Ухвала
від 15.04.2024 по справі 695/1102/22
ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Справа № 695/1102/22

номер провадження 1-в/695/59/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 квітня 2024 рокум. Золотоноша

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

особи, щодо якої вирішується питання про припинення застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 ,

захисника особи, щодо якої вирішується питання про припинення застосування примусових заходів медичного характеру адвоката ОСОБА_5 ,

законного представника особи, щодо якої вирішується питання про припинення застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Золотоноші клопотання директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЗОЛОТОНІСЬКА БАГАТОПРОФІЛЬНА ЛІКАРНЯ» ЗОЛОТОНІСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ про припинення застосування примусових заходів медичного характеру надання амбулаторної психіатричної допомоги ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , призначених ухвалою Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області від 08.07.2022 у справі №695/1102/22,

ВСТАНОВИВ:

До Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області надійшло клопотання директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЗОЛОТОНІСЬКА БАГАТОПРОФІЛЬНА ЛІКАРНЯ» ЗОЛОТОНІСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ про припинення застосування примусових заходів медичного характеру надання амбулаторної психіатричної допомоги ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , призначених ухвалою Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області від 08.07.2022 у справі №695/1102/22.

В обґрунтування клопотання зазначено, що у зв`язку із закінченням курсу лікування, значним покращенням психічного стану та відсутністю соціально-небезпечних тенденцій внаслідок психічного розладу належить припинити надання амбулаторної психіатричної допомоги ОСОБА_4 , яка призначена ухвалою Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області від 08.07.2022 у справі №695/1102/22.

У судове засідання з розгляду вказаного клопотання представник КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЗОЛОТОНІСЬКА БАГАТОПРОФІЛЬНА ЛІКАРНЯ» ЗОЛОТОНІСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ не прибув. Згідно з наявною у матеріалах справи заявою за підписом директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЗОЛОТОНІСЬКА БАГАТОПРОФІЛЬНА ЛІКАРНЯ» ЗОЛОТОНІСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ просить розглянути справу за відсутності представника, вимоги заявлені в клопотанні підтримує повністю.

Прокурор, особа, щодо якої вирішується питання про припинення застосування примусових заходів медичного характеру, його законний представник та захисник не заперечували щодо припинення медичних заходів у примусовому порядку.

Заслухавши думку учасників судового провадження, дослідивши клопотання та доданий до клопотання акт комісії лікарів-психіатрів на особу, яка перебуває на примусових заходах медичного характеру від 14.03.2024 відносно ОСОБА_4 , суд зазначає про таке.

Відповідно до положень ч.1,2 ст.95 КК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Особи, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, підлягають огляду комісією лікарів-психіатрів не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про припинення або про зміну застосування такого заходу. У разі відсутності підстав для припинення або зміни застосування примусового заходу медичного характеру представник закладу з надання психіатричної допомоги (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, направляє до суду заяву, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження застосування примусового заходу медичного характеру. У разі необхідності продовження застосування примусового заходу медичного характеру понад 6 місяців представник закладу з надання психіатричної допомоги (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, повинен направити до суду за місцем знаходження закладу з надання психіатричної допомоги заяву про продовження застосування примусового заходу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження надання особі такої психіатричної допомоги. В подальшому продовження застосовування примусового заходу медичного характеру проводиться кожного разу на строк, який не може перевищувати 6 місяців.

Згідно з вимогами ч.1 ст.514 КПК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування.

Відповідно до ч.3 ст.514 КПК України розгляд питання про продовження, зміну чи припинення застосування судом примусових заходів медичного характеру здійснюється за письмовою заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), де тримається дана особа. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Ухвалою Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області від 08.07.2022 у справі №695/1102/22 відносно ОСОБА_4 за вчинення суспільно небезпечного діяння, яке підпадає під ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку.

Відповідно до акта комісії лікарів-психіатрів на особу, яка перебуває на примусових заходах медичного характеру від 14.03.2024, у зв`язку із закінченням курсу лікування, значного покращення психічного стану, утримання від зловживання алкогольних напоїв та відсутності небезпечних тенденцій внаслідок психічного розладу ОСОБА_4 потребує припинення примусового заходу медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку.

Таким чином, на підставі викладеного вище, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЗОЛОТОНІСЬКА БАГАТОПРОФІЛЬНА ЛІКАРНЯ» ЗОЛОТОНІСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ про припинення примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку відносно ОСОБА_4 .

Керуючись ст.372,503,512-514 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Припинити примусові заходи медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвала може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду через Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області протягом семи днів з дня її проголошення.

Суддя ОСОБА_7

Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118357289
СудочинствоКримінальне
Сутьприпинення застосування примусових заходів медичного характеру надання амбулаторної психіатричної допомоги ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , призначених ухвалою Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області від 08.07.2022 у справі №695/1102/22

Судовий реєстр по справі —695/1102/22

Ухвала від 15.04.2024

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ватажок-Сташинська А. В.

Ухвала від 22.03.2024

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ватажок-Сташинська А. В.

Ухвала від 20.03.2024

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ватажок-Сташинська А. В.

Ухвала від 08.07.2022

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ватажок-Сташинська А. В.

Ухвала від 30.06.2022

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ватажок-Сташинська А. В.

Ухвала від 19.05.2022

Кримінальне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Ватажок-Сташинська А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні