Ухвала
від 15.04.2024 по справі 440/4352/24
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

15 квітня 2024 рокум. ПолтаваСправа № 440/4352/24

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Супрун Є.Б., ознайомившись з матеріалами позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Константапрод" ( код ЄДРПОУ 45147061; вул. Харчовиків, буд. 6-А, м. Полтава, 36014 ) до Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю ( код ЄДРПОУ 13937406; вул. Європейська, буд. 49, м. Полтава, 36039 ) про визнання протиправними та скасування штрафних санкцій, зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

11.04.2024 директор Товариства з обмеженою відповідальністю "Константапрод" Пов`якало К.В., діючи від імені та в інтересах вказаного Товариства, через систему "Електронний суд" звернулася до Полтавського окружного адміністративного суду з позовом, що заявлений до Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, в якому просить суд визнати протиправними та скасувати штрафні санкції, визначені в розрахунку сум адміністративно-господарських санкцій, що підлягають сплаті у зв`язку з невиконанням нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за 2023 рік, яким до ТОВ "Константапрод" застосовано адміністративно-господарську санкцію у розмірі 36 882,30 грн терміном сплати до 15.04.2024.

В якості підстави для звернення до суду заявник вказує на обставини порушення відповідачем прав Товариства з огляду на безпідставну, як на його думку, вимогу сплатити адміністративно-господарські санкції у зв`язку з недотриманням нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, встановленого частиною 1 статті 19 Закону України "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні", незважаючи на факт виконання такого нормативу Товариством у 2023 році.

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161 КАС України, подана належною особою з дотриманням правил підсудності та у строк, встановлений законом. Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження на даній стадії відсутні.

З урахуванням приписів статей 258, 262 КАС України розгляд справи слід здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

На підставі викладеного, керуючись статтями 12, 171, 257, 260, 262 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі №440/4352/24 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Константапрод" до Полтавського обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів про визнання протиправними та скасування штрафних санкцій, зобов`язання вчинити певні дії.

Призначити справу до розгляду по суті за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи (у письмовому провадженні).

Надати відповідачу п`ятиденний строк з дня вручення копії даної ухвали для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов тривалістю п`ятнадцять днів з моменту вручення копії даної ухвали.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив тривалістю три дні з моменту отримання відзиву.

Встановити відповідачу строк для подання заперечення тривалістю три дні з моменту отримання відповіді на відзив.

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://adm.pl.court.gov.ua/sud1670/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

СуддяЄ.Б. Супрун

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118362336
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо праці, зайнятості населення, у тому числі зайнятості населення

Судовий реєстр по справі —440/4352/24

Ухвала від 15.04.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні