Ухвала
від 11.04.2024 по справі 332/1999/24
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Справа № 332/1999/24

Провадження № 2/332/1568/24

Ухвала

про залишення позовної заяви без руху

11 квітня 2024 р. м. Запоріжжя

Суддя Заводського районного суду м. Запоріжжя Яцун О.С., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , інтереси якого представляє адвокат Кара Руслана Теодозіївна, до ОСОБА_2 , третя особа - служба у справах дітей Василівської районної державної адміністрації Запорізької області, про позбавлення батьківських прав, -

Встановив:

04.04.2024 ОСОБА_1 , інтереси якого представляє адвокат Кара Руслана Теодозіївна, звернувся до Заводського районного суду м. Запоріжжя з позовом до ОСОБА_2 , третя особа - служба у справах дітей Василівської районної державної адміністрації Запорізької області, про позбавлення батьківських прав.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Частиною 4 ст. 19 СК України визначено, що при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

З позовної заяви вбачається, що третьою особою позивач зазначає «службу у справах дітей Василівської районної державної адміністрації Запорізької області», однак у прохальній частині позову просить зобов`язати «орган опіки та піклування, особі служби у справах дітей Василівської районної державної адміністрації Запорізької області» надати висновок щодо доцільності позбавлення відповідача батьківських прав.

Таким чином, позивачеві необхідно чітко зазначити вірне найменування відповідного органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою, а також, з урахуванням обставин, якими він обґрунтовує позовні вимоги, слід уточнити та конкретизувати зміст позовних вимог із зазначенням належних третіх осіб у справі.

Окрім цього, копії РНОКПП позивача, витягу з реєстру територіальної громади та договір про навчання мають низьку якість друку, що унеможливлює їх дослідження у повному обсязі.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 185 ЦПК України, -

Ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 , інтереси якого представляє адвокат Кара Руслана Теодозіївна, до ОСОБА_2 , третя особа - служба у справах дітей Василівської районної державної адміністрації Запорізької області, про позбавлення батьківських прав - залишити без руху для усунення недоліків заяви.

Роз`яснити позивачу, що відповідно до ст. 185 ЦПК України, позивач повинен усунути виявлені недоліки заяви не пізніше десяти днів з дня вручення йому ухвали про залишення заяви без руху, інакше заява буде вважатися неподаною та повернута.

Ухвала, що постановлена поза межами судового засідання, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (ч. 2 ст. 261 ЦПК України) та оскарженню не підлягає.

Суддя О.С. Яцун

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118289635
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —332/1999/24

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. С.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні