Ухвала
від 10.04.2024 по справі 736/2746/23
МЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 736/2746/23

№ провадження 2/738/136/2024

У Х В А Л А

Іменем України

10 квітня 2024 року Менський районний суд Чернігівської області

в складі:

головуючого - судді Савченко О.А.,

секретаря Лях Н.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу

за позовом: Акціонерного товариства Комерційний Банк «ПриватБанк», подану представником Калашніковою Мариною Олександрівною,

до

відповідачів: Товариства з обмеженою відповідальністю «ІАС ЛТД», ОСОБА_1 ,

вимоги позивача:про стягнення заборгованості,

учасники справи не з`явились,

В СТ АН ОВ ИВ:

У листопаді 2023 року до Деснянського районного суду міста Чернігова суду звернулась ОСОБА_2 в інтересах Акціонерного товариства Комерційний банк «ПриватБанк» до Товариства з обмеженою відповідальністю «ІАС ЛТД», ОСОБА_1 з вимогами про стягнення заборгованості.

Згідно ухвали Деснянського районного суду міста Чернігова від 08 січня 2024 року матеріли справи за позовом Акціонерного товаристваКомерційний банк«ПриватБанк» доТовариства зобмеженою відповідальністю«ІАС ЛТД», ОСОБА_1 простягнення заборгованості, направлено за підсудністю до Менського районного суду Чернігівської області.

Ухвалою від 02 лютого 2024 року позовну заяву прийнято до розгляду, провадження по справі відкрито та призначено до підготовчого судового засідання за правилами загального позовного провадження.

В підготовче судове засідання представник позивача не з`явилась, до суду надіслала клопотання про відмову від позовних вимог, в якому також просить закрити провадження по справі та на підставі частини третьої статті 7 Закону України «Про судовий збір» повернути 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Представник відповідача ТОВ «ІАС ЛТД» та відповідач ОСОБА_1 в підготовче судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином причини неявки суду не повідомили. Від відповідача надійшла заява про розгляд справи без його участі. Представник відповідача ТОВ «ІАС ЛТД» будь яких клопотань до суду не надіслав.

За таких обставин, розгляд справи можливо провести без присутності учасників по справі, на підставі наявних у справі доказів.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України), у разі неявки в судове всіх учасників справи, чи в разі якщо відповідно до положень ЦПК України розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про, зокрема, закриття провадження у справі (п. 2 ч. 2 ст. 200 ЦПК України).

Відповідно до вимог ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Враховуючи, що відмова вiд позову не протирiчить вимогам закону та не порушує чиїх-небудь прав та охоронюваних законом iнтересiв, суд вважає за можливе прийняти відмову представника позивача вiд позову, а провадження у справі закрити.

Частина 2 статті 255 ЦПК України передбачає, що про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з державного бюджету.

Згідно частини 1 статті 142 ЦПК України у разі відмови позивача від позову, суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого ним при поданні позову.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 133, 142, 200, 255, 353, 354 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти відмову представника позивача Акціонерного товариства Комерційний Банк «ПриватБанк» Калашнікової Марини Олександрівни від позову до Товариства з обмеженою відповідальністю «ІАС ЛТД», ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Провадження по справі за позовом Акціонерного товариства Комерційний Банк «ПриватБанк» до Товариства з обмеженою відповідальністю «ІАС ЛТД», ОСОБА_1 про стягнення заборгованості закрити.

Повернути Акціонерному товариству Комерційний Банк «ПриватБанк» 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову згідно Платіжної інструкції № PROM7BVGPX від 27 листопада 2023 року, що становить 5813 (п`ять тисяч вісімсот тринадцять) гривень 12 копійок.

Роз`яснити позивачу, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Апеляційну скаргу може бути подано до Чернігівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Головуючий: О.А. Савченко

СудМенський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118261803
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу

Судовий реєстр по справі —736/2746/23

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Савченко О. А.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Савченко О. А.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Савченко О. А.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Савченко О. А.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Логвіна Т. В.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Чурупченко М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні