Ухвала
від 11.04.2024 по справі 260/2363/24
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про передачу адміністративної справи для визначення підсудності

11 квітня 2024 рокум. Ужгород№ 260/2363/24

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Луцович М.М., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Закарпатського окружного адміністративного суду про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Закарпатського окружного адміністративного суду, в якому просить:

1) визнати протиправними дії Закарпатського окружного адміністративного суду (88017, вул. Загорська, буд.30, м. Ужгород, Закарпатська область, код ЄДРПОУ 35231455) щодо видачі ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РІІОКПП НОМЕР_1 ) довідки про суддівську винагороду для обчислення щомісячного довічного грошового утримання судді у відставці від 21.03.2024 року №10, виходячи з базового посадового окладу судді місцевого суду, визначеного із застосуванням абзац 5 статті 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік»;

2) зобов`язати Закарпатський окружний адміністративний суд видати ОСОБА_1 довідку про суддівську винагороду для обчислення щомісячного довічного грошового утримання судді у відставці з 01.01.2024 року, виходячи з базового посадового окладу судді місцевого суду, визначеного па підставі частини 2 статті 130 Конституції У країни, частини 3 статті 135 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та абзацу 4 статті 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік».

Справі за цією позовною заявою присвоєно № 260/2363/24 та за результатами автоматизованого розподілу справу передано для розгляду судді Луцович М.М.

Відповідно до пункту 4 частини першої статті 171 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності.

Підсудність - це визначена за передбаченими КАС України критеріями (територіальності, предметності та інстанційності) компетенція конкретного суду на розгляд справ, що відносяться до його юрисдикції (підвідомчі йому).

Приписами ч. 1 ст.28 КАС України визначено, що підсудність справи, у якій однією із сторін є суд або суддя суду, до підсудності якого віднесена ця справа за загальними правилами, визначається ухвалою суду вищої інстанції, постановленою без повідомлення сторін.

Розглянувши матеріали поданого адміністративного позову суд зазначає наступне.

Відповідачем у справі зазначено Закарпатський окружний адміністративний суд, справа підсудна цьому ж суду, отже, зазначені обставини унеможливлюють вирішення даної справи Закарпатським окружним адміністративним судом з огляду на положення ст. 28 КАС України.

Статтею 29 КАС України унормовано випадки передачі адміністративних справ з одного адміністративного суду до іншого. Відповідно до пункту 6 частини 1 статті 29 КАС України, суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо однією із сторін у справі є суд, в якому розглядається справа, або суддя цього суду.

За наведених обставин, виходячи з необхідності дотримання вимог щодо юрисдикції (підсудності) розгляду справ, суд приходить до висновку про необхідність передачі даної адміністративної справи до суду вищої інстанції для визначення підсудності.

Відтак з метою визначення підсудності адміністративної справи № 260/2363/24 таку слід направити до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

На підставі викладеного та керуючись статтями 28, 29, 243, 248 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Адміністративну справу № 260/2363/24 за позовом ОСОБА_1 до Закарпатського окружного адміністративного суду про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити дії - направити до Восьмого апеляційного адміністративного суду для визначення суду, до підсудності якого віднесена дана справа.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Суддя М.М. Луцович

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118300070
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо управління, нагляду, контролю та інших владних управлінських функцій (призначення, перерахунку та здійснення страхових виплат) у сфері відповідних видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, з них загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, з них осіб, звільнених з публічної служби

Судовий реєстр по справі —260/2363/24

Рішення від 10.09.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 13.05.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Пліш Михайло Антонович

Ухвала від 13.05.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 22.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Судова-Хомюк Наталія Михайлівна

Ухвала від 11.04.2024

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні