Ухвала
від 10.04.2024 по справі 552/2128/24
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙСУД М.ПОЛТАВИ

Справа №552/2128/24

Провадження № 2-о/552/154/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.04.2024 року м. Полтава

Суддя Київського районного суду м. Полтави Шаповал Т.В., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, заінтересована особа Управління соціального захисту населення виконкому Київської районної в м. Полтаві ради,-

в с т а н о в и в :

Заявник 09.04.2024 року звернувся в Київський районний суд м. Полтави з заявою про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна.

Подана заява відповідає вимогамстатей 175-177, 297 ЦПК України.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Дану заяву подано в суд з додержанням правил підсудності.

Заява підлягає прийняттю до розгляду Київським районним судом м. Полтави з відкриттям провадження в справі.

Справа підлягає розгляду за правилами окремого провадження за участю заявника та заінтересованих осіб.

Відповідно до ч.5 ст.293 ЦПК України у випадках, встановленихпунктами 1,9і10частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Відповідно до пункту 24 частини 1статті 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу»право набезоплатнувториннуправничу допомогузгіднозцим Закономтаіншимизаконами маютьособи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбаченіпунктами 2і3частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді

Враховуючи викладене, слідпризначити ОСОБА_2 адвоката з Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги.

Керуючисьст. 187 ЦПК України, -

у х в а л и в :

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна.

Справу розглядати за правилами окремого провадження.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 03 травня 2024 року о 09 год. 30 хв. в залі судових засідань Київського районного суду м. Полтави за адресою:36034,м. Полтава, пров. Хорольський, 6.

Про дату, час і місце судового засідання для розгляду справи по суті повідомити учасників справи.

Направити заінтересованим особам копію ухвали про відкриття провадження в справі.

Витребувати з відокремленого підрозділу Обласна консультативна психоневрологічна поліклініка зі стаціонаром №1 інформацію щодо перебування на обліку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати з відокремленого підрозділу Обласна консультативна психоневрологічна поліклініка зі стаціонаром №1 оригінали медичної документації на ім`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Залучити адвоката до участі в розгляді заяви ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна.

Доручити керівнику Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги призначити адвоката ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у розгляді даної справи, який відбудеться 03 травня 2024 року о 09 год. 30 хв..

Копію ухвали направити до Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги для негайного виконання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/sud1609.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання, може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності, в іншій частині оскарженню не підлягає.

Суддя Т.В.Шаповал

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118262281
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, заінтересована особа Управління соціального захисту населення виконкому Київської районної в м. Полтаві ради

Судовий реєстр по справі —552/2128/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Шаповал Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні