Ухвала
від 12.04.2024 по справі 331/1501/24
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 331/1501/24

Провадження № 2/331/1271/2024

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

12 квітня 2024 року місто Запоріжжя

Суддя Жовтневого районного суду міста Запоріжжя Яцун О.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , треті особи: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Річковик-325» - правонаступник: Житлово-будівельний кооператив № 325 «Річковик» - керівник (підписант) ОСОБА_4 , Четверта запорізька державна нотаріальна контора, про витребування майна з чужого незаконного володіння та усунення перешкод у користуванні власністю,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернулась до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , треті особи: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Річковик-325» - правонаступник: Житлово-будівельний кооператив № 325 «Річковик» - керівник (підписант) ОСОБА_4 , Четверта запорізька державна нотаріальна контора, про витребування майна з чужого незаконного володіння та усунення перешкод у користуванні власністю.

Оглянувши зміст позовної заяви та додані до позову документи, вважаю, що позовна заява подана з додержанням вимог встановлених ст.ст. 175, 177 ЦПК України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви та відмови у відкритті провадження у справі, передбачені ст.ст. 185-186 ЦПК України, відсутні. Позовна заява подана до суду із додержанням правил підсудності та підлягає розгляду в Жовтневому районному суді міста Запоріжжя.

Розглянувши позовну заяву, суддя дійшов до висновку про можливість прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Враховуючи, що позовні вимоги не містять очевидних ознак малозначної справи, які передбачені ч.6 ст.19 ЦПК України, суддя вважає за недоцільне розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження, тому її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження, та з метою виконання вимог, передбачених ч. 1 ст. 189 ЦПК України, необхідно розпочати підготовче засідання в справі, оскільки положеннями ч. 1 ст. 196 ЦПК України визначено, що для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Крім того, на підставі п.7 ч.1 ст.84 ЦПК України, вважаю за можливе вирішити питання щодо клопотання позивача про витребування доказів.

Позивач ОСОБА_1 в прохальній частині позовної заяви заявила клопотання про витребування письмових доказів в порядку ст.84 ЦПК України, і яке у цілому відповідає вимогам ч.2 ст.84 ЦПК України, і як наслідок підлягає задоволенню у повному обсязі.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 19, 84, 175-177, 187, 189, 196, 259-261, 353 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі №331/1501/24 за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , треті особи: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Річковик-325» - правонаступник: Житлово-будівельний кооператив № 325 «Річковик» - керівник (підписант) ОСОБА_4 , Четверта запорізька державна нотаріальна контора, про витребування майна з чужого незаконного володіння та усунення перешкод у користуванні власністю.

Встановити відповідачуп`ятнадцятиденний строкдля поданнявідзиву напозовну заявуз днявручення даноїухвали, роз`яснивши, що у зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, із одночасним надісланням копії відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд, у відповідності до положень ч. 8 ст. 178 ЦПК України, вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити відповідачу його право, згідно ч. 1 ст. 193 ЦПК України, пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити позивачуп`ятиденний строкдля поданнявідповіді навідзив відповідачаз дняотримання відзиву, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи, та роз`яснити, що відповідь на відзив повинна відповідати вимогам частин третьої - п`ятої статті 178 ЦПК України.

Встановити відповідачуп`ятиденний строкз дняотримання відповідіна відзивдля поданнязаперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи, та роз`яснити, що заперечення повинно відповідати вимогам частин третьої - п`ятої статті 178 ЦПК України.

Третя особа має право у строк п`ятнадцять днів з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження у справі надіслати суду письмові пояснення щодо позову або відзиву. Учасники справи мають право подати відповідь на пояснення третьої особи до закінчення підготовчого провадження.

Розгляд цивільної справи проводити в порядку загального позовногопровадження та, з метою виконання вимог ч. 1 ст. 189 ЦПК України, розпочати підготовче провадження у справі, проведення якого призначити в залі судових засідань Жовтневого районного суду міста Запоріжжя (69063, місто Запоріжжя, вулиця Олександрівська, 6) на 10 травня 2024 року на 10 годину 00 хвилин.

Направити позивачу копію ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, а відповідачу направити копію позовної заяви та доданих до неї документів, а також копію ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Зобов`язати позивача надати в судове засідання оригінали документів, доданих до позовної заяви.

Клопотання позивача про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Четвертої запорізької державної нотаріальної контори (місцезнаходження: 69002, місто Запоріжжя, вулиця Шкільна, будинок № 50) наступні документи:

-завірені належним чиномкопії спадкових справ № 55/2006 до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та № 446/2007 до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , з прикладенням гербової печатки суду згідно з вимогами ч. 8 ст. 8 Закону України «Про нотаріат».

Витребувати з архіву Жовтневого районного суду міста Запоріжжя цивільні справи №2-3615/1997, №2-306/98 та 2-1895/2007.

Вказані документи (докази) направити на адресу Жовтневого районного суду міста Запоріжжя у строк до 10 травня 2024 року.

Роз`яснити, що згідно ч.7 ст. 84 ЦПК України, у разі відсутності можливості подати доказ, який витребовує суд, або відсутності можливості подати такий доказ у встановлені строки, особи зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом 5 (п`яти) днів з дня вручення ухвали.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: inbox@gt.zp.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Яцун

СудЖовтневий районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення12.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118311097
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: витребування майна із чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —331/1501/24

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. О.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні