Ухвала
від 09.04.2024 по справі 320/3530/24
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про залучення третьої особи

09 квітня 2024 року 320/3530/24

Суддя Київського окружного адміністративного суду Панченко Н.Д., розглянувши заяву Приватного підприємства «БІЛДГРУПМЕНЕДЖМЕНТ» про залучення у справу у якості третьої особи в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Запорізької області про визнання недійсними рішень,

ВСТАНОВИВ:

До Київського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 (РНОКПП - НОМЕР_1 , паспорт НОМЕР_2 , виданий органом 8017 06.04.2021 року, запис N 19900318-00937, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ) з позовом до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури (код ЄДРПОУ 26080214, адреса: 04070, м. Київ, вул. Борисоглібська, будинок 3, 5-й поверх, e-mail: info@vkdka.org) та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Запорізької області (код ЄДРПОУ 24908253, адреса: 69005, Запорізька обл., місто Запоріжжя, вулиця Лермонтова, будинок 19, e-mail: advok-zp@ukr.net), у якому просить суд: скасувати рішення Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури N XI-016/2023 від 30 листопада 2023 року; скасувати рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Запорізької області N 03-22/1 від 02 грудня 2022 р. та прийняти нове рішення, яким відмовити ПП «БІЛДГРУПМЕНЕДЖМЕНТ» у задоволенні його скарги.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 31 січня 2024 року відкрите провадження у даній адміністративній справі.

05.02.2024 канцелярію суду зареєстрована заява від Приватного підприємства «БІЛДГРУПМЕНЕДЖМЕНТ» про залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача.

Вирішуючи питання щодо даної заяви суд зазначає таке.

В рамках даного судового провадження, ОСОБА_1 оскаржує рішення КДКА Запорізької області та ВКДКА про припинення його адвокатської діяльності, шляхом анулювання Свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю НОМЕР_3, внаслідок встановлення факту надання недостовірних відомостей для отримання свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю та складення присяги адвоката України.

Дані оскаржувані рішення були прийняті в результаті розгляду скарг ПП «БІЛДГРУПМЕНЕДЖМЕНТ», адже саме документи цього підприємства ОСОБА_1 підробив та використав їх для протиправного отримання свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю.

Враховуючи зазначене, прийняте у справі рішення може вплинути на права, інтереси та обов`язки ПП «БІЛДГРУПМЕНЕДЖМЕНТ».

Відповідно до частини 4 статті 9 КАС України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ч.ч. 2, 5 ст.49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Необхідною умовою залучення третіх осіб є той факт, що судове рішення у справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов`язки осіб, які не є стороною у справі.

Таким чином, суд з метою всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Приватне підприємство «БІЛДГРУПМЕНЕДЖМЕНТ» (Код ЄДРПОУ - 35482152, 08201, Київська обл., м. Ірпінь, вул. Університетська, 2/1).

При цьому суд звертає увагу, що за правилами частини 9 статті 79 КАС України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Керуючись статтями 49, 80, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити по справі № 320/3530/24 Приватне підприємство «БІЛДГРУПМЕНЕДЖМЕНТ» (Код ЄДРПОУ - 35482152, 08201, Київська обл., м. Ірпінь, вул. Університетська, 2/1), як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідачів.

2. Зобов`язати позивача протягом п`яти днів з моменту отримання даної ухвали направити на адресу третьої особи - Приватного підприємства «БІЛДГРУПМЕНЕДЖМЕНТ» (Код ЄДРПОУ - 35482152, 08201, Київська обл., м. Ірпінь, вул. Університетська, 2/1) копію позовної заяви з додатками та докази направлення надати суду.

3. Запропонувати Приватному підприємству «БІЛДГРУПМЕНЕДЖМЕНТ» протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання позовної заяви з додатками подати до суду свої міркування щодо предмету спору.

4. Роз`яснити, що відповідно до положень статті 79 Кодексу адміністративного судочинства України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи.

5. Копію ухвали суду надіслати (вручити, надати) учасникам справи (їх представникам), зокрема, шляхом направлення тексту ухвали електронною поштою, факсимільним повідомленням (факсом, телефаксом), телефонограмою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Панченко Н.Д.

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118300448
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу забезпечення функціонування органів прокуратури, адвокатури, нотаріату та юстиції (крім категорій 107000000), зокрема у сфері адвокатури

Судовий реєстр по справі —320/3530/24

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 03.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Володимир Володимирович

Ухвала від 18.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 31.01.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні