Ухвала
від 10.04.2024 по справі 160/2803/24
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

10 квітня 2024 рокуСправа №160/2803/24

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Калугіна Н.Є., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "МТЛ-МЕНЕДЖМЕНТ" до Державної служби України з безпеки на транспорті в особі Відділу державного нагляду (контролю) у Дніпропетровській області про визнання протиправною та скасування постанови, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд:

- визнати протиправною та скасувати постанову відділу державного нагляду (контролю) у Дніпропетровській області Державної служби України з безпеки на транспорті № 006938 від 24.01.2024 року про застосування адміністративно-господарського штрафу до Товариства з обмеженою відповідальністю «МТЛ-МЕНЕДЖМЕНТ».

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 14.02.2024 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито спрощене провадження в адміністративній справі. Повідомлено сторін, що розгляд справи відбудеться без повідомлення (виклику) учасників справи у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Витребувано від Державної служби України з безпеки на транспорті в особі Відділу державного нагляду (контролю) у Дніпропетровській області, у термін, що встановлений для подачі відзиву на позовну заяву, засвідчені належним чином копії усіх документів покладених в основу прийнятої постанови № 006938 від 24.01.2024 року про застосування адміністративно-господарського штрафу до Товариства з обмеженою відповідальністю «МТЛ-МЕНЕДЖМЕНТ».

Станом на 10.04.2024 таких доказів відповідачем не надано.

Під час розгляду справи виникла необхідність витребувати у відповідача необхідні для подальшого розгляду справи докази, з огляду на таке.

Так, відповідно до п. 3 Розділу І Порядку застосування засобів фото- і відеофіксації посадовими особами Державної служби України з безпеки на транспорті, затвердженого наказом Міністерства інфраструктури України 09 серпня 2022 року № 590, під час планових, позапланових та рейдових перевірок (перевірок на дорозі) посадовими особами Укртрансбезпеки застосовуються засоби фото- і відеофіксації.

Згідно ч. 4 ст. 9 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно частини 4 ст. 79 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк.

Учасник справи також повинен надати докази, які підтверджують, що він здійснив усі залежні від нього дії, спрямовані на отримання відповідного доказу.

Згідно з ч. 7 ст. 80 КАС України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 242 КАС України, рішення суду повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим.

Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права.

Обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні, з наданням оцінки всім аргументам учасників справи.

З огляду на викладене, з урахуванням невиконання відповідачем ухвали від 14.02.2024, а також з метою повного і всебічного з`ясовання всіх обставин у справі,суд вважає за необхідне витребувати у відповідача засвідчені належним чином копії усіх документів покладених в основу прийнятої постанови № 006938 від 24.01.2024 року про застосування адміністративно-господарського штрафу до Товариства з обмеженою відповідальністю «МТЛ-МЕНЕДЖМЕНТ», а також матеріали фото- і відеофіксації проведеної перевірки за результатами якої складено акт № АР 035002 від 06.12.2023.

Суд звертає увагу, що електронні докази (фотографії, відео- та звукозаписи) подаються в оригіналі або в електронній копії, на яку накладено кваліфікований електронний підпис відповідно до вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги". Законом може бути визначено інший порядок засвідчення електронної копії електронного доказу.

Керуючись положеннями ст. 79, 80, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Витребувати у Державної служби України з безпеки на транспорті в особі Відділу державного нагляду (контролю) у Дніпропетровській області:

- засвідчені належним чином копії усіх документів покладених в основу прийнятої постанови № 006938 від 24.01.2024 року про застосування адміністративно-господарського штрафу до Товариства з обмеженою відповідальністю «МТЛ-МЕНЕДЖМЕНТ»;

- матеріали фото- і відеофіксації проведеної перевірки за результатами якої складено акт № АР 035002 від 06.12.2023 щодо порушень допущених перевізником - Товариством з обмеженою відповідальністю «МТЛ-МЕНЕДЖМЕНТ».

Такі докази надати суду протягом 2 днів з дня отримання даної ухвали.

Ухвала набуває чинності з дня її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.Є. Калугіна

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118299907
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови

Судовий реєстр по справі —160/2803/24

Рішення від 16.04.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Калугіна Наталія Євгенівна

Ухвала від 10.04.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Калугіна Наталія Євгенівна

Ухвала від 14.02.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Калугіна Наталія Євгенівна

Ухвала від 05.02.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Калугіна Наталія Євгенівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні