Ухвала
від 11.04.2024 по справі 465/4524/23
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

465/4524/23

2/465/617/24

У Х В А Л А

підготовчого судового засідання

11.04.2024 року м. Львів

Франківський районний суд м. Львова у складі:

головуючого судді Мартьянової С.М.,

секретар судових засідань Сеньків А.Т.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Львові заяву представника відповідача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про залучення до участі у справі третьої особи без самостійних вимог щодо предмета спору у цивільній справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕСКРОУ КАПІТАЛ» до ОСОБА_1 (від імені та в інтересах якого діє законний представник ОСОБА_3 ), ОСОБА_4 (від імені та в інтересах якого діє законний представник ОСОБА_5 ), ОСОБА_6 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів: Служба у справах дітей Золочівської районної державної адміністрації Львівської області, Управління «Служба у справах дітей» Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради про звернення стягнення на предмет застави,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Франківського районного суду м. Львова перебуває вище вказана цивільна справа.

15.09.2023 року до суду від представника відповідача надійшла заява про залучення у справі третьої особи, а саме він просив суд залучити до участі у справі АТ «ОТП Банк» як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

Заяву обґрунтовує тим, що кредитний договір №7000536418 від 24.12.2020 року був укладений між АТ «ОТП Банк» та ОСОБА_7 .

Відповідачам невідомі обставини видачі кредиту та обставини погашення вказаного кредиту ОСОБА_7 .

На момент смерті ОСОБА_7 належним кредитором та заставодержателем було саме АТ «ОТП Банк» і сам банк мав право звертатися з вимогами до спадкоємців померлого ОСОБА_7 щодо погашення заборгованості.

Однак у матеріалах справи відсутні належні докази звернення АТ «ОТП Банк» до нотаріуса з такими вимогами.

Отже, рішення у даній справі може вплинути на права та інтереси АТ «ОПТ Банк», а тому відповідач просить суд залучити АТ «ОТП Банк» як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні позивача.

22.09.2023 року від представника позивача надійшли заперечення на клопотання про залучення у справі третьої особи, а саме він зазначив, що з часу реєстрації обтяження, та реєстрації змін у відомостях про зареєстроване обтяження, це обтяження чинне з третіми особами відповідачами у даній справі, і обтяжувачем, яким є ТОВ «ЕСКРОУ КАПІТАЛ», оскільки 20.12.2022 року між АТ «ОТП Банк» та ТОВ «ЕСКРОУ КАПІТАЛ» укладено договір відступлення право вимоги. За цим договором новому кредитору перешли всі права первісного кредитора як сторони за Кредитним договором та Договором забезпечення, а тому просив суд відмовити у задоволення даної заяви.

Представник позивача адвокат Когут Л.І. підтримала заперечення, про що в судове засідання 11.04.2024 року подала заяву.

Представник відповідача ОСОБА_1 адвокат Жук Р.С. підтримав клопотання про залучення третьої особи, про що 11.04.2024 року подав письмову заяву.

Інші учасники справи в судове засідання не з`явились.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК Українифіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.1ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно ч.5 ст.53 ЦПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Згідно ч.1 ст. 200 ЦПК України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Зважаючи на вищенаведене, враховуючи предмет спору, суд вважає за необхідне задовольнити заяву представника відповідача про залучення до участі третьої особи без самостійних вимог щодо предмета спору.

Керуючись статтями 53, 200, 247 ЦПК України суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника відповідача ОСОБА_1 ОСОБА_2 про залучення до участі у справі третьої особи без самостійних вимог щодо предмета спору задовольнити.

Залучити Акціонерне товариство «ОТП Банк» (місцезнаходження: 01033, м. Київ, вул. Жилянська, 43, код ЄДРПОУ 21685166) як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору на стороні позивача до участі у справі №465/4524/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕСКРОУ КАПІТАЛ» до ОСОБА_1 (від імені та в інтересах якого діє законний представник ОСОБА_3 ), ОСОБА_4 (від імені та в інтересах якого діє законний представник ОСОБА_5 ), ОСОБА_6 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів: Служба у справах дітей Золочівської районної державної адміністрації Львівської області, Управління «Служба у справах дітей» Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради про звернення стягнення на предмет застави.

Копію даної ухвали направити третій особі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Мартьянова С.М.

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118309064
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них інших видів кредиту

Судовий реєстр по справі —465/4524/23

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартьянова С. М.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартьянова С. М.

Ухвала від 07.07.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартьянова С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні