Ухвала
від 15.04.2024 по справі 912/909/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. В`ячеслава Чорновола, 29/32, м. Кропивницький, 25022,

тел. (0522) 24 46 63/32 05 11, код ЄДРПОУ 03499951,

e-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua, web: http://kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

15 квітня 2024 рокуСправа № 912/909/24

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Глушкова М.С., розглянувши матеріали позовної заяви Фермерського господарства "СТАМ-АГРО" (вул. Першотравнева, б. 151, с. Злинка, Маловиськівського району, Кіровоградська область, 26232)

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕНЕРГОАГРОПРАЙМ-УКРАЇНА" (пров. Буковинський, 20, м. Кропивницький, 25020)

про стягнення 280 872,92 грн,

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Кіровоградської області надійшла позовна заява Фермерського господарства "СТАМ-АГРО" до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕНЕРГОАГРОПРАЙМ-УКРАЇНА" про стягнення 280 872,92 грн, з яких: 272 051,61 грн основного боргу, 5 204,73 грн інфляційного збільшення, 3 616,58 грн 3 % річних з покладенням на відповідача судових витрат.

В обґрунтування позовних вимог Фермерське господарство "СТАМ-АГРО" зазначило, що у зв`язку із невиконанням відповідачем умов Договору поставки № 3 від 06.10.2023 в частині повної та своєчасної оплати вартості отриманого товари з Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕНЕРГОАГРОПРАЙМ-УКРАЇНА" підлягає стягненню відповідна заборгованість.

Форма і зміст заяви відповідають вимогам ст. 162, 164 ГПК України.

При вирішенні питання про прийняття вказаної позовної заяви до розгляду господарський суд враховує норми ч. 3-5 ст. 12, ч. 1, 2 ст. 247 ГПК України.

Розглянувши матеріали позовної заяви, характер спірних правовідносин, приймаючи до уваги ціну позову, яка не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, господарський суд дійшов висновку, що вказану заяву слід розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

У відповідності до ч. 5 ст. 252 ГПК України з ініціативи господарського суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись статтями 12, 162, 164, 165, 176, 234, 235, 250, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 912/909/24.

2.Справу № 912/909/24 розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

3. Судовий розгляд призначити на 09.05.2024 о 10:30.

4.Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Кіровоградської області за адресою: 25022, м. Кропивницький, вул. В`ячеслава Чорновола, 29/32, в залі суд. засідань № 323.

5. У порядку ст. 250 ГПК України ВІДПОВІДАЧ, з дня вручення даної ухвали має право подати суду в строк 5 днів, заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ст. 165, 167 ГПК України ВІДПОВІДАЧ має право подати відзив на позовну заяву, з дотриманням правил, встановлених частинами третьою - шостою статті 165 ГПК України, та заперечення на відповідь позивача на відзив, з дотриманням правил.

Встановити строк для подання відзиву на позов з усіма документами (доказами) до нього - протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Встановити строк для подання заперечення на відповідь позивача на відзив протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив.

До відома відповідача - у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 9 ст. 165 ГПК України).

6. Відповідно до ст. 166 ГПК України встановити ПОЗИВАЧУ строк для подання відповіді на відзив відповідача - протягом 5 днів з дня його отримання. До відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені ч. 3-6 ст. 165 ГПК України.

Звернути увагу позивача на положення ч. 4 ст. 202 ГПК України.

7. До відома учасників справи - порядок подання доказів у справі визначено ст. 80 ГПК України. Копії документів (матеріалів) повинні бути належним чином засвідчені відповідно до вимог пункту 5.26 ДСТУ 4163-2020; оригінали надати для огляду в судовому засіданні.

8. Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою: http://court.gov.ua/fair/sud5013.

9. Ухвала набирає законної сили в порядку ст. 235 ГПК України та оскарженню не підлягає.

10. Роз`яснити ВІДПОВІДАЧУ, що:

- відповідно до ч. 5 ст. 6 ГПК України, суд направляє судові рішення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу до їхніх електронних кабінетів, вчиняє інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). Електронний кабінет - це персональний кабінет (веб-сервіс чи інший користувацький інтерфейс) у підсистемі (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за допомогою якого особі, яка пройшла електронну ідентифікацію, надається доступ до інформації та сервісів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремих підсистем (модулів), у тому числі можливість обміну (надсилання та отримання) документами (в тому числі процесуальними документами, письмовими та електронними доказами тощо) між судом та учасниками судового процесу, а також між учасниками судового процесу. Електронна ідентифікація особи здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису чи інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначно встановити особу;

- відповідно до ч. 6 ст. 6 ГПК України, адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Суд повертає письмову заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду також у разі, якщо її подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

- відповідно до ч. 6 ст. 42 ГПК України якщо цим Кодексом передбачено обов`язок учасника справи щодо надсилання копій документів іншим учасникам справи, такі документи в електронній формі можуть направлятися з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, шляхом надсилання до електронного кабінету іншого учасника справи, а в разі відсутності в іншого учасника справи електронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність в іншого учасника справи електронного кабінету - у паперовій формі листом з описом вкладення. Якщо інший учасник справи відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язаний зареєструвати електронний кабінет, але не зареєстрував його, учасник справи, який подає документи до суду в електронній формі з використанням електронного кабінету, звільняється від обов`язку надсилання копій документів такому учаснику справи.

Також суд роз`яснює відповідачу його обов`язок зареєструвати свій електронний кабінет в системі "Електронний суд" та про можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

11. Копії ухвали надіслати позивачу через систему "Електронний суд" та відповідачу (пров. Буковинський, 20, м. Кропивницький, 25020).

Суддя М.С. Глушков

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118354123
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань купівлі-продажу поставки товарів, робіт, послуг

Судовий реєстр по справі —912/909/24

Рішення від 04.06.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Глушков М.С.

Ухвала від 09.05.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Глушков М.С.

Ухвала від 15.04.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Глушков М.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні