Ухвала
від 15.04.2024 по справі 612/320/24
БЛИЗНЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

612/320/24, 2/612/129/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 квітня 2024 року смт Близнюки

Суддя Близнюківського районного суду Харківської області Масло С.П., розглянувши матеріали позовної заяви органу опіки та піклування Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області в інтересах малолітньої ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та до ОСОБА_3 , третя особа служба у справах дітей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, -

встановив:

Позивач звернувся до Близнюківського районного суду Харківської області з позовною заявою до ОСОБА_2 та до ОСОБА_3 , третя особа служба у справах дітей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області, в якій просить: 1) позбавити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , батьківських прав відносно малолітньої дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; 2) позбавити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , батьківських прав відносно малолітньої дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; 3) Передати малолітню дитину ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , органу опіки та піклування Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області для подальшого її влаштування в сімейні форми виховання; 4) Стягнути з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , аліменти на утримання дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у розмірі частини від усіх видів його заробітку (доходу), але не менше 50 % прожиткового мінімуму відповідно до віку дітей, щомісячно, починаючи з дня подачі позовної заяви до суду і до досягнення повноліття дитини; 5) Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , аліменти на утримання дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у розмірі частини від усіх видів його заробітку (доходу), але не менше 50 % прожиткового мінімуму відповідно до віку дітей, щомісячно, починаючи з дня подачі позовної заяви до суду і до досягнення повноліття дитини.

Згідно матеріалів позову місцезнаходження позивача: АДРЕСА_1 , останнє відоме місце реєстрації відповідача ОСОБА_3 : АДРЕСА_1 , місце реєстрації відповідача ОСОБА_2 : АДРЕСА_1 , місце знаходження третьої особи служби у справах дітей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області: Харківська область, Лозівський район, смт. Близнюки, вул. Свободи, буд. 30.

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України. Відсутні підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Частиною другою статті 19 ЦПК України визначено, що цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження враховуючи положення п. 1 ч. 4 ст. 274 ЦПК України і її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження. Тому справу слід прийняти до провадження та з метою виконання вимог, передбачених ч.1 ст. 189 ЦПК України, розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. 187 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження по цивільній справі за позовною заявою органу опіки та піклування Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області в інтересах малолітньої ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та до ОСОБА_3 , третя особа служба у справах дітей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

З метою виконання вимог ч. 1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче засідання у приміщенні Близнюківського районного суду Харківська область (64801, Харківська область, смт. Близнюки, вул. Свободи 46-а, зал № 1) на 13 годину 00 хвилин 16 травня 2024 року.

Копію цієї ухвали надіслати позивачу, відповідачам та третій особі.

Визначити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідачі зобов`язані надіслати іншим учасникам справи (позивачу та третій особі). У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання копії відзиву ( у разі його надіслання відповідачами) для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи (відповідачам та третій особі).

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив ( у разі його надіслання позивачем) для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи (позивачу та третій особі).

Встановити третій особі п`ятиденний строк з дня отримання позову або відзиву ( у разі його надіслання відповідачами) для подання письмових пояснень, які мають відповідати вимогам ч.ч. 3-6 ст.178 ЦПК України, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи (позивачу та відповідачам).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки: http://court.gov.ua/sud2003.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С.П. Масло

Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено16.04.2024
Номер документу118344165
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —612/320/24

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Масло С. П.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Масло С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні