Ухвала
від 16.04.2024 по справі 631/1622/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 631/1622/23

н/п 2/953/1972/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"16" квітня 2024 р. Київський районний суд м.Харкова

у складі головуючого судді Колесник С.А.,

за участю секретаря судового засідання Півоваровій Д.В.,

представника позивача - адвоката Корнєва О.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові в порядку загального позовного провадження клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Корнєва Олексія Вікторовича про залучення співвідповідача у цивільній справі № 631/1622/23 за позовною заявою ОСОБА_1 , від імені та інтересах якого діє адвокат Корнєв Олексій Вікторович до Нововодолазької селищної ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Кузьменко Лідія Миколаївна про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Київського районного суду м.Харкова перебуває цивільна справа № 631/1622/23 за позовною заявою ОСОБА_1 , від імені та інтересах якого діє адвокат Корнєв Олексій Вікторович до Нововодолазької селищної ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Кузьменко Лідія Миколаївна про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

10.04.2024 до суду від представника позивача ОСОБА_1 адвоката Корнєва О.В. надійшло клопотання про залучення до участі у справі співвідповідачем Харківську міську раду, оскільки основна частина спадкового нерухомого майна знаходиться на території Київського району м. Харкова, а саме за адресою: АДРЕСА_1 , тому об`єктивний і всебічний розгляд справи неможливо без залучення співвідповідачем ХМР.

Представник позивача в підготовчому засіданні клопотання підтримав, просив про його задоволення.

Представник відповідача в підготовче судове судове засідання не з`явився, 08.04.2023 до суду надійшла заява представника Нововодолазької селищної ради про розгляд справи за відсутності його представника.

Третя особи в підготовче судове судове засідання не з`явилася, 10.04.2024 до суду надійшли пояснення, в яких ПНКМНО ОСОБА_2 просила проводити судові засідання у справі без її участі.

В силу положень ч. ст. 223 ЦПК України, суд вважає за доцільне провести дане судове засідання за відсутності представників відповідача та третьої особи.

Суд, вислухавши доводи представника позивача, вивчивши подане клопотання про залучення до участі у справі співвідповідача, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Згідно зі ч. 1 ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором (ч.1 ст. 5 ЦПК України).

Згідно зі ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Заява представника позивача ОСОБА_1 адвоката Корнєва О.В. про залучення співвідповідача Харківської міської ради подана до закінчення підготовчого провадження, а тому підлягає задоволенню.

З урахуванням викладених обставин суд задовольняє клопотання позивача про залучення співвідповідача та відкладає судове засідання.

Керуючись ст.ст.51,198 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Корнєва Олексія Вікторовича про залучення співвідповідача - задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі № 631/1622/23 за позовною заявою ОСОБА_1 , від імені та інтересах якого діє адвокат Корнєв Олексій Вікторович до Нововодолазької селищної ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Кузьменко Лідія Миколаївна про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, у якості співвідповідача Харківську міську раду (адреса: м. Харків, м-н. Конституції, буд. 7).

Відкласти підготовче засідання на09:00 год. 15 травня 2024 року.

Копію даної ухвали негайно направити залученому співвідповідачу, позовну заяву та додані до неї документи.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи, а суду надати документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи, а суду надано документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи, а суду надано документи, що підтверджують надіслання (надання) заперечень і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://court.gov.ua/fair/sud.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Колесник С.А.

Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118369348
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —631/1622/23

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Колесник С. А.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Мащенко С. В.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Мащенко С. В.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Мащенко С. В.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Мащенко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні