Ухвала
від 06.03.2024 по справі 753/4625/24
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/4625/24

провадження № 1-кс/753/859/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"06" березня 2024 р. слідчий суддя Дарницького районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянув в судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання слідчого слідчоговідділу Дарницькогоуправління поліціїГоловного управліннянаціональної поліціїУкраїни вмісті Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 12024100020001205,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Дарницького управління поліції Головного управління національної поліції України в місті Києві ОСОБА_3 за погодженням з прокурором Дарницької окружної прокуратури м. Києва звернувся до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до медичної документації (медичної карти стаціонарного хворого рентгензнімків, МРТ, СКТ) ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та можливість її вилучення, що знаходяться у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » - КМКЛШМД, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий в судове засідання не прибув, подав до суду заяву про розгляд клопотання без його участі.

Представник КНП КМКЛШМД в судове засідання не прибув, причини неявки не відомі.

Відповідно до ч. 1ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Пунктом 5, 6 частини 2ст. 131 КПК Українипередбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Відповідно до ч. 1ст. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

З матеріалів клопотання вбачається, що слідчим СВ Дарницького УП ГУ Національної поліції у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024100020001205 від 28.02.2024 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Клопотання обґрунтовано наступним.

Досудовим розслідуванням встановлено, що27.02.2024 р. близько 18 год 10 хв водій ОСОБА_5 , керуючи автомобілем марки «Mazda», д.н.з. НОМЕР_1 , рухаючись проїзною частиною вул Центральної у м. Києві, зі сторони вул. Вишеньки в напрямку вул. Колекторна, на перехресті вул. Мисливська-Центральна допустив наїзд на пішохода ОСОБА_4 , яка перетинала вул. Центральна, в районі розмітки нерегульованого пішохідного переходу, зліва-направо по напрямку руху вищевказаного автомобіля. Внаслідок ДТП пішохід ОСОБА_4 отримала травми.

Під час досудового розслідування виникла необхідність у проведенні судово-медичної експертизи з метою встановлення ступеню тяжкості отриманих тілесних ушкоджень ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка 27.02.2024 була госпіталізована до ІНФОРМАЦІЯ_3 , що знаходиться в АДРЕСА_1 .

Клопотання обґрунтовано тим, що під час досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі та вилученні медичної документації (медичної карти стаціонарного хворого рентгензнімків, МРТ, СКТ) ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , оскільки вони самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть бути використані як докази, а також для проведення судово-медичної експертизи.

Встановлено, що вказана медична документація,знаходится у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про його обґрунтованість з таких підстав.

Слідчим відділом Дарницького УП ГУ Національної поліції у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024100020001205 від 28.02.2024 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України..

За приписом ст. 91 КПК України у кримінальному провадженні підлягає доказуванню, зокрема, подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення).

Доказами у кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів чи обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню. Процесуальними джерелами доказів є показання, речові докази, документи, висновки експертів (ст. 84 КПК).

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до п.2 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, може відноситься лікарська таємниця.

Згідно ч.6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання про тимчасовий доступ до документів, оскільки вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні. Крім того, слідчим було доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

На підставі викладеного, керуючись ст. 163, 164 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати слідчому слідчого відділу Дарницького УП ГУНП у місті Києві, ОСОБА_3 тимчасовий доступ до медичної документації (медичної карти стаціонарного хворого рентгензнімків, МРТ, СКТ) ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та можливість її вилучення, що знаходяться у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » - КМКЛШМД, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії даної ухвали складає один місяць з дня її постановлення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118297853
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —753/4625/24

Ухвала від 30.04.2024

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Лужецька О. Р.

Ухвала від 06.03.2024

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Лужецька О. Р.

Ухвала від 06.03.2024

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Лужецька О. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні