Ухвала
від 11.04.2024 по справі 346/4651/23
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/4651/23

Провадження № 2/342/58/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 квітня 2024 року м. Городенка

Городенківський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого судді Гайдич Р.М.,

секретаря судового засідання Сьомкайло І-М.І.,

провівши відкрите підготовче засідання в залі суду в м. Городенка у справі за позовом Приватного фермерського господарства «ОВІС» в особі в.о. голови Олексюка Степана Степановича до Фермерського господарства «Органік Ясенів» в особі керівника Візінського Івана Степановича, ОСОБА_1 , третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - державний реєстратор Гвіздецької селищної ради Івано-Франківської області Григорів Олексій Петрович, Головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію права на нерухоме майно,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду із вищенаведеним позовом.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу між суддями від 18.09.2023 дана справа перебувала у провадженні судді Городенківського районного суду Івано-Франківської області Андріюк І.Г.

Згідно повторного автоматизованого розподілу справи між суддями на підставі розпорядження керівника апарату суду, для розгляду вказаної справи визначено суддю Гайдича Р.М.

Ухвалою Городенківського районного суду Івано-Франківської області в складі головуючого судді Гайдича Р.М. від 12.02.2024 дану справу прийнято до свого провадження за правилами загального позовного провадження на стадії підготовчого провадження.

Підготовче засідання призначене по справі на 12.03.2024 було відкладено за клопотанням представника позивача ОСОБА_2 .

В підготовче засідання 11.04.2024 учасники справи не прибули, про час та місце проведення підготовчого засідання по справі були повідомлені у встановленому законом порядку, подали заяви про розгляд справи без їх участі. Також, відповідачі подали до суду заяви про визнання позовних вимог, представник позивача ОСОБА_2 подала заяву про те, що позивач не заперечує щодо поданих заяв відповідачами про визнання позовних вимог.

У зв`язку з неявкою в підготовче засідання всіх учасників справи фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється, відповідно до положень ч.2 ст.247 ЦПК України.

Суд, оглянувши матеріали справи, приходить до наступного.

В ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній цивільній справі проведено підготовчі дії, передбачені ст.ст. 189-199 ЦПК України: направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію позовної заяви та копії доданих до неї документів відповідачам, розглянуто клопотання, залучено третіх осіб, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, вимог позивача та склад учасників судового процесу.

Згідно ч. ч. 3, 4 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого провадження суд ухвалює рішення у випадку визнання позову відповідачем. Ухвалення в підготовчому засіданні судового рішення у разі відмови від позову, визнання позову, укладення мирової угоди проводиться в порядку, встановленому статтями 206, 207 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст. 206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Частиною 2 ст.206 ЦПК України визначено, що до ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення.

Частиною 4 ст.206 ЦПК України визначено, якщо визнання відповідачем позову суперечить закону або порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, суд постановляє ухвалу про відмову у прийнятті визнання відповідачем позову і продовжує судовий розгляд.

В поданих відповідачами заявах про визнання позовних вимог не зазначено про те, що їм зрозумілі наслідки відповідних процесуальних дій.

Також, у зв`язку з неявкою відповідачів в підготовче засідання суд позбавлений можливості відповідно до ч.2 ст.206 ЦПК України до ухвалення судового рішення у зв`язку з визнанням позову відповідачами роз`яснити сторонам наслідки відповідних процесуальних дій.

На підставі вищенаведеного, з огляду на відсутність підстав для залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, відкладення підготовчого засідання, ухвалення рішення за результатами підготовчого провадження, суд дійшов висновку про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 189, 196-198, 223, 258, 260-261 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом Приватного фермерського господарства «ОВІС» в особі в.о. голови ОСОБА_3 до Фермерського господарства «Органік Ясенів» в особі керівника Візінського Івана Степановича, ОСОБА_1 , третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - державний реєстратор Гвіздецької селищної ради Івано-Франківської області Григорів Олексій Петрович, Головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування рішення про державну реєстрацію права на нерухоме майно.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 14 год. 00 хв. 08 травня 2024 року в приміщенні Городенківського районного суду Івано-Франківської області (м.Городенка вул.Героїв Євромайдану, 7 зал судових засідань № 1).

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Дослідження доказів в судовому засіданні проводити в наступному порядку: після заслуховування вступного слова учасників справи, ознайомитися та дослідити письмові докази, наявні в матеріалах справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Гайдич Р. М.

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118313452
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію права на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —346/4651/23

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Гайдич Р. М.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Гайдич Р. М.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Гайдич Р. М.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Андріюк І. Г.

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Третьякова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні