Ухвала
від 15.04.2024 по справі 341/786/24
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 341/786/24

Номер провадження 2/341/350/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 квітня 2024 року м. Галич

Суддя Галицького районного суду Івано-Франківської області Васильцова Г.А., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом

представника позивача ОСОБА_1 адвоката Денис Тараса Дмитровича до Бурштинської міської ради Івано-Франківської області про визнання права власності,

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача адвокат Денис Т.Д. звернувся до Галицького районного суду Івано-Франківської області із позовом, в якому просить визнати за ОСОБА_1 право власності на житловий будинок, з господарськими будівлями та спорудами, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 . Інвентаризаційною вартістю 90000,00 грн.

Позовна заява повинна відповідати вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України.

Відповідно до п. 3 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці, обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

Відповідно доч.1ст.176ЦПК України,ціна позовувизначається: 9) у позовах про право власності на нерухоме майно, що належить фізичним особам на праві приватної власності, - дійсною вартістю нерухомого майна, а на нерухоме майно, що належить юридичним особам, - не нижче його балансової вартост і.

Вартість це розрахункова величина, що визначає суму грошей, за яку може бути проданий той чи інший товар, зокрема й нерухомість. У абсолютній більшості випадків під словом «вартість» розуміють так звану «ринкову вартість». Ринковою вартістю називаються максимальну суму грошей, які готовий заплатити покупець, та мінімальна сума, за яку продавець готовий продати майно, якщо вони обидва діють із знанням справи, без примусу та нікуди не поспішають (тобто продаж не є терміновою).

В позовній заяві позивач визначає ціну позову 90000,00 гривень.

До позовної заяви позивачем додано висновок про вартість майна від 04 травня 2023 року, відповідно якого, ринкова вартість житлового будинку з належними господарськими будівлями та спорудами за адресою: АДРЕСА_1 складає 90000,00 гривень.

Ціна позову повинна відповідати дійсній ринковій вартості майна на момент подачі позову. Власники, або користувачі майна мають можливість безперешкодно, зробити оцінку майна.

Строк дії звіту про оцінку не може перевищувати шість місяців з дати оцінки.

Доданий доматеріалів справизвіт прооцінку майнане єактуальним,оцінка майнапроведена 11місяців тому,а саме04травня 2023року.Зазначений висновокне відображаєреальну вартістьнерухомого майнана моментподачі позовудо суду.

В позовах про визнання права власності на майно ціна позову визначається вартістю цього майна на момент звернення до суду. При цьому, вартість майна - це грошова сума, за яку це майно може бути придбане у даній місцевості. Тягар доказування вартості майна несе позивач.

Отже, позивачу необхідно надати звіт про оцінку майна, проведений станом на час звернення до суду.

Суд акцентує увагу представника позивача, що відповідно до ч. 2ст. 83 ЦПК України, позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Відповідно до ст. 185 ЦПК України позовна заява, подана без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Таким чином, вважаю необхідним залишити позовну заяву без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків, у 10 днів з дня отримання копії ухвали. У зазначений період часу позивачу необхідно виготовити актуальний звіт про оцінку вартості спірного майна; у разі необхідності доплатити судовий збір та надати суду відповідні докази його сплати.

Керуючись ст.ст. 175, 185 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Позовну заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Денис Тараса Дмитровича до Бурштинської міської ради Івано-Франківської області про визнання права власності - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків - 10 днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Ганна ВАСИЛЬЦОВА

СудГалицький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118368898
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —341/786/24

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

ВАСИЛЬЦОВА Г. А.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

ВАСИЛЬЦОВА Г. А.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

ВАСИЛЬЦОВА Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні