Ухвала
від 12.04.2024 по справі 712/4657/24
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

712/4657/24

2-а/712/79/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

12 квітня 2024 року суддя Соснівського районного суду м. Черкаси Борєйко О.М., розглянувши клопотання Соснівського відділу у місті Черкаси Центрально - Південного Міжрегіонального управління Державної міграційної служби про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в адміністративній справі за позовом Соснівського відділу у місті Черкаси Центрально - Південного Міжрегіонального управління Державної міграційної служби до ОСОБА_1 про продовження строку затримання іноземця в пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Соснівського районного суду м. Черкаси знаходиться адміністративна справа за позовом Соснівського відділу у місті Черкаси Центрально - Південного Міжрегіонального управління Державної міграційної служби до ОСОБА_1 про продовження строку затримання іноземця в пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України.

Ухвалою Соснівського районного суду м. Черкаси від 12 квітня 2024 року відкрито провадження у справі та призначено судове засідання.

Представник позивача звернувся до суду з заявою про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з Миколаївським пунктом тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України, за участю відповідача.

Відповідно до ч. 1, 8 ст. 195 КАС України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Згідно ч.6 ст. 195 КАС України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи в судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Згідно з п. 15.7 п. 15 Перехідних положень КАС України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в межах приміщення суду здійснюється за допомогою технічних засобів, що функціонують у судах на день набрання чинності цією редакцією Кодексу, за правилами, встановленими цією редакцією Кодексу.

Враховуючи, що представник позивача звернувся до суду з клопотанням про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з Миколаївським пунктом тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України, суд вважає за можливе провести судове засідання за участю відповідача в режимі відеоконференції з Миколаївським пунктом тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України

Відповідно до ч.9 ст.195 КАС України, копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.195, 243, 311, 321, 325, 328, пп.15.7 п.15 Перехідних положень КАС України,

УХВАЛИВ:

Судове засідання, призначене на 13 годину 30 хвилин 12 квітня 2024 року, провести в залі судових засідань в приміщенні Соснівського районного суду м. Черкаси за адресою: 18015, м. Черкаси, вул. Гоголя, 316, в режимі відеоконференції з Миколаївським пунктом тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України (Миколаївська область, Вознесенський район, с. Мартинове, вул. Європейська, буд. 1).

Доручити Миколаївському пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України (Миколаївська область, Вознесенський район, с. Мартинове, вул. Європейська, буд. 1) забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції за участю відповідача ОСОБА_2 , яке відбудеться в приміщенні Соснівського районного суду м. Черкаси у вищевказаний день та час.

Копію ухвали про участь вищевказаної особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно до Миколаївського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України (Миколаївська область, Вознесенський район, с. Мартинове, вул. Європейська, буд. 1) та особі, яка прийматиме участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції - Тагієву Алшаху Ахад Огли.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Суддя О.М. Борєйко

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення12.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118316885
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо перебуванням іноземців та осіб без громадянства на території України, з них

Судовий реєстр по справі —712/4657/24

Рішення від 16.04.2024

Адміністративне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Рішення від 16.04.2024

Адміністративне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 15.04.2024

Адміністративне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 15.04.2024

Адміністративне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 12.04.2024

Адміністративне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

Ухвала від 12.04.2024

Адміністративне

Соснівський районний суд м.Черкас

Борєйко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні