Ухвала
від 28.03.2024 по справі 947/39698/21
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/1641/24

22-ц/813/1564/24

Справа № 947/39698/21

Головуючий у першій інстанції Кочко В.К.

Доповідач Драгомерецький М. М.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

28.03.2024 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді: Драгомерецького М.М.,

суддів колегії: Громіка Р.Д., Сегеди С.М.,

при секретарі: Узун Н.Д.,

розглянув питанняпро витребуваннядоказів всправі запозовом керівникаКиївської окружноїпрокуратури містаОдеси РадоловаАндрія,в інтересахдержави вособі:Міністерства освітиі наукиУкраїни,Одеського державногоекологічного університетудо ОСОБА_1 ,треті особи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета споруна сторонівідповідача: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 ,про витребуванняземельної ділянкиз чужогонезаконного володіння, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Одеського апеляційного суду знаходяться апеляційна скарга керівника Київської окружної прокуратури міста Одеси Радолова Андрія Костянтиновича на ухвалу Овідіопольського районного суду Одеської області від 15 травня 2023 року про скасування заходів забезпечення позову, та апеляційна скарга заступника керівника Одеської Обласної прокуратури Раковича Максима Миколайовича на рішення Овідіопольського районного суду Одеської області від 20 квітня 2023 року.

Під час розгляду справи стало відомо, що третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_4 , померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується копією свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 від 04.08.2023, виданого Відділом державної реєстрації актів цивільного стану у місті Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Відповідно до ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу.

Спадкуванням є перехід прав та обов`язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців) (ст. 1216 ЦК України).

До складу спадщини входять усі права та обов`язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті (ст.1218 ЦК України).

Для прийняття спадщини встановлюється строк у шість місяців, який починається з часу відкриття спадщини (ч. 1 ст. 1270 ЦК України).

Матеріли справи не містять відомостей про наявність або відсутність спадкоємців, які прийняли спадщину у відповідності до закону, після смерті ОСОБА_4 , що має значення для правильного вирішення справи.

Згідно з вимогами статті 12 ЦПК України, на суд покладено певні обов`язки зі створення для сторін змагального процесу, суд сприяє всебічному і повному з`ясуванню обставин справи: роз`яснює особам, які беруть участь у справі, їх права та обов`язки, попереджає про наслідки вчинення або не вчинення процесуальних дій і сприяє здійсненню їхніх прав у випадках, встановлених цим Кодексом.

Дослідивши матеріали справи, з метою повного і всебічного з`ясування обставин та ухвалення законного і мотивованого рішення, колегія суддів вважає необхідним витребувати від Київської державної нотаріальної контори у місті Одеса інформацію про те, чи звертався хтось до нотаріальної контори із заявою про прийняття спадщини після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 , чи заведена спадкова справа після смерті останньої, якщо так, то надати належним чином засвідчену копію спадкової справи.

Відповідно до ч. ч. 6-9 ст. 84 ЦПК України,будь-якаособа,у якоїзнаходиться доказ,повинна видатийого навимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разінеповідомлення судупро неможливістьподати докази,витребувані судом,а такожза неподаннятаких доказівз причин,визнаних судомнеповажними,суд застосовуєдо відповідноїособи заходипроцесуального примусу,передбачені цимКодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Керуючись ст. ст. 13, 76, 81, 84 ЦПК України, Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з цивільних справах,-

У Х В А Л И В:

Витребувати у Київської державної нотаріальної контори у місті Одеса (65080, м. Одеса, вул. Космонавтів, 11-а) інформацію про те, чи звертався хтось до нотаріальної контори із заявою про прийняття спадщини після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 , чи заведена спадкова справа після смерті останньої, якщо так, то надати належним чином засвідчену копію спадкової справи.

Роз`яснити Київській державнійнотаріальній конторіу містіОдеса, що у відповідностідо ч.ч.7-9ст. 84ЦПК України особи,які немають можливостіподати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали для її виконання негайно направити Київській державній нотаріальній конторі у місті Одеса (65080, м. Одеса, вул. Космонавтів, 11-а).

Встановити строк виконання ухвали десять днів з моменту отримання копії даної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та подальшому оскарженню не підлягає.

Судді Одеського апеляційного суду: М.М. Драгомерецький

Р.Д. Громік

С.М. Сегеда

СудОдеський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118296578
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —947/39698/21

Ухвала від 17.05.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Цюра Т. В.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Цюра Т. В.

Ухвала від 01.06.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Цюра Т. В.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кочко В. К.

Рішення від 20.04.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кочко В. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні