Ухвала
від 08.04.2024 по справі 295/16892/23
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/16892/23

Категорія 4

2-о/295/17/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.04.2024 року м. Житомир

Богунський районний суд міста Житомира в складі:

головуючої - судді Семенцової Л.М.,

присяжних - Рисінської Г.В., Подобної І.В.,

за участі секретаря - Кирийчук А.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання адвоката Маковія Олега Євгенійовича в інтересах ОСОБА_1 про витребування доказів у цивільній справі за заявою ОСОБА_2 , заінтересована особа - орган опіки та піклування виконавчого комітету Житомирської міської ради, про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

У грудні 2023 року заявник звернувся до суду з указаною заявою, в якій просить визнати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатним та призначити його - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 опікуном ОСОБА_1 .

Ухвалою судді Богунського районного суду міста Житомира від 28.12.2023 відкрито провадження в справі, призначено судове засідання для розгляду справи та призначено в справі судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручено КНП «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради.

22.02.2024 до суду надійшло клопотання судового експерта КНП «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради Гриньової І.Г. про надання додаткових матеріалів, а саме медичної картки амбулаторного хворого ОСОБА_1 зКНП «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради з диспансерного відділення та медичної картки стаціонарного хворого ОСОБА_1 зКНП «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради.

У судовому засіданні за клопотанням адвоката Маковія Олега Євгенійовича в інтересах ОСОБА_1 протокольною ухвалою Богунського районного суду міста Житомира від 08.04.2023 було витребувано у:

КНП «Обласниймедичний спеціалізованийцентр» Житомирськоїобласної ради медичну картку амбулаторного хворого ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з диспансерного відділення та медичну картку стаціонарного хворого ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

КП «Центрпервинної медико-санітарноїдопомоги» Житомирськоїміської ради медичну картку (від сімейного лікаря) ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Як визначено ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

За положеннями ч. ч. 3-5 ст. 84 ЦПК України у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Суд може витребувати докази також до подання позову як захід забезпечення доказів у порядку, встановленомустаттями 116-118 цього Кодексу. Суд може уповноважити на одержання таких доказів заінтересовану сторону. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

За наведених обставин необхідно витребувати зазначені документів. Керуючись ст. ст. 76, 83, 84 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Витребувати в КНП «Обласниймедичний спеціалізованийцентр» Житомирськоїобласної ради медичну картку амбулаторного хворого ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з диспансерного відділення та медичну картку стаціонарного хворого ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

КП «Центрпервинної медико-санітарноїдопомоги» Житомирськоїміської ради медичну картку (від сімейного лікаря) ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Вказані документи надати до суду в строк до 25.04.2024.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М. Семенцова

Присяжні Г.В. Рисінська

І.В. Подобна

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118259640
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —295/16892/23

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Семенцова Л. М.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Семенцова Л. М.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Семенцова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні