Ухвала
від 12.04.2024 по справі 738/777/24
МЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 738/777/24

№ провадження 2/738/320/2024

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

12 квітня 2024 року місто Мена Чернігівської області

Менський районний суд Чеpнiгiвської областi в складі судді Волошиної Н.В., отримавши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Менського відділу державної виконавчої служби у Корюківському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, акціонерного товариства «Державний ощадний банк України», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача Менська державна нотаріальна контора Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про зняття арешту з майна,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася до суду із позовною заявою до Менського відділу державної виконавчої служби у Корюківському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, акціонерного товариства «Державний ощадний банк України», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача Менська державна нотаріальна контора Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про зняття арешту з майна.

Позовна заява по формі і за змістом відповідає вимогамстатті 175 ЦПК України; до позовної заяви додано її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів, третіх осіб, додано документи, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі (стаття 177ЦПК України); справа відноситься до юрисдикції загальних судів та підсудна Менському районному суду Чернігівської області (статті 19, 27, 30 ЦПК України); підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви (стаття 185ЦПК України) чи відмови у відкритті провадження у справі (стаття 186ЦПК України) відсутні.

Суд дійшов висновку про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження, у звязку із чим необхідно призначити підготовче засідання з повідомленням учасників справи.

З метою встановлення всіх обставин справи, суд вважає за необхідне витребувати у Менської державної нотаріальної контори Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції копію спадкової справи №274/2023, заведеної до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Керуючись статтями 83,84,187,189,190,196,353ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Менського відділу державної виконавчої служби у Корюківському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, акціонерного товариства «Державний ощадний банк України», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача Менська державна нотаріальна контора Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про зняття арешту з майна прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовчезасідання на 02 травня 2024 року о 08 годині 45 хвилин в залі судових засідань Менського районного суду Чернігівської області (вулиця Сіверський шлях, 146 у місті Мена Чернігівської області).

Про дату, час і місце підготовчого засідання повідомити учасників справи.

Запропонувати відповідачам у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надіслати до суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; надіслати позивачу, іншим відповідачам - копію відзиву та доданих до нього документів.

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву має право подати до суду відповідь на відзив. Одночасно з надісланням відповіді на відзив до суду, її копію та додані документи позивач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів можуть бути подані відповідачами до суду протягом трьох днів з дня отримання відповіді на відзив. Одночасно з надісланням заперечень до суду, їх копію та доданих документів відповідачі зобов`язані надіслати іншим учасникам справи.

Запропонувати третій особі у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Витребувати у Менської державної нотаріальної контори Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції копію спадкової справи №274/2023, заведеної до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Витребувані доказинаправити наадресу Менськогорайонного судуЧернігівської області(вулицяСіверський шлях,146м.Мена Чернігівськаобласть,15600,email:inbox@mn.cn.court.gov.ua) устрок до 01 травня 2024 року.

Попередити виконавця даної ухвали про те, що відповідно до вимог ст.84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені статтями 146, 148 ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Позивача про дату, час та місце розгляду справи повідомити в електронній формі за допомогою sms-повідомлення.

Копії ухвали, позовної заяви з копіями доданих до неї документів, судову повістку направити відповідачам, третій особі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет http://mn.cn.court.gov.ua/sud2512/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Позивач:

ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 .

Відповідач:

Менський відділ державної виконавчої служби у Корюківському районі Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, місцезнаходження: вул. Героїв АТО, 20 Мена Чернігівська область.

Акціонерне товариство «Державний ощадний банк України», місцезнаходження: вул. Госпітальна, 12-Г м. Київ.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача:

Менська державна нотаріальна контора Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, місцезнаходження: вул. Армійська, 1 м. Мена Корюківський район Чернігівська область.

Суддя Н.В.Волошина

Дата ухвалення рішення12.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118324289
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з майна

Судовий реєстр по справі —738/777/24

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні