Ухвала
від 15.04.2024 по справі 331/1449/24
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Провадження № 2/331/1247/2024

ЄУН 331/1449/24

У Х В А Л А

15 квітня 2024 року місто Запоріжжя

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя в складі:

головуючого - судді Скользнєвої Н.Г.,

за участю : секретаря Постарнак М.М.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м. Запоріжжі справу за позовом ОСОБА_1 в особі представника адвоката Розума Олександра Вікторовича до Бердянської міської військової адміністрації Бердянського району, яка діє в інтересах Бердянської міської ради Запорізької області, третя особа приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Арсеньєва Анастасія Анатоліївна, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Жовтневого районного суду м. Запоріжжя (далі суд) на розгляді знаходиться справа за позовом ОСОБА_1 до Бердянської міської військової адміністрації Бердянського району, яка діє в інтересах Бердянської міської ради Запорізької області, третя особа приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Арсеньєва А.А., за результатами розгляду якого позивачка просить визначити їй додатковий строк для прийняття спадщини, що відкрилася після смерті тітки ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Берестове Бердянського району Запорізької області..

Сторони та третя особа в судове засідання не з`явилися.

15 квітня 2024 року від представника позивачки адвоката Розума О.В. до суду надійшла заява, в якій заявник просить підготовче провадження у справі провести без його участі.

5 квітня 2024 року від третьої особи ПН ОСОБА_3 до суду надійшла заява про розгляд справи за її відсутності.

Про причину неявки у судове засідання представник відповідача суд не повідомив ; будь-яких заяв, клопотань, заяв по суті справи від нього до суду не надходило.

Перевіривши матеріалами справи, суд вважає за необхідне витребувати інформацію стосовно того, чи заводилася спадкова справа після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Берестове Бердянського району Запорізької області.

За викладених обставин, керуючись пунктом 3 частини другої статті 198 ЦПК України, суд вважає за необхідне розгляд справи відкласти на іншу дату.

Згідно частини третьої статті 189 ЦПК України підготовче провадження має бути проведено протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

В даному випадку строк проведення підготовчого провадження по справі слід відраховувати з дати ухвалення рішення про відкриття провадження у справі з 18 березня 2024 року. Отже, шістдесят днів спливають 18 травня 2024 року.

З метою виконання завдань підготовчого провадження, у відповідності до положень частини першої статті 189 ЦПК України,з урахуванням періоду часу знаходження судді у відпустці, суд вважає за необхідне продовжити строк підготовчого провадження у цій справі до 24 травня 2024 року.

Керуючись п.3 ч.2 ст. 198 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Підготовче судовезасідання посправі запозовом ОСОБА_1 в особі представника адвоката Розума Олександра Вікторовича до Бердянської міської військової адміністрації Бердянського району, яка діє в інтересах Бердянської міської ради Запорізької області, третя особа приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Арсеньєва Анастасія Анатоліївна, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, відкласти на 24 травня 2024 року 10.45 годин.

Продовжити строкпроведення підготовчогопровадження посправі запозовом ОСОБА_1 вособі представника адвокатаРозума ОлександраВікторовича до Бердянськоїміської військовоїадміністрації Бердянськогорайону,яка дієв інтересахБердянської міськоїради Запорізькоїобласті,третя особа приватнийнотаріус Дніпровськогоміського нотаріальногоокругу АрсеньєваАнастасія Анатоліївна,про визначення додатковогостроку дляподання заявипро прийняттяспадщини, до 24 травня 2024 року.

Зобов`язати приватного нотаріусаДніпровського міськогонотаріального округуАрсеньєву АнастасіюАнатоліївну устрок до23травня 2024року надіслати на адресу Жовтневого районного суду м. Запоріжжя Витяг зі Спадкового реєстру з метою отримання інформації стосовно того, чи заводилася спадкова справа після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Берестове Бердянського району Запорізької області.

Роз`яснити,що уразі неповідомленнясуду пронеможливість податидокази,витребувані судом,а такожза неподаннятаких доказівз причин,визнаних судомнеповажними,суд застосовуєдо відповідноїособи заходипроцесуального примусу,передбачені цимКодексом (ч.8ст.84ЦПК України),а саме тимчасове вилучення доказів для дослідження судом стаття 146 ЦПК України) , а також штраф ( стаття 148 ЦПК України).

Копію ухвали надіслати сторонам для відома ; третій особі для відома та виконання.

В судове засідання викликати представника відповідача.

Учасники процесу можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб адресою сторінки на офіційному веб порталі судової влади України: http://court. gov. ua/fair/sud0808.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя : Н.Г.Скользнєва

Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено16.04.2024
Номер документу118338971
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —331/1449/24

Ухвала від 24.05.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Скользнєва Н. Г.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Скользнєва Н. Г.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Скользнєва Н. Г.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Скользнєва Н. Г.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Скользнєва Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні