Ухвала
від 11.04.2024 по справі 688/80/24
ШЕПЕТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 688/80/24

№ 2/688/272/24

Ухвала

11 квітня 2024 року м. Шепетівка

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області в складі:

головуючого судді Козачук С.В.,

з участюсекретаря судовогозасідання Гошовської О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань в місті Шепетівці в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом Шепетівського підприємства теплових мереж до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,

встановив:

05.01.2024року Шепетівське підприємство теплових мереж звернулось до суду з позовом до ОСОБА_1 , у якому просить стягнути з відповідача на його користь суму заборгованості за надані послуги з постачання теплової енергії в сумі 114162,66 грн, послуги з абонентського обслуговування в сумі 1301 грн та сплачений судовий збір у розмірі 3028 грн.

Ухвалою Шепетівськогоміськрайонного судуХмельницької областівід 23.01.2024року відкритопровадження усправіза правилами спрощеного позовного провадження та призначено судове засідання на 10 год. 30 хв. 22.02.2024 року, яке у зв`язку з неявкою відповідача ОСОБА_1 відкладено до 10 год. 30 хв. 22.03.2024 року.

Ухвалою Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 22.03.2024 року за клопотанням представника позивача Шепетівського підприємства теплових мереж витребувано у Шепетівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Шепетівському районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) належним чином завірену копію актового запису про смерть №287 від 06.06.2015 року ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Шепетівка Хмельницької області та належним чином завірену копію актового запису про смерть ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в м. Шепетівка Хмельницької області; долучено до матеріалів справи письмові докази, а саме: копію ухвали Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 15.09.2020 року по справі 688/2799/16-ц 6/688/54/20 за заявою Шепетівського підприємства теплових мереж про заміну сторони виконавчого провадження та витяг з АСВП інформації про виконавче провадження №57234101; відкладено розгляд справи до 09 год. 30 хв. 11.04.2024 року.

28.03.2024 року від начальника Шепетівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Шепетівському районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Кость О.М. на адресу суду надійшли копії актового запису про смерть №535, складеного 09.11.2018 року Шепетівським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Шепетівському районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) на ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 в м. Шепетівка Хмельницької області; №287, складеного 06.06.2015 року Шепетівським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Шепетівському районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) на ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Шепетівка Хмельницької області.

Представник позивача Шепетівське підприємство теплових мереж в судове засідання не з`явився, проте в системі «Електронний суд» від представникапозивача ОСОБА_4 надійшло клопотання, в якому просить суд витребувати у відповідному органі реєстрації місця перебування та місця проживання підтверджуючу інформацію про зареєстроване місце проживання (перебування) ОСОБА_1 та членів його сім`ї; перевірити інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо права власності на квартиру АДРЕСА_1 .

Відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив, хоча про час, день та місце розгляду справи був повідомлений у встановленому законом порядку.

В зв`язку з неявкою всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального засобу не здійснюється у відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно ст.12ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін; учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обовязків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Відповідно до ч.ч. 1,2 ст. 13 ЦПК України суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цьогоКодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд має право збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи лише у випадках, коли це необхідно для захисту малолітніх чи неповнолітніх осіб або осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України,доказами є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення сторін, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються на підставі, в тому числі, письмових доказів.

Згідно ч.ч. 5, 6 ст. 81 ЦПК України докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Відповідно до ч.ч. 1, 2, 6 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні повинно бути зазначено:1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

З метою об`єктивного розгляду справи та ухвалення законного рішення, суд вважає за необхідне витребувати у відділуреєстрації місцяпроживання Шепетівськоїміської радиХмельницької областідовідки про склад сім`ї та реєстрацію осіб, які були зареєстровані та проживали на день смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 та на день смерті смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 разом із ними за адресою: АДРЕСА_2 .

Відповідно до ч. 7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 8 ст. 8 Закону України «Про нотаріат» довідки про вчинені нотаріальні дії та інші документи надаються нотаріусом протягом десяти робочих днів на обґрунтовану письмову вимогу суду, прокуратури, органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування у зв`язку з кримінальним провадженням, цивільними, господарськими, адміністративними справами, справами про адміністративні правопорушення, що знаходяться в провадженні цих органів, з обов`язковим зазначенням номера справи та прикладенням гербової печатки відповідного органу.

З метою об`єктивного розгляду справи та ухвалення законного рішення, суд вважає за необхідне витребувати у Першої шепетівської державної нотаріальної контори інформацію щодо заведення спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 ,який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 вм.Шепетівка Хмельницькоїобласті(за наявності належним чином завірену копію спадкової справи); інформацію щодо заведення спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 в м. Шепетівка Хмельницької області (за наявності належним чином завірену копію спадкової справи).

Клопотання позивача про витребування з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно інформацію щодо права власності на квартиру АДРЕСА_1 задоволенню не підлягає, оскільки не відповідає ст. 84 ЦПК України, у клопотанні не зазначено про вжиті позивачем заходи для отримання цих доказів самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цих доказів.

З урахуваннямнаведеного вище, суд дійшов висновку судове засідання відкласти.

Керуючись ст.ст. 12, 13, 81, 84, 260ЦПК України, суд -

ухвалив:

Клопотання представника позивача Шепетівського підприємства теплових мереж ОСОБА_4 про витребування письмових доказів задовольнити частково.

Витребувати у відділуреєстрації місцяпроживання Шепетівськоїміської радиХмельницької областідовідку про склад сім`ї та реєстрацію осіб, які були зареєстровані та проживали на день смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , разом із ним за адресою: АДРЕСА_2 .

Витребувати у відділуреєстрації місцяпроживання Шепетівськоїміської радиХмельницької областідовідку про склад сім`ї та реєстрацію осіб, які були зареєстровані та проживали на день смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 разом із нею за адресою: АДРЕСА_2

Витребувати у Першої шепетівської державної нотаріальної контори інформацію щодо заведення спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 ,який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 вм.Шепетівка Хмельницькоїобласті(за наявності належним чином завірену копію спадкової справи).

Витребувати у Першої шепетівської державної нотаріальної контори інформацію щодо заведення спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 в м. Шепетівка Хмельницької області (за наявності належним чином завірену копію спадкової справи).

Зазначені доказинеобхідно подати до Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області (м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, 30, Хмельницької області) до 09 травня 2024 року.

Роз`яснитипосадовим особамШепетівської міськоїради Хмельницькоїобласті тазавідувачу ПершоїШепетівської державноїнотаріальної контори, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примису, передбачені ЦПК України та винні особи несуть відповідальність, встановлену законом (ст. 382 КК України умисне невиконання судового рішення). Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відкласти розгляд цивільної справи за позовомШепетівського підприємстватеплових мереждо ОСОБА_1 про стягненнязаборгованостідо 10 год. 00 хв. 09 травня 2024 року, про що повідомити учасників справи.

Копію ухвали направити учасникам справи для відома, а Першій шепетівськійдержавній нотаріальнійконторі таШепетівській міськійраді Хмельницькоїобласті - для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Світлана КОЗАЧУК

СудШепетівський міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118294959
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —688/80/24

Рішення від 06.06.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Козачук С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні