Ухвала
від 12.04.2024 по справі 287/32/24
ОЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Олевський районний суд Житомирської області

Справа № 287/32/24

2-о/287/17/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 квітня 2024 року м. Олевськ

Олевський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді Винара Л.В.

з участю секретаря Кострицької Т.П.

розглянувши в порядку окремого провадження у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Олевського районного суду Житомирської області в м. Олевську цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Олевський відділдержавної реєстрації актів цивільного стану у Коростенському районі Житомирської областіЦентрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ), ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , про надання права на шлюб,-

ВСТАНОВИВ:

Заявниця ОСОБА_1 звернуласьдо Олевськогорайонного судуЖитомирської областііз заявою,у якій просить надати їйправо нашлюб із ОСОБА_2 ,при цьому зазначивши, що вона народилась ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Хочине, Олевського району, Житомирської області та на даний час ще не досягла повноліття. Заявниця зазначає,що у липні2022року вонапознайомилась з ОСОБА_2 ,з якимсклались дужетеплі тащирі стосунки,вони мають взаємніміцні почуттялюбові таповажають одинодного.Укладення шлюбута створеннясім`ї єдобровільним волевиявленнямїх обох,але зареєструватишлюб заявницяпозбавлена можливості,оскільки наданий часне досягла,передбаченого ст.22Сімейного КодексуУкраїни шлюбноговіку,який дляжінки встановленийу віцівісімнадцяти років. Підчас звернення до Олевського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Коростенському районі Житомирської області, їм було відмовлено у реєстрації шлюбу у зв`язку з тим, що заявниця недосягла шлюбного віку, з якого можна зареєструвати шлюб. А тому вони мають до заяви додати судове рішення про надання права на шлюб. Заявницю та ОСОБА_2 підтримують її батьки, які не заперечують проти укладення шлюбу. На думку заявниці, надання права на шлюб повністю відповідає її інтересам, оскільки ІНФОРМАЦІЯ_2 вона народила сина ОСОБА_5 , та саме ОСОБА_2 може створити всі умови для побудування належних сімейних відносин між ними та матеріального забезпечення сім`ї , яке повністю відповідатиме їхньому спільному баченню створити повноцінну сім`ю , яка ґрунтується на взаємних почуттях любові та поваги.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями справу передано судді Винару Л.В.

Ухвалою суду від 22.03.2024 року відкрито провадження у справі та призначено розгляд справи в порядку окремого провадження з викликом учасників справи.

12.04.2024 року заявниця ОСОБА_1 в судове засідання не з`явилась, від неї надійшла до суду письмова заява, у якій вона просить цивільну справу № 287/32/24 за її заявою про надання права на шлюб залишити без розгляду.

Заінтересовані особи ОСОБА_2 , батьки заявниці ОСОБА_4 та ОСОБА_3 в судове засідання не з`явились, надали до суду письмові заяви з проханням про розгляд справи без їх участі.

Від Олевського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Коростенському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерстваюстиції (м.Київ) надійшло письмове клопотання про розгляд справи без участі представника відділу та винесення рішення відповідно до вимог законодавства України.

Відповідно доч.2ст.247ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.3ст.294 ЦПК Українисправи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Згідно із вимогами п. 5 ч. 1 ст.257 ЦПК України слідує, що суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

На підставі вищенаведеного, суд вважає, що заяву про надання права на шлюб слід залишити без розгляду, оскільки заявниця ОСОБА_1 подала до суду відповідну заяву.

При цьому роз`яснюється, що особа, заяву якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Керуючись п. 5 ч.1 ст. 257, ст.ст. 294, 353, 354, 355 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Олевський відділдержавної реєстрації актів цивільного стану у Коростенському районі Житомирської областіЦентрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ), ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , про надання права на шлюб залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Л.В.Винар

СудОлевський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення12.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118354953
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи, що виникають із сімейних правовідносин, з них: про надання права на шлюб

Судовий реєстр по справі —287/32/24

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні