Ухвала
від 11.04.2024 по справі 585/1589/24
РОМЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № № 585/1589/24

Номер провадження 1-в/585/89/24

У Х В А Л А

І М Е Н ЕМ У К Р АЇ Н И

11 квітня 2024 року м.Ромни

Роменський міськрайонний суд Сумської області в складі:

головуючої судді ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря- ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

особи, щодо якої розглядається справа ОСОБА_4 ,

адвоката ОСОБА_5 ,

представника лікарні ОСОБА_6 ,

Розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Ромни в режимі відеоконференцзв`язку матеріали до заяви лікаря-психіатра 5-го відділення КНП СОР ОКСЛ ОСОБА_6 про зміну примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на амбулаторну психіатричну допомогу в примусовому порядку за місцем проживання, -

В С Т А Н О В И В :

До суду, з заявою про зміну примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 . ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканцю АДРЕСА_1 , на амбулаторну психіатричну допомогу в примусовому порядку за місцем проживання, яки перебуває в КНП СОР ОКСЛ Сумської області, звернувся лікар-психіатр ОСОБА_6 . Заяву мотивував тим, що ОСОБА_4 згідно ухвали Зарічного районного суду м.Суми від 22.08.2023 року знаходиться на примусових заходах медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом. ОСОБА_4 02.04.2024 року був оглянутий комісією лікарів - психіатрів КНП СОР ОКСЛ Сумської області, яка дійшла до висновку, що на теперішній час у ОСОБА_4 знизився ступінь його суспільної небезпечності і відпала необхідність подальшого лікування в умовах психіатричного закладу.

У судовому засіданні представник спецлікарні підтримав заяву, суду пояснив, що подальше лікування ОСОБА_4 можливе за місцем проживання під динамічним наглядом психіатра. Стан здоров`я пацієнта покращився значно знизився ступінь його суспільної небезпечності.

ОСОБА_4 в судовому засіданні просив змінити йому примусові заходи медичного характеру на амбулаторну психіатричну допомогу в примусовому порядку за місцем його проживання.

Прокурор ОСОБА_3 в судовому засіданні не заперечувала проти задоволення заяви про зміну примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 .

В судовому засіданні адвокат ОСОБА_5 зазначив, що з документів наданих заявником вважав доцільним змінити примусову заходи медичного характеру на амбулаторну психіатричну допомогу за місцем проживання ОСОБА_4 .

Вислухавши пояснення представника спецлікарні, думку прокурора, який вважає що заява підлягає задоволенню, ОСОБА_4 , який вважає, що не є небезпечним для суспільства, та адвоката, який підтримання заяву, дослідивши висновок комісії лікарів психіатрів, суд вважає, що заява про зміну примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 на амбулаторну психіатричну допомогу в примусовому порядку за місцем його проживання підлягає задоволенню. Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що ОСОБА_4 можливо змінити примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричної лікарні зі звичайним наглядом на амбулаторну психіатричну допомогу в примусовому порядку за місцем його проживання.

Керуючись ст. 19 Закону України Про психіатричну допомогу, ст. 95 КК України, ст. 514 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Змінити характеру ОСОБА_4 . ІНФОРМАЦІЯ_1 , примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом на амбулаторну психіатричну допомогу в примусовому порядку за місцем його проживання АДРЕСА_1 .

Апеляція на ухвалу суду може бути подана до Сумського апеляційного суду через Роменський міськрайонний суд протягом 7 - ми днів з дня її оголошення.

СУДДЯ РОМЕНСЬКОГО

МІСЬКРАЙОННОГО СУДУ ОСОБА_7

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118292370
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про продовження, зміну або припинення застосування примусових заходів медичного характеру

Судовий реєстр по справі —585/1589/24

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Євлах О. О.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Євлах О. О.

Ухвала від 05.04.2024

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Євлах О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні