Ухвала
від 16.04.2024 по справі 382/719/24
ЯГОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Яготинський районний суд Київської області

Справа № 382/719/24

Провадження № 2-о/382/35/24

УХВАЛА

16 квітня 2024 року м.Яготин Бориспільськогорайону Київськоїобласті

Суддя Яготинського районного суду Київської області Савчак С.П., вивчивши заяву з доданими до неї матеріалами за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Яготинської міської ради Київської області, про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 (проживаєза адресою: АДРЕСА_1 )звернувся до суду із заявою про визнання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатним. Заінтересована особа виконавчий комітет Яготинської міської ради Київської області (місцезнаходження за адресою: Київська область, Бориспільський район, м. Яготин, вул. Незалежності, 67).

Матеріали заяви відповідають вимогам ст.295-297ЦПК України.

Крім того, відповідно до ч. 5ст. 293 ЦПК України, у випадках, встановлених пунктами 1, 9, і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Відповідно до п. 24 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають такі категорії фізичних осіб, а саме особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Керуючись ст. 4, 19, 31, 32, 187, 258-261, 293, 295-297, 351-355 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі в порядку окремого провадження за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Яготинської міської ради Київської області, про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна.

Призначити справудорозглядуу судовомузасіданніна 13.05.2024 року на 09:00 год. яке проводити з повідомленням (викликом) учасників справи в приміщенні Яготинського районного суду Київської області (07700, Київська область, Бориспільський район, м. Яготин, вул. Незалежності, буд. 67, відеоконференцзал).

Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області (09104, Київська область, м. Біла Церква, вул. Гайок, 4,) призначити адвоката для представництва інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 , за призначенням для участі у розгляді справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Яготинської міської ради Київської області, про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна, забезпечивши його явку у судове засідання.

Зобов`язати ОСОБА_1 забезпечитиявку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та надати оригінали документів копії яких додано до заяви на огляд суду.

Запропонувати заінтересованій особі подати суду свої пояснення/відзив/заперечення та докази на підтвердження обставин зазначених у поясненні/відзиві/запереченні у строк до дня судового розгляду з доказами їх надсилання заявниці.

Копію ухвали направити заявниці та Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області.

Копію ухвали та копію заяви з копіями доданих до неї документів направити заінтересованій особі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою Яготинського районного суду Київської області: https://yg.ko.court.gov.ua.

Увала набирає законної сили з моменту її підписання та окремому оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана 16 квітня 2024 року.

Суддя Савчак С. П.

Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118375954
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —382/719/24

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Савчак С. П.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Яготинський районний суд Київської області

Савчак С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні