Ухвала
від 11.04.2024 по справі 733/725/22
ІЧНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Провадження № 6/733/6/24

Єдиний унікальний №733/725/22

У Х В А Л А

Іменем України

11 квітня 2024 року Ічнянський районний суд Чернігівської області

в складі:

головуючого судді: Т.В. Карапиш

за участю секретаря: О.П. Щур,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Ічня заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Семенка Валерія Івановича про зміну порядку та способу виконання рішення суду у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу позашкільної освіти «Ічнянська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Ічнянської міської ради Чернігівської області, треті особи на стороні відповідача без самостійних вимог директор КЗПО ІК ДЮСШ Майдан Микола Миколайович, Ічнянська міська рада Прилуцького району Чернігівської області про поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за вимушений прогул,

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача ОСОБА_1 адвокатСеменок В.І.звернувся доІчнянського районногосуду Чернігівськоїобласті ззаявою прозміну способута порядкувиконання судовогорішення від23.05.2023року посправі №733/725/22за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу позашкільної освіти «Ічнянська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Ічнянської міської ради Чернігівської області, треті особи на стороні відповідача без самостійних вимог директор КЗПО ІК ДЮСШ Майдан Микола Миколайович, Ічнянська міська рада Прилуцького району Чернігівської області про поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за вимушений прогул, встановивши спосіб і порядок виконання останнього шляхом стягнення з відділу освіти Ічнянської міської ради Чернігівської області (16700, м. Ічня, вул. Воскресінська, 27, Прилуцький район, Чернігівська область; код ЄДРПОУ: 42016568) на користь ОСОБА_1 (зареєстрованого в АДРЕСА_1 ; місце проживання: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 ): середнього заробітку за час вимушеного прогулу у сумі140191 (сто сорок тисяч сто дев`яносто одна) гривня 50 копійокз подальшим відрахуванням з вказаної суми податків та інших обов`язкових платежів; понесених судових витрат на правову допомогу в розмірі 26500 (двадцять шість тисяч п`ятсот) гривень 00 копійок.

Заяву мотивуєтим,що рішеннямІчнянського районногосуду Чернігівськоїобласті від23травня 2023року позов ОСОБА_1 доКомунального закладупозашкільної освіти«Ічнянська комплекснадитячо-юнацькаспортивна школа»Ічнянської міськоїради Чернігівськоїобласті,треті особина сторонівідповідача безсамостійних вимог директорКЗПО ІКДЮСШ МайданМикола Миколайович,Ічнянська міськарада Прилуцькогорайону Чернігівськоїобласті пропоновлення нароботі тастягнення заробітноїплати завимушений прогул задоволеноповністю;визнано незаконнимта скасованонаказ директораКомунального закладупозашкільної освіти«Ічнянська комплекснадитячо-юнацькаспортивна школа»Ічнянської міськоїради МайданаМ.М.№ 16від 31.08.2022року прозвільнення ОСОБА_1 з посадитренера-викладачаз боксуКомунального закладупозашкільної освіти«Ічнянська комплекснадитячо-юнацькаспортивна школа»Ічнянської міськоїради з31.08.2022року згідноп.6ч.1ст.36КЗпП України;поновлено ОСОБА_1 на посадітренера-викладачаз боксуКомунального закладупозашкільної освіти«Ічнянська комплекснадитячо-юнацькаспортивна школа»Ічнянської міськоїради з31.08.2022року;стягнуто зКомунального закладупозашкільної освіти«Ічнянська комплекснадитячо-юнацькаспортивна школа»Ічнянської міськоїради Чернігівськоїобласті (м.Ічня,вул.Б.Хмельницького,1Прилуцького районуЧернігівської області,ЄДРПОУ: 36080248)на користь ОСОБА_1 (зареєстрованогов АДРЕСА_1 ;місце проживання: АДРЕСА_2 ,РНОКПП: НОМЕР_1 )середній заробітокза часвимушеного прогулуу сумі140191(стосорок тисячсто дев`яностоодна)гривня 50копійокз подальшимвідрахуванням звказаної сумиподатків таінших обов`язковихплатежів;стягнуто зКомунального закладупозашкільної освіти«Ічнянська комплекснадитячо-юнацькаспортивна школа»Ічнянської міськоїради Чернігівськоїобласті (м.Ічня,вул.Б.Хмельницького,1Прилуцького районуЧернігівської області,ЄДРПОУ: 36080248) на користь держави судовий збір у розмірі2394 (дві тисячі триста дев`яносто чотири) гривні 40 копійок; стягнуто з Комунального закладу позашкільної освіти «Ічнянська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Ічнянської міської ради Чернігівської області (м. Ічня, вул. Б.Хмельницького, 1 Прилуцького району Чернігівської області) на користь ОСОБА_1 (зареєстрованого в АДРЕСА_1 ; місце проживання: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) понесені судові витрати на правову допомогу в розмірі 26500 (двадцять шість тисяч п`ятсот) гривень 00 копійок.

Постановами старшого державного виконавця Ічнянського відділу ДВС у Прилуцькому районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Самоткан Я.А. від 05.07.2023 року відкриті виконавчі провадження ВП № 72171015 та 72170635 щодо примусового виконання виконавчих листів № 733/725/22, виданих 04.07.2023 року.

Відповідно до повідомлення директора КЗПО «Ічнянська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Ічнянської міської ради Чернігівської області № 39 від 13.07.2023 року ОСОБА_2 , наданого на запит начальника Ічнянського відділу ДВС Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції від 06.07.2023 року № 11150 та повідомлення № 5 від 05.10.2023 року директора КЗПО «Ічнянська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Ічнянської міської ради Чернігівської області О. Салати, наданого на запит начальника Ічнянського відділу ДВС Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції від 28.09.2023 року № 16167, боржник провести відповідні виплати не в змозі, оскільки у комунальному закладі відсутні розрахункові рахунки у банках та інших фінансових установах, що знаходяться на території України та за її межами, а також відсутня готівка в національній та іноземній валюті в касах та інших сховищах. КЗПО «Ічнянська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Ічнянської міської ради Чернігівської області є бюджетною установою та фінансується за рахунок бюджету Ічнянської міської територіальної громади, що підтверджується випискою з державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та копією Статуту.

Відповідно до повідомлення голови Ічнянської міської ради Прилуцького району Чернігівської області О.Бутурлим від 23.08.2023 року № 02-05/3562 на письмове звернення стягувача ОСОБА_1 зазначено, що Ічнянська міська рада не була відповідачем по справі № 733/725/22 за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу позашкільної освіти «Ічнянська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Ічнянської міської ради Чернігівської області, треті особи на стороні відповідача без самостійних вимог директор КЗПО ІК ДЮСШ Майдан Микола Миколайович, Ічнянська міська рада Прилуцького району Чернігівської області про поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за вимушений прогул та не є боржником за виконавчим документом. Враховуючи викладене, Ічнянська міська рада не має законних підстав виконати рішення Ічнянського районного суду від 23 травня 2023 року по справі № 733/725/22.

Також відповідно до повідомлення Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації від 15.08.2023 року № 01-14/145 на письмове звернення боржника ОСОБА_1 , Управління не наділено функцією контролю за виконанням судових рішень, в той час як примусове виконання рішень покладається на органи державної виконавчої служби.

Відповідно до виконавчих листів від 23.05.2023 року по справі № 733/725/22, останні повернуті стягувачу без виконання на підставі п. 2 ч. 1 ст. 37 ЗУ «Про виконавче провадження»

В судове засідання позивач (стягувач) ОСОБА_1 не з`явився, але надав заяву про розгляд справи без його участі. Заяву підтримує та просить її задовольнити (а.с. 56).

Представник позивача ОСОБА_1 ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, хоча про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином (а.с. 51).

Представник відповідача (боржника) КЗПО «Ічнянська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Ічнянської міської ради Чернігівської області в судове засідання не з`явився, хоча про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином (а.с. 53).

Третя особа на стороні відповідача (боржника) без самостійних вимог директор КЗПО «Ічнянська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Ічнянської міської ради Чернігівської області в судове засідання не з`явився, хоча про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином (а.с. 50).

Представник третьої особи на стороні відповідача без самостійних вимог Ічнянської міської ради Прилуцького району Чернігівської області в судове засідання не з`явився, хоча про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином (а.с. 55).

Суд, дослідивши заяву про зміну порядку та способу виконання рішення суду, вивчивши матеріали справи, вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч. 1ст. 446 ЦПК України, процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень у цивільних справах, вирішуються судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, якщо інше не визначено цим розділом.

В судовомузасіданні встановлено,що рішеннямІчнянського районногосуду Чернігівськоїобласті від23травня 2023року позов ОСОБА_1 доКомунального закладупозашкільної освіти«Ічнянська комплекснадитячо-юнацькаспортивна школа»Ічнянської міськоїради Чернігівськоїобласті,треті особина сторонівідповідача безсамостійних вимог директорКЗПО ІКДЮСШ МайданМикола Миколайович,Ічнянська міськарада Прилуцькогорайону Чернігівськоїобласті пропоновлення нароботі тастягнення заробітноїплати завимушений прогул задоволеноповністю;визнано незаконнимта скасованонаказ директораКомунального закладупозашкільної освіти«Ічнянська комплекснадитячо-юнацькаспортивна школа»Ічнянської міськоїради МайданаМ.М.№ 16від 31.08.2022року прозвільнення ОСОБА_1 з посадитренера-викладачаз боксуКомунального закладупозашкільної освіти«Ічнянська комплекснадитячо-юнацькаспортивна школа»Ічнянської міськоїради з31.08.2022року згідноп.6ч.1ст.36КЗпП України;поновлено ОСОБА_1 на посадітренера-викладачаз боксуКомунального закладупозашкільної освіти«Ічнянська комплекснадитячо-юнацькаспортивна школа»Ічнянської міськоїради з31.08.2022року;стягнуто зКомунального закладупозашкільної освіти«Ічнянська комплекснадитячо-юнацькаспортивна школа»Ічнянської міськоїради Чернігівськоїобласті (м.Ічня,вул.Б.Хмельницького,1Прилуцького районуЧернігівської області,ЄДРПОУ: 36080248)на користь ОСОБА_1 (зареєстрованогов АДРЕСА_1 ;місце проживання: АДРЕСА_2 ,РНОКПП: НОМЕР_1 )середній заробітокза часвимушеного прогулуу сумі140191(стосорок тисячсто дев`яностоодна)гривня 50копійокз подальшимвідрахуванням звказаної сумиподатків таінших обов`язковихплатежів;стягнуто зКомунального закладупозашкільної освіти«Ічнянська комплекснадитячо-юнацькаспортивна школа»Ічнянської міськоїради Чернігівськоїобласті (м.Ічня,вул.Б.Хмельницького,1Прилуцького районуЧернігівської області,ЄДРПОУ: 36080248) на користь держави судовий збір у розмірі2394 (дві тисячі триста дев`яносто чотири) гривні 40 копійок; стягнуто з Комунального закладу позашкільної освіти «Ічнянська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Ічнянської міської ради Чернігівської області (м. Ічня, вул. Б.Хмельницького, 1 Прилуцького району Чернігівської області) на користь ОСОБА_1 (зареєстрованого в АДРЕСА_1 ; місце проживання: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) понесені судові витрати на правову допомогу в розмірі 26500 (двадцять шість тисяч п`ятсот) гривень 00 копійок. Вказане рішення набрало законної сили 23.06.2023 року.

Постановами старшогодержавного виконавцяІчнянського відділуДВС уПрилуцькому районіЧернігівської областіСхідного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції СамотканЯ.А.від 05.07.2023року відкритівиконавчі провадженняВП №72171015та 72170635щодо примусовоговиконання виконавчихлистів №733/725/22,виданих Ічнянськимрайонним судомЧернігівської області04.07.2023року,про стягненняз Комунальногозакладу позашкільноїосвіти «Ічнянськакомплексна дитячо-юнацькаспортивна школа»Ічнянської міськоїради Чернігівськоїобласті (м.Ічня,вул.Б.Хмельницького,1Прилуцького районуЧернігівської області,ЄДРПОУ: 36080248) на користь ОСОБА_1 (зареєстрованого в АДРЕСА_1 ; місце проживання: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) середнього заробітку за час вимушеного прогулу у сумі140191 (сто сорок тисяч сто дев`яносто одна) гривня 50 копійокз подальшим відрахуванням з вказаної суми податків та інших обов`язкових платежів та стягнення з Комунального закладу позашкільної освіти «Ічнянська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Ічнянської міської ради Чернігівської області (м. Ічня, вул. Б.Хмельницького, 1 Прилуцького району Чернігівської області) на користь ОСОБА_1 (зареєстрованого в АДРЕСА_1 ; місце проживання: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) понесених судових витрат на правову допомогу в розмірі 26500 (двадцять шість тисяч п`ятсот) гривень 00 копійок (т.2, а.с. 13-14).

Відповідно до повідомлення директора КЗПО «Ічнянська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Ічнянської міської ради Чернігівської області № 39 від 13.07.2023 року ОСОБА_2 , наданого на запит начальника Ічнянського відділу ДВС Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції від 06.07.2023 року № 11150, боржник провести відповідні виплати не в змозі, оскільки у комунальному закладі відсутні розрахункові рахунки у банках та інших фінансових установах, що знаходяться на території України та за її межами, а також відсутня готівка в національній та іноземній валюті в касах та інших сховищах (т.2, а.с. 17).

Згідно повідомлення голови Ічнянської міської ради Прилуцького району Чернігівської області О.Бутурлим від 23.08.2023 року № 02-05/3562 на письмове звернення стягувача ОСОБА_1 зазначено, що Ічнянська міська рада не була відповідачем по справі № 733/725/22 за позовом ОСОБА_1 доКомунального закладупозашкільної освіти«Ічнянська комплекснадитячо-юнацькаспортивна школа»Ічнянської міськоїради Чернігівськоїобласті,треті особина сторонівідповідача безсамостійних вимог директорКЗПО ІКДЮСШ МайданМикола Миколайович,Ічнянська міськарада Прилуцькогорайону Чернігівськоїобласті пропоновлення нароботі тастягнення заробітноїплати завимушений прогул та не є боржником за виконавчим документом. Враховуючи викладене, Ічнянська міська рада не має законних підстав виконати рішення Ічнянського районного суду від 23 травня 2023 року по справі № 733/725/22 (т.2, а.с. 19).

Відповідно до повідомлення Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації від 15.08.2023 року № 01-14/145 на письмове звернення боржника ОСОБА_1 , Управління не наділено функцією контролю за виконанням судових рішень, в той час як примусове виконання рішень покладається на органи державної виконавчої служби (т.2, а.с. 20-21).

Згідно повідомлення № 5 від 05.10.2023 року директора КЗПО «Ічнянська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Ічнянської міської ради Чернігівської області О. Салати, наданого на запит начальника Ічнянського відділу ДВС Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції від 28.09.2023 року № 16167, КЗПО «Ічнянська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Ічнянської міської ради Чернігівської області є бюджетною установою та фінансується за рахунок місцевого бюджету Ічнянської міської територіальної громади, що підтверджується випискою з єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та копією Статуту (т.2, а.с. 18).

Відповідно до виконавчих листів від 23.05.2023 року по справі № 733/725/22 (т.2, а.с. 11-12), останні повернуті стягувачу без виконання на підставі п. 2 ч. 1 ст. 37 ЗУ «Про виконавче провадження», тобто у зв`язку з тим, що у боржникавідсутнє майно,на якеможе бутизвернено стягнення,а здійсненівиконавцем відповіднодо цьогоЗакону заходищодо розшукутакого майнавиявилися безрезультатними.

За приписамист. 129-1 Конституції Українисудове рішення є обов`язковим до виконання. Держава забезпечує виконання судового рішення у визначеному законом порядку. Контроль за виконанням судового рішення здійснює суд.

Відповідно дост. 18 ЦПК Українисудові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України. Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

Згідност.2 Закону України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», держава гарантує виконання рішення суду про стягнення коштів та зобов`язання вчинити певні дії щодо майна, боржником за яким є: державний орган; державні підприємство, установа, організація.

Відповідно до ч.1ст. 435 ЦПК України,за заявою сторони суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, а за заявою стягувача чи виконавця (у випадках, встановлених законом), - встановити чи змінити спосіб або порядок його виконання.

Згідно ч.3ст. 33 Закону України «Про виконавче провадження», за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення або роблять його неможливим, сторони, а також виконавець за заявою сторін або державний виконавець з власної ініціативи у випадку, передбаченомуЗаконом України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», мають право звернутися до суду, який видав виконавчий документ, із заявою про встановлення або зміну способу і порядку виконання рішення суду.

У відповідності до ч. 3ст. 435 ЦПК України, підставою для встановлення або зміни способу або порядку виконання, відстрочення або розстрочення виконання судового рішення є обставини, що істотно ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим.

Поняття спосіб та порядок виконання судового рішення мають спеціальне значення, яке реалізується у виконавчому провадженні. Вони означають визначену рішенням суду послідовність і зміст вчинення виконавчих дій державним виконавцем.

Спосіб виконання судового рішення це спосіб реалізації та здійснення способу захисту, що обраний позивачем.

Під зміною способу виконання рішення суду слід розуміти прийняття судом нових заходів для реалізації рішення в разі неможливості його виконання у спосіб, раніше встановлений. При цьому суд не може змінити зміст рішення або його суть.

Саме таку правову позицію висловив Верховний Суд у постановах від 10.06.2019 року по справі № 350/426/16-ц, від 25 листопада 2015 року (справа №6-1829цс15), від 16 грудня 2015 року (справа № 6-2427цс15). Аналогічна позиція викладена в постанові Верховного Суду від 10 червня 2019 року у справі №350/426/16-ц).

Зміна способу і порядку виконання рішення полягає у заміні одного заходу примусового виконання іншим.

Конституційний Суд України у своєму Рішенні від 25.04.2012 року № 11-рп/2012 визначив, що зміни способу та порядку виконання рішення є однією з процесуальних гарантій захисту та відновлення захищених судом прав та інтересів фізичних і юридичних осіб. Зі змісту та призначення інституту зміни способу та порядку виконання рішення, ухвали, постанови вбачається, що він є ефективним процесуальним засобом, який спрямований на гарантування виконання судового рішення. За практикою Європейського суду з прав людини право на виконання судового рішення є складовою права на доступ до суду, передбаченогостаттею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, для цілей якої виконання рішення, ухваленого будь-яким судом, має розцінюватися як невід`ємна частина судового розгляду (Рішення у справі «Шмалько проти України» від 20 липня 2004 року). Зміни одного способу та порядку виконання судового рішення на інший пов`язані з обов`язковим його виконанням незалежно від того, яким чином це відбувається добровільно чи примусово (абзац 1, 3 п. 3 мотивувальної частини рішення).

Отже, зі змісту зазначених правових приписів випливає те, що встановлення способу або порядку виконання рішення суду здійснюється за умови наявності обставини, що істотно ускладнюють виконання судового рішення або роблять його неможливим.

Як видно з копії Статуту комунального закладу позашкільної освіти «Ічнянська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Ічнянської міської ради, затвердженого рішенням дев`ятої сесії Ічнянської міської ради сьомого скликання від 05 липня 2018 року № 567-VII (т.2, а.с. 22-34), засновником КЗПО «ІКДЮСШ» є Ічнянська міська рада (код ЄДРПОУ 04061748). Координацію діяльності КЗПО «ІКДЮСШ» здійснює відділ освіти Ічнянської міської ради та обласне управління з фізичного виховання та спорту Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України (п. 1.8. Статуту).

Згідно п. 5.1. Статуту, фінансування КЗПО «ІКДЮСШ» проводиться відповідно до законодавства України та цього Статуту за рахунок місцевого бюджету та додаткових джерел, не заборонених законодавством. Майно КЗПО «ІКДЮСШ» складається з основних фондів та оборотних коштів, а також інших матеріальних активів, цінностей вартість яких відображається у балансі централізованої бухгалтерії відділу освіти Ічнянської міської ради Чернігівської області.

Відповідно до п. 5.8. Статуту, ведення бухгалтерського обліку та звітності у КЗПО «ІКДЮСШ» покладається на централізовану бухгалтерію відділу освіти.

Крім того, як видно з копії Положення про відділ освіти Ічнянської міської ради Чернігівської області (т.2, а.с. 35-40), відділ освіти Ічнянської міської ради Чернігівської області є структурним підрозділом Ічнянської міської ради (п. 1.1. Положення).

Відділ є юридичною особою публічного права, має самостійний баланс, має право відкривати бюджетні реєстраційні рахунки в установах Державної казначейської служби України, у межах своїх повноважень укладати від свого імені угоди з юридичними та фізичними особами, мати майнові і немайнові права, нести зобов`язання, бути позивачем і відповідачем у судах (п. 1.2. Положення).

Відділ освіти міської ради є головним розпорядником коштів освітньої субвенції Державного бюджету, місцевого бюджету по галузі освіти відповідно до рішення про бюджет на відповідний рік (п. 1.4. Положення).

Згідно п. 2 ст.2 Бюджетного кодексу України, бюджети місцевого самоврядування - бюджети сільських, селищних, міських територіальних громад, а також бюджети районів у містах (у разі утворення районних у місті рад).

Згідно п. 34ст.2 Бюджетного кодексу України,місцеві бюджети - бюджет Автономної Республіки Крим, обласні, районні бюджети та бюджети місцевого самоврядування.

В силуст.22 цього Кодексудо головних розпорядників бюджетних коштів віднесено виключно за бюджетними призначеннями, визначеними іншими рішеннями про місцеві бюджети, - місцеві державні адміністрації, виконавчі органи та апарати місцевих рад (секретаріат Київської міської ради), структурні підрозділи місцевих державних адміністрацій, виконавчих органів місцевих рад в особі їх керівників.

Враховуючи вищевикладене та те, що Комунальний заклад позашкільної освіти «Ічнянська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Ічнянської міської ради Чернігівської області не є розпорядником коштів, не має відкритих рахунків в установах Державної казначейської служби України, що унеможливлює виконання рішення Ічнянського районного суду Чернігівської області від 23 травня 2023 року у справі № 733/725/22, № 2/733/18/23, а тому суд приходить до висновку, що заява представника позивача ОСОБА_1 адвоката Семенка Валерія Івановича про зміну порядку та способу виконання рішення суду є обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

Керуючисьст.ст. 260, 261, 435, 446 ЦПК України, ст. 33 ЗУ «Про виконавче провадження», суд,

У Х В А Л И В:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Семенка Валерія Івановича про зміну порядку та способу виконання рішення суду у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу позашкільної освіти «Ічнянська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Ічнянської міської ради Чернігівської області, треті особи на стороні відповідача без самостійних вимог директор КЗПО ІК ДЮСШ Майдан Микола Миколайович, Ічнянська міська рада Прилуцького району Чернігівської області про поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за вимушений прогул, задовольнити.

Змінити порядок виконання рішення Ічнянського районного суду Чернігівської області по справі № 733/725/22, № 2/733/18/23.

Стягнути з відділу освіти Ічнянської міської ради Чернігівської області (16700, м. Ічня, вул. Воскресінська, 27, Прилуцький район, Чернігівська область; код ЄДРПОУ: 42016568) на користь ОСОБА_1 (зареєстрованого в АДРЕСА_1 ; місце проживання: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) середній заробіток за час вимушеного прогулу у сумі140191 (сто сорок тисяч сто дев`яносто одна) гривня 50 копійокз подальшим відрахуванням з вказаної суми податків та інших обов`язкових платежів.

Стягнути з відділу освіти Ічнянської міської ради Чернігівської області (16700, м. Ічня, вул. Воскресінська, 27, Прилуцький район, Чернігівська область; код ЄДРПОУ: 42016568) на користь ОСОБА_1 (зареєстрованого в АДРЕСА_1 ; місце проживання: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) понесені судові витрати на правову допомогу в розмірі 26500 (двадцять шість тисяч п`ятсот) гривень 00 копійок.

Визнати таким, що не підлягає виконанню виконавчий лист від 23 травня 2023 року про стягнення з Комунального закладу позашкільної освіти «Ічнянська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Ічнянської міської ради Чернігівської області (м. Ічня, вул. Б.Хмельницького, 1 Прилуцького району Чернігівської області) на користь ОСОБА_1 (зареєстрованого в АДРЕСА_1 ; місце проживання: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) середнього заробітку за час вимушеного прогулу у сумі140191 (сто сорок тисяч сто дев`яносто одна) гривня 50 копійокз подальшим відрахуванням з вказаної суми податків та інших обов`язкови х платежів, виданий на підставі рішення Ічнянського районного суду Чернігівської області від 23 травня 2023 року по справі № 733/725/22, № 2/733/18/23.

Визнати таким, що не підлягає виконанню виконавчий лист від 23 травня 2023 року про стягнення з Комунального закладу позашкільної освіти «Ічнянська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Ічнянської міської ради Чернігівської області (м. Ічня, вул. Б.Хмельницького, 1 Прилуцького району Чернігівської області) на користь ОСОБА_1 (зареєстрованого в АДРЕСА_1 ; місце проживання: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) понесених судових витрат на правову допомогу в розмірі 26500 (двадцять шість тисяч п`ятсот) гривень 00 копійок, виданий на підставі рішення Ічнянського районного суду Чернігівської області від 23 травня 2023 року по справі № 733/725/22, № 2/733/18/23.

Ухвала суду може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Т. В. Карапиш

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118295023
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення на роботі та стягнення заробітної плати за вимушений прогул

Судовий реєстр по справі —733/725/22

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Рішення від 23.05.2023

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Ухвала від 27.01.2023

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Ухвала від 19.01.2023

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Ухвала від 07.10.2022

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні