Ухвала
від 11.04.2024 по справі 534/57/24
КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №534/57/24

Провадження №1-кп/534/6/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 квітня 2024 року м. Горішні Плавні

Комсомольський міський суд Полтавської області у складі головуючого судді ОСОБА_1 за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , обвинуваченого ОСОБА_4 , потерпілого ОСОБА_5 , представника потерпілого адвоката ОСОБА_6 , розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні кримінальне провадження за № 120211175520000521від 20.10.2021 за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 271 КК України,

у с т а н о в и в :

В порядку ст.291 КПК України до Комсомольського міського суду Полтавської області надійшов обвинувальний акт за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 271 КК України.

У підготовчому засіданні прокурор прохав призначити справу до судового розгляду.

Обвинувачений не заперечував проти призначення справи до судового розгляду.

Потерпілий та його представник не заперечували проти призначення справи до судового розгляду.

З`ясувавши думку прокурора, обвинуваченого, потерпілого та його представника, перевіривши матеріали справи, судом установлено, що згаданий обвинувальний акт підсудний Комсомольському міському суду Полтавської області. Підстав для повернення обвинувального акту прокурору або закриття провадження не виявлено. Судовий розгляд необхідно здійснювати у відкритому судовому засіданні.

З огляду на викладене, враховуючи, що під час підготовчого судового засідання були вирішені передбачені ст.315 КПК України питання, суд вважає за можливе завершити підготовку та призначити справу до судового розгляду.

У судовому засіданні представником потерпілого подано цивільний позов та клопотання про залучення до участі у розгляді кримінального провадження у якості цивільного співвідповідача Науково-виробниче підприємство «ФЕРОЛІТ» (код ЄДРПОУ:31103705, адреса реєстрації: Полтавська обл., Кременчуцький р-н., м. Горішні Плавні, вул. Будівельників, 66).

Відповідно до вимог ч.1ст.62 КПК Україницивільним відповідачем у кримінальному провадженні може бути фізична або юридична особа, яка в силу закону несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану злочинними діями (бездіяльністю) підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, та до якої пред`явлено цивільний позов у порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до вимог ч.5ст.128 КПК Україницивільний позов у кримінальному провадженні розглядається судом за правилами, встановленими цим Кодексом. Якщо процесуальні відносини, що виникли у зв`язку з цивільним позовом, цим Кодексом не врегульовані, до них застосовуються нормиЦивільного процесуального кодексу Українизаумови, що вони не суперечать засадам кримінального судочинства.

Відповідно до вимог ч.ч.2,3ст.51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

На підставі ч.4ст. 51 ЦПК Українипро залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 62,128, 314, 316 КПК України, ст. 51 ЦПК України, суд

у хв ал ив :

Кримінальне провадженняза обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 271 КК України,призначити досудового розглядуу відкритомусудовому засіданніна 24квітня 2024року о10 год. 20 хв., в залі судових засідань, за участю прокурора, обвинуваченого, потерпілого, представника потерпілого, представника співвідповідача за цивільним позовом.

Залучити до участі у розгляді кримінального провадження в рамках цивільного позову потерпілого ОСОБА_5 до обвинуваченого ОСОБА_4 , про стягнення майнової та моральної шкоди завданої злочином, в якості співвідповідача - Науково-виробниче підприємство «ФЕРОЛІТ» (код ЄДРПОУ:31103705, адреса реєстрації: Полтавська обл., Кременчуцький р-н., м. Горішні Плавні, вул. Будівельників, 66).

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та окремому оскарженню не підлягає. Заперечення проти зазначеної ухвали можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення, передбачене частиною першою статті 392 КПК України.

Суддя ОСОБА_7

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118282838
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 271 КК України

Судовий реєстр по справі —534/57/24

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

Ухвала від 11.01.2024

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні