Ухвала
від 09.04.2024 по справі 489/8086/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

"09" квітня 2024 р.

Справа № 489/8086/23

Провадження №2/489/522/24

УХВАЛА

09 квітня 2024 м. Миколаїв

Ленінський районний суд міста Миколаєва у складі головуючого судді Рум`янцевої Н.О., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (письмове провадження) цивільну справу за позовом Приватного підприємства «Дикий Сад ЛТД» до ОСОБА_1 , третя особа ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди

встановив.

Позивач звернувся до суду з позовом, яким просив стягнути з відповідачки в рахунок відшкодування матеріальної шкоди, завданої дорожньо-транспортною пригодою у розмірі 75374,23 грн. та судові витрати.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Миколаєва від 08.12.2023, позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі, призначено справу до судового розгляду по суті в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч.5 ст.279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Згідно ст.263 ЦПК України судове рішення повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим; обґрунтованим є рішення, ухвалене на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні.

На думку суду, необхідно справу призначити до розгляду з повідомленням сторін, у зв`язку з необхідністю повного та всебічного встановлення обставин справи, в судовому засіданні заслухати пояснення сторін, які допоможуть з`ясувати обставини, на які вони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, що передбачено нині діючим ЦПК України, для винесення законного та обґрунтованого рішення суду.

На підставі вище викладеного, керуючись ст. 84, 279 ЦПК України, суд

ухвалив:

перейти від розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін по цивільній справі за позовом Приватного підприємства «Дикий Сад ЛТД» до ОСОБА_1 , третя особа ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Призначити цивільну справу до розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в Ленінському районному суді міста Миколаєва, судова зала №11 (4 поверх, каб. № 414) на 15 травня 2024 на 15 год. 50 хв.

Про дату та час розгляду справи повідомити сторони, які беруть участь у справі.

Веб-адреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається http://ln.mk.court.gov.ua/sud1416/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.О. Рум`янцева

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118277569
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди

Судовий реєстр по справі —489/8086/23

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні