначив у прохальній частині позовної заяви та засвідчив належним чином документи та докази які додані до позовної заяви

Також на виконання вимог ухвали суду від 25.03.2024 позивачу необхідно було доплатити судовий збір за вимогу майнового характеру, яку заявлено у позовній заяві. Докази сплати надати суду разом із обґрунтованим розрахунком сум, що стягуються чи оспорюються.

Дослідивши матеріали позовної заяви, заяву про усунення недоліків позовної заяви, суд дійшов висновку про необхідність повернення заявнику позовної заяви, виходячи з наступного.

Суд звертає увагу позивача, що в ухвалі суду від 25.03.2024 було зазначено, зокрема виконати вимоги перелічені у пункті 2 ч. 1 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України, а саме до позовної заяви додаються документи, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

У додатках поданих до заяви про усунення недоліків позивач зазначає про подання квитанції про сплату судового збору, однак дослідивши таку, суд зазначає про відсутність платіжної інструкції, що підтверджувала б виконання позивачем вимоги п. 2 ч. 1 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України.

Зважаючи на те, що у виправленій позовній заяві (від 08.04.2024 за вх.№9634/24) був відсутній документ, зазначений у додатках до такої, працівниками канцелярії Господарського суду Львівської області було складено відповідний акт від 08.04.2024 №67, який підтверджує те, що під час розкриття конверта (пакета), надісланого від АТ «Українська залізниця» виявлено недоліки, а саме у заяві про усунення недоліків у пункті: виправлена позовна заява, відсутній додаток: - Квитанція про сплату судового збору.

З інформації на офіційній веб-сторінці АТ «Укрпошта»: https://www.ukrposhta.ua/ на вкладці «Трекінг» за номером поштового відправлення №0600902868221 вбачається, що скерована на юридичну адресу позивача (вул. Огієнко, 5, м. Львів, 79007) копія ухвали суду від 25.03.2024 про залишення позовної заяви без руху була ним отримана за довіреністю 28.03.2024. Таким чином, останнім днем для виправлення недоліків, зазначених в мотивувальній частині ухвали суду, є 08.04.2024.

Однак, у встановлений судом строк, виявлені недоліки позовної заяви позивачем повністю усунені не були.

Відповідно до ч. 4 статті 174 Господарського процесуального кодексу України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Частиною 6 статті 174 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Враховуючи те, що позивачем не усунуто недоліки позовної заяви, визначені ухвалою суду від 25.03.2024, суд, на підставі ч. 4 статті 174 Господарського процесуального кодексу України дійшов висновку про необхідність повернення заявнику позовної заяви з додатками.

При цьому, суд повідомляє заявника, що у відповідності до ч. 8 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків.

Керуючись ст. ст. 174, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Акціонерного товариства «Українська залізниця» в особі філії «Центр охорони здоров`я» акціонерного товариства «Українська залізниця» (філія «ЦОЗ» АТ «Укрзалізниця» в особі структурного (виробничого) підрозділу Львівська клінічна лікарня на залізничному транспорті філії «Центр охорони здоров`я» акціонерного товариства «Українська залізниця» до Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про виселення з частини нежитлового приміщення - повернути позивачу.

Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків.

Ухвала набирає законної сили в порядку ст. 235 ГПК України та може бути оскаржена до Західного апеляційного господарського суду в порядку та в строки, передбачені ст. ст. 254-257 ГПК України.

Додаток: позовна заява з доданими документами, у тому числі поштовий конверт, на 107 арк. та акт Господарського суду Львівської області від 08.04.2024 №67.

Суддя Гоменюк З.П.

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118258128
СудочинствоГосподарське
Сутьвиселення з частини нежитлових вбудованих приміщень головного лікувального корпусу та стягнення неустойки за прострочення повернення об`єкта оренди з 11.11.2023 по день виселення

Судовий реєстр по справі —914/718/24

Ухвала від 10.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гоменюк З.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні