Ухвала
від 09.04.2024 по справі 525/419/24
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №525/419/24

Провадження №2-о/525/18/2024

У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

"09" квітня 2024 р. селище Велика Багачка

Суддя Великобагачанського районного суду Полтавської області Прасол Я.В., розглянувши матеріали заяви Великобагачанської територіальної громади в особі Великобагачанської селищної ради Миргородського району Полтавської області про визнання спадщини відумерлою, заінтересована особа Виконавчий комітет Великобагачанської селищної ради Миргородського району Полтавської області,

у с т а н о в и л а:

Заявник Великобагачанська територіальна громада в особі Великобагачанської селищної ради Миргородського району Полтавської області звернувся до суду з заявою про визнання спадщини відумерлою, заінтересована особа Виконавчий комітет Великобагачанської селищної ради Миргородського району Полтавської області.

Відповідно дост. 293 ЦПК Україниокреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, у порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Суд розглядає в порядкуокремого провадження справи, у тому числі, про визнання спадщини відумерлою ( п. 8 ч. 2 ст. 293 ЦПК України).

Заява про визнання спадщини відумерлою повинна відповідати загальним вимогам ст.175,177 ЦПК Українита положеннямст. 335 ЦПК України.

Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК Україниу заяві про визнання спадщини відумерлою мають бути зазначені відомості про час і місце відкриття спадщини, про майно, що становить спадщину, а також докази, які свідчать про належність цього майна спадкодавцю, про відсутність спадкоємців за заповітом і за законом, або про усунення їх від права на спадкування, або про неприйняття ними спадщини, або про відмову від її прийняття.

Судом встановлено, що заява подана Великобагачанською територіальною громадою в особі Великобагачанської селищної ради Миргородського району Полтавської області зазначеним вимогам не відповідає, оскільки у заяві не чітко зазначені відомості про майно, що становить спадщину, його склад, місцезнаходження та інші ідентифікуючі дані. Заявником не вказано яке рухоме чи нерухоме майно залишилось після смерті спадкодавця. Не надані докази, які свідчать про належність майна спадкодавцю, матеріали справи не містять інформації про видачу спадкодавцю правовстановлюючих документів на спадкове майно.

Відповідно до вимог ч. 1ст. 185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. Таким чином, дана заява підлягає залишенню без руху з наданням заявнику строку для усунення вказаних недоліків в порядку передбаченому ч. 2ст. 185 ЦПК України.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст.175,177,185,318 ЦПК України,

п о с т а н о в и л а:

Заяву Великобагачанської територіальної громади в особі Великобагачанської селищної ради Миргородського району Полтавської області про визнання спадщини відумерлою, заінтересована особа Виконавчий комітет Великобагачанської селищної ради Миргородського району Полтавської області - залишити без руху.

Надати заявнику строк десять днів з дня отримання даної ухвали, для усунення недоліків та роз`яснити, що в разі не усунення недоліків заяви, вона буде повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Я.В. Прасол

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118262036
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання спадщини відумерлою, заінтересована особа Виконавчий комітет Великобагачанської селищної ради Миргородського району Полтавської області

Судовий реєстр по справі —525/419/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні