Ухвала
від 11.04.2024 по справі 523/18913/23
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 523/18913/23

Провадження №2-о/523/295/24

У Х В А Л А

"11" квітня 2024 р. м. Одеса

Суддя Суворовського районного суду м. Одеси Мурманова І.М., розглянувши матеріали справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки та піклування Пересипської районної адміністрації Одеської міської ради, про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуном, -

ВСТАНОВИВ:

Від імені та в інтересах ОСОБА_1 до Суворовського районного суду м. Одеси із заявою про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуном, звернулась адвокат Дабіжа Олена Анатоліївна.

В обґрунтування заяви представник зазначила, що заявник ОСОБА_1 є сином ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка відповідно до виписки з історії хвороби терапевтичного відділення хворіє на ІХС дифузний кардіосклероз та атеросклероз аорти, коронарних судин.

Представник зазначає, що ОСОБА_2 через слабкість організму постійно перебуває в ліжку та не здатна спілкуватись як фізично так і розумово, через порушення когнітивних функцій, що проявляються у погіршенні пам`яті, уваги та мислення.

На підставі викладеного представник заявника просить:

1. Визнати недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , що зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 та проживає за адресою:

АДРЕСА_2 . Встановити опіку над ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , що зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 та проживає за адресою:

АДРЕСА_3 . Призначити опікуном ОСОБА_2 - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП: НОМЕР_2 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_4 .

Ухвалою Суворовського районного суду м. Одеси від 24 жовтня 2023 року заяву прийнято до розгляду, призначено розгляд справи в судове засідання. Доручено Одеському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правничої допомоги призначити адвоката для здійснення інтересів ОСОБА_2 .

Ухвалою суду від 23 листопада 2023 р. задоволено клопотання представника заявника, призначено у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки та піклування Пересипської районної адміністрації Одеської міської ради, про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуном - судово-психіатричну експертизу.

На вирішення експертам поставити наступні питання:

- Чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , психічним розладом?

- Чи здатна ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , розуміти значення своїх дій та керувати ними?

Проведення судової психіатричної експертизи доручити експертам Одеської філії судово-психіатричних експертиз Державної Установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» (а.с.54-55).

На адресу суду 09.04.2024 року надійшов лист за підписом В.о. начальника Одеської філії судових експертиз про повернення на адресу суду цивільної справи без надання експертного висновку, у зв`язку зі смертю ОСОБА_2 .

Відповідно до ч.1 ст. 254 ЦПК України, провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Таким чином, суд вважає необхідним провадження у справі поновити та призначити по справі судове засідання.

Керуючись ст. 254 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Поновити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки та піклування Пересипської районної адміністрації Одеської міської ради, про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуном.

Призначити судове засідання на 30квітня 2024року на15годину 30хвилин в залі судових засідань № 6 в приміщені Суворовського районного суду м. Одеси.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою в мережі Інтернет: http://sv.od.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118286386
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуном

Судовий реєстр по справі —523/18913/23

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Мурманова І. М.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Мурманова І. М.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Мурманова І. М.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Мурманова І. М.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Мурманова І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні