Ухвала
від 09.04.2024 по справі 580/3332/24
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

09 квітня 2024 року справа № 580/3332/24

м. Черкаси

Cуддя Черкаського окружного адміністративного суду Каліновська А.В., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Лисянської селищної ради, виконавчого комітету Лисянської селищної ради, третя особа Лисянська ДЮСШ «Колос Лисянської селищної ради, про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

До Черкаського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з позовом до Лисянської селищної ради, виконавчого комітету Лисянської селищної ради, третя особа Лисянська ДЮСШ «Колос Лисянської селищної ради, в якому просить:

-визнати протиправним та скасувати рішення Лисянської селищної ради від 03.10.2023 №45-2/VIII «Про внесення змін до рішення селищної ради від 24.12.2021 №3-3/VIII «Про затвердження структури та штатної чисельності відділу культури, молоді та спорту» в частині внесення змін до структури та штатної чисельності Лисянської дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» Лисянської селищної ради;

-зобов`язати Лисянську ДЮСШ «Колос» Лисянської селищної ради виконати відповідні рішення сесії Лисянської селищної ради №28-34/VIII від 07.09.2022 (Додаток №4 копія даного рішення) та наступної чергової сесії Лисянської селипщої ради №32-10/VIII 22.12.2022 (Додаток №5 - копія даного рішення та відповідного додатку №3 до нього) згідно вимог чинного законодавства України.

Згідно з п.3 ч.1 ст.171 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161 цього Кодексу.

Ознайомившись з позовною заявою, суддею встановлено, що вона не відповідає вимогам ст.ст. 160, 161 КАС України.

Частиною 1 ст. 46 КАС України визначено, що сторонами в адміністративному процесі є позивач та відповідач.

Відповідачем в адміністративній справі є суб`єкт владних повноважень, якщо інше не встановлено цим Кодексом (ч. 4 ст. 46 КАС України).

Згідно з п. 2 ч. 5 ст. 160 КАС України в позовній заяві зазначаються, повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, адреса електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Відповідно до п.4 ч.5 ст.160 КАС України в позовній заяві зазначаються зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Як слідує з позовної заяви позивачем зазначено відповідачами - Лисянську селищну раду та виконавчий комітет Лисянської селищної ради.

Проте, в прохальній частині позову позивач просить зобов`язати Лисянську ДЮСШ «Колос» Лисянської селищної ради виконати відповідні рішення сесії Лисянської селищної ради №28-34/VIII від 07.09.2022 та наступної чергової сесії Лисянської селипщої ради №32-10/VIII 22.12.2022 згідно вимог чинного законодавства України.

Однак позивач не зазначає Лисянську ДЮСШ «Колос» Лисянської селищної ради, як відповідача, натомість вказує її як третю особу.

Таким чином позивачу необхідно привести адміністративний позов у відповідність до вимог КАС України та надати виправлену позовну заяву, у тому числі, і її копії для відповідачів та третьої особи.

Відповідно ст. 42 КАС України учасниками справи є сторони, треті особи.

Згідно з частиною 2 статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Позивачем у якості третьої особи визначено - Лисянську ДЮСШ «Колос» Лисянської селищної ради. Проте, позивач не зазначив на чиїй стороні (позивача чи відповідача) має виступати визначена у позові третя особа, на які права та/або інтереси такої особи може вплинути рішення у даній справі.

Відповідно до ч.ч.1-2 ст. 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи викладене, позовну заяву слід залишити без руху.

Недоліки позовної заяви можуть бути усунуті шляхом приведення адміністративного позов у відповідність до вимог КАС України та надати виправлену позовну заяву, у тому числі, і її копії для відповідачів та третьої особи з обґрунтуванням необхідності залучення Лисянської ДЮСШ «Колос» Лисянської селищної ради, як третьої особи визначивши при цьому його процесуальний статус (на чиїй стороні позивача чи відповідача виступає).

Керуючись статтями 160, 161, 169 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Лисянської селищної ради, виконавчого комітету Лисянської селищної ради, третя особа Лисянська ДЮСШ «Колос Лисянської селищної ради, про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії залишити без руху.

Надати позивачу для усунення вказаних вище недоліків позовної заяви строк тривалістю десять днів з дня отримання копії даної ухвали.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Альона КАЛІНОВСЬКА

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118331702
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —580/3332/24

Ухвала від 13.05.2024

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Альона КАЛІНОВСЬКА

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Альона КАЛІНОВСЬКА

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні