Ухвала
від 11.04.2024 по справі 344/11855/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/11855/23

Провадження № 2/344/508/24

У Х В А Л А

11 квітня 2024 року місто Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області у складі:

головуючого - судді Мелещенко Л.В.

секретаря судового засідання Ласки І.О.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду міста Івано-Франківськ цивільну справу за первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради про визначення місця проживання дитини з батьком та відібрання дитини у матері та зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради про визначення місця проживання дитини з матір`ю, -

В С Т А Н О В И В:

30 червня 2023 року представникпозивачаОСОБА_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , фактичне місце проживання: АДРЕСА_2 , - адвокат Сербіна Анастасія Валеріївна звернулася до суду з позовом до відповідача ОСОБА_2 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Служба у справах дітей Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, місцезнаходження: 76004 м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, буд. 21, про визначення місця проживання дитини з батьком та відібрання дитини у матері.

Ухвалою суду від 04 липня 2023 року позовну заяву залишено без руху.

10 липня 2023 року представником позивача усунуто недоліки.

Ухвалою суду від 17 липня 2023 року прийнято до розгляду та відкрито провадження у цивільній справі за даним позовом, ухвалено розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження з викликом сторін.

Ухвалою суду від 19 вересня 2023 року зустрічний позов ОСОБА_2 доОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради про визначення місця проживання дитини з матір`ю прийнято до спільного розгляду з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Орган опікита піклуванняВиконавчого комітетуІвано-Франківськоїміської радипро визначення місця проживання дитини з батьком та відібрання дитини у матері. Об`єднано в одне провадження цивільну справу № 344/11855/23, провадження №2/344/2673/23 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Орган опікита піклуванняВиконавчого комітетуІвано-Франківськоїміської радипро визначення місця проживання дитини з батьком та відібрання дитини у матері та справу №344/14365/23, провадження № 2/344/3014/23 за зустрічним позовом ОСОБА_2 доОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради про визначення місця проживання дитини з матір`ю. Надано справі загальний номер № 344/11855/23, провадження №2/344/2673/23.

Ухвалою суду від 29 листопада 2023 року забезпечено позивачу ОСОБА_1 та представнику позивача адвокатуСербіній АнастасіїВалеріївніможливість взяти участь у судовому засіданні у даній цивільній справі, розгляд якої призначено на 14 годину 30 хвилин 06 грудня 2023 року та усі наступні судові засідання, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

Ухвалою суду від 27 березня 2024 року направлено до Szentendrei Jarasi Hivatal Gyamugyi Osztaly (Відділ опіки районного управління Сентендре) судове доручення про проведення окремих процесуальних дій на території іншої держави.

11 квітня 2024 року представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Сербіна Анастасія Валеріївна звернулася до суду з клопотанням про зупинення провадження у даній цивільній справі у зв`язку з виконанням доручення на надання міжнародної допомоги.

Представник позивача у судове засідання не прибула, подаючи до суду клопотання про зупинення провадження у справі, просила розгляд даного клопотання слухати у її відсутності.

Відповідач у судове засідання не прибула, про причини неявки суд не повідомила.

У судове засідання третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не прибула, подала до суду заяву про розгляд справи у відсутності представника відділу.

Суд, розглянувши матеріали клопотання та матеріали справи, виходить з наступного.

Статтею 498 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що у разі якщо в процесі розгляду справи суду необхідно вручити документи, отримати докази, провести окремі процесуальні дії на території іншої держави, суд України може звернутися з відповідним судовим дорученням до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави (далі - іноземний суд) у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України. Доручення суду України надсилається у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України, а якщо міжнародний договір не укладено - Міністерству юстиції України, яке надсилає доручення Міністерству закордонних справ України для передачі дипломатичними каналами.

Відповідно до пункту 8 частини першоїстатті 252 Цивільного процесуального кодексу України,суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку звернення із судовим дорученням про надання правової допомоги, вручення виклику до суду чи інших документів до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави.

Згідно пункту 12 частини першої статті 253 Цивільного процесуального кодексу України, провадження у справі зупиняється у випадку, встановленому пунктом 8 частини першоїстатті 252 цього Кодексу, - до надходження відповіді від іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави на судове доручення про надання правової допомоги, вручення виклику до суду чи інших документів.

Враховуючи те, що судом ухвалою від 27 березня 2024 року направлено судове доручення про проведення окремих процесуальних дій на території іншої держави, тому суд приходить до висновку про доцільність зупинення провадження у даній цивільній справі.

Керуючись статтями 252,253,258-261, 498 Цивільного процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

Провадження у цивільній справі за первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради про визначення місця проживання дитини з батьком та відібрання дитини у матері та зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради про визначення місця проживання дитини з матір`ю зупинити до надходження відповіді з Szentendrei Jarasi Hivatal Gyamugyi Osztaly (Відділ опіки районного управління Сентендре).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Івано-Франківського апеляційного суду.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: https://ifm.if.court.gov.ua/sud0907/.

Суддя Мелещенко Л.В.

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118287497
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення місця проживання дитини з матір`ю

Судовий реєстр по справі —344/11855/23

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні