Ухвала
від 10.04.2024 по справі 449/334/24
ПЕРЕМИШЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 449/334/24

2/449/246/24

У Х В А Л А

"10" квітня 2024 р. м.Перемишляни

Перемишлянський районний суд Львівської області у складі:

головуючого: судді Борняк Р.О.,

секретаря: Вовк О.С.,

за участю:

позивача: ОСОБА_1 ,

представника позивача: адвоката Детинича П.І.,

відповідачки: ОСОБА_2 ,

представника відповідачки: адвоката Гайової Г.Б.,

представника органу опіки і піклування Перемишлянської міської ради: Медвідь Г.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Перемишляни цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Третьої особи: органу опіки і піклування Перемишлянської міської ради про визначення місця проживання дітей,

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся з позовом до ОСОБА_2 , Третьої особи: органу опіки і піклування Перемишлянської міської ради про визначення місця проживання дітей.

Представник відповідачки адвокат Гайова Г.Б. подала зустрічну позовну заяву до ОСОБА_1 , Третьої особи: органу опіки і піклування Бібрської міської ради про визначення місця проживання дітей, яку просила об`єднати із первинною позовною заявою.

Представник позивача заперечив проти об`єднання позовних заяв.

Представник органу опіки і піклування Перемишлянської міської ради не заперечувала проти об`єднання позовних заяв.

Дослідивши подану зустрічну заяву, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до положень ч.2 та ч.3 ст. 193 ЦПК України, зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Приймаючи до уваги, що вимоги за первісним та зустрічним позовами взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, форма і зміст зустрічної позовної заяви відповідає вимогамст.194 ЦПК України, суд вважає за необхідне прийняти зустрічний позов та об`єднати його в одне провадження з первісним.

Керуючись ст.ст. 12, 13, 193, 194 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти зустрічну позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Третьої особи: органу опіки і піклування Бібрської міської ради про визначення місця проживання дітей.

Копію зустрічної позовної заяви надати відповідачу за зустрічним позовом роз`яснивши йому право надати відзив на зустрічний позов відповідно до ст. 178 ЦПК України та додати до відзиву докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується їх заперечення.

Також, відповідачу за зустрічним позовом необхідно додати до відзиву на зустрічний позов документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відзив на зустрічний позов подається у строк не менше п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про прийняття зустрічного позову.

Відкласти підгтовче судове засідання на 26.04.2024 року на 10.00 год.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя : Р. О. Борняк

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118277266
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення місця проживання дітей

Судовий реєстр по справі —449/334/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Борняк Р. О.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Борняк Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні