Ухвала
від 11.04.2024 по справі 131/531/23
ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 131/531/23

Провадження № 22-ц/801/807/2024

Категорія: 21

Головуючий у суді 1-ї інстанції Шелюховський М. В.

Доповідач:Рибчинський В. П.

УХВАЛА

11 квітня 2024 рокуСправа № 131/531/23м. Вінниця

Вінницький апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати у цивільних справах:

Судді доповідача: Рибчинського В.П.,

Суддів : Голоти Л.О., Копаничук С.Г.,

розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Менчука Максима Володимировича про проведення судового засідання у режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 доСільськогосподарського товаристваз обмеженоювідповідальністю «Україна»про усуненняперешкод укористуванні належниммайном шляхомповернення земельноїділянки,за апеляційноюскаргою ОСОБА_1 ,в інтересахякого діє ОСОБА_2 , на ухвалу Іллінецького районного суду Вінницької області від 28 лютого 2024 року про призначення експертизи,

в с т а н о в и в :

У провадженні Вінницького апеляційного суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 доСільськогосподарського товаристваз обмеженоювідповідальністю «Україна»про усуненняперешкод укористуванні належниммайном шляхомповернення земельноїділянки,за апеляційноюскаргою ОСОБА_1 ,в інтересахякого діє ОСОБА_2 , на ухвалу Іллінецького районного суду Вінницької області від 28 лютого 2024 року про призначення експертизи, розгляд якої призначено на 17 квітня 2024 року о 09:30 год.

03 квітня 2024 року представник ОСОБА_1 адвокат Менчук М.В. подав клопотання, в якому просить проводити судове засідання у цій справі, призначене на 17 квітня 2024 року о 09:30 год., в суді апеляційної інстанції у режимі відеоконференції, поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Розглядаючи клопотання, апеляційний суд виходить з наступного.

Відповідно до пунктів 1-4 розділу ІІІ Порядку роботи з технічними засобами відеконференцзв`язку затвердженого наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року, під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі відеоконференцзв`язку (комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасникам судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства) та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою.

За змістом п. 7 розділу ІІІ зазначеного Порядку головуючий суддя приймає рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час).

Встановлено, що клопотання подано у відповідності до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого Наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року.

Відповідно до частин 1-5 статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язкова.

У зв`язку із запровадженням на території України воєнного стану, проведення судових засідань поза межами приміщення суду передбачено за допомогою судової системи за посиланням на офіційному веб порталі «Судова влада України» vkz.court.gov.ua. Даною системою є «ВКЗ» (захищений відеоконференцзв`язок з судом).

Враховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи ВКЗ (захищений відеоконференцзв`язок з судом) за посиланням на vkz.court.gov.ua, клопотання належить задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд, -

у х в а л и в :

Клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Менчука МаксимаВолодимировича пропроведення судовогозасідання урежимі відеоконференціїз використаннямвласних технічнихзасобівзадовольнити.

Надати дозвіл представнику ОСОБА_1 адвокату Менчуку МаксимуВолодимировичу брати участь в судовому засіданні в цій справі, призначеного на 17квітня 2024року о09:30год., в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи ВКЗ (захищений відеоконференц зв`язок з судом).

Відеоконференція буде проведена за допомогою підсистеми відеоконферецзв`язку, який може бути встановлений за веб-посиланням https://vkz.court.gov.ua.

Роз`яснити особі, щодо якої вирішено питання про її участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Крім того, вхід до підсистеми відеоконференцзв`язку можливий тільки через Електронний кабінет Електронного суду (https://cabinet.court.gov.ua).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач: В.П. Рибчинський

Судді: Л.О. Голота

С.Г. Копаничук

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118279913
СудочинствоЦивільне
Сутьпризначення експертизи

Судовий реєстр по справі —131/531/23

Постанова від 17.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Постанова від 17.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 02.05.2023

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні