Постанова
від 30.09.2010 по справі 2а-4133/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

26.10.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 вересня 2010 р. Справа № 2а-4133/10/0470

Суддя Дніпропетровськог о окружного адміністративно го суду Чорна В. В., одноособов о розглянувши в порядку пись мового провадження адмініст ративну справу за позовом пр окурора м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області в інтересах держави в особі Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Баглійському районі м. Дніпродзержинська до Това риства з обмеженою відповіда льністю «Каспер»про стягнен ня заборгованості зі сплати страхових внесків на загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування, -

в с т а н о в и в :

26 березня 2010 року прокуро р м. Дніпродзержинська Дніпр опетровської області в поряд ку представництва інтересів держави звернувся до Дніпро петровського окружного адмі ністративного суду із зазнач еним адміністративним позов ом.

В обґрунтування позову, про курор зазначив, що відповіда ч своєчасно не здійснює розр ахунки з Пенсійним фондом Ук раїни, внаслідок чого допуст ив недоїмку по страховим вне скам на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня за вересень 2009 року в сумі 2480 грн. 98 коп.

В судове засідання сторони не з' явились, про дату, час т а місце судового розгляду по відомлені належним чином. По зивач надав заяву про розгля д справи без його участі, та пр о підтримання позовних вимог . За таких обставин, у відповід ності до ч.6 ст.128 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни, справу розглянуто в пор ядку письмового провадження .

Дослідивши матеріали спра ви, судом встановлено наступ ні обставини.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Каспер»є пла тником страхових внесків (ст рахувальником) на загальнооб ов'язкове державне пенсійне страхування та зареєстрован о в Управлінні Пенсійного фо нду України в Баглійському р айоні м.Дніпродзержинська.

Згідно з ч.2 ст. 17 Закону Украї ни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня»від 09.07.2003р., страхувальники з обов'язані нараховувати, обч ислювати і сплачувати в уста новлені строки та в повному о бсязі страхові внески.

Пунктом 11.11 «Інструкції про п орядок обчислення і сплати с трахувальниками та застрахо ваними особами внесків на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування до Пенсі йного фонду України», затвер дженою Постановою правління Пенсійного фонду України 19.12.20 03р. № 21-1, передбачено, що платник и страхових внесків щомісяця складають у двох примірника х розрахунок сум страхових в несків на загальнообов'язков е державне пенсійне страхува ння, у якому зазначають самос тійно обчислені суми страхов их внесків за формою згідно д одатку 23.

Частиною 6 ст. 20 Закону Україн и «Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я»та п. 5.1.4 названої Інструкції передбачено, що страхувальн ики зобов'язані сплачувати с трахові внески, нараховані з а відповідний базовий звітни й період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня зак інчення цього періоду. Базов им звітним періодом для стра хувальників є календарний мі сяць.

Відповідачем подано до Упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в Баглійському районі м .Дніпродзержинська розрахун ок суми страхових внесків на загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування за ве ресень 2009 року, в якому самості йно обчислені страхові внеск и в сумі 2480 грн. 90 коп. Граничний термін сплати внесків 20.10.2009р.

Нарахована сума внесків в у становлені законодавством т ерміни відповідачем не була сплачена. У зв' язку з даними обставинами, у нього виникла прострочена заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування, тобто недоїмка, на зазначену суму.

Зазначена заборгованість є узгодженою, оскільки склад ається із суми самостійно об числених відповідачем страх ових внесків.

Частиною 2 ст. 106 Закону Украї ни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня»передбачено, що суми стра хових внесків, своєчасно не н араховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, в изначені ст. 20 цього Закону, вв ажаються простроченою забор гованістю із сплати страхови х внесків (далі - недоїмка).

Статтею 23 цього ж закону пер едбачено, що спори, що виникаю ть із правовідносин за цим За коном, вирішуються органами Пенсійного фонду України та в судовому порядку.

Враховуючи, що відповідач в добровільному порядку не сп лачує прострочену заборгова ність зі сплати страхових вн есків, суд доходить висновку про обґрунтованість позовни х вимог та необхідність їх за доволення.

На підставі викладеного, ке руючись п.6 ст.128, ст.ст. 160-162 Кодекс у адміністративного судочин ства України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Адміністративний позо в прокурора м. Дніпродзержин ська Дніпропетровської обла сті - задовольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «Ка спер»(код ЄДРПОУ 32943937) на корист ь Управління Пенсійного фонд у України в Баглійському рай оні м. Дніпродзержинська (р\р 25602303401133 у Дніпродзержинському в ідділенні №3293 ВАТ «Державний ощадний банк України», МФО 306083, ЄДРПОУ 24615338) заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування за вересень 2009 року в сумі 2480 грн. 98 к оп. (дві тисячі чотириста вісі мдесят гривень дев' яносто в ісім копійок).

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровсь кого апеляційного адміністр ативного суду через суд перш ої інстанції з одночасним на правленням копії апеляційно ї скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанці ї.

Апеляційна скарга на пост анову суду першої інстанції подається протягом десяти дн ів з дня проголошення постан ови. Якщо постанову було прий нято у письмовому провадженн і або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом десяти д нів з дня отримання копії пос танови.

Суддя < (підпис ) > В.В. Чорна

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.09.2010
Оприлюднено28.10.2010
Номер документу11837683
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4133/10/0470

Ухвала від 08.04.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторівна

Постанова від 26.10.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

Ухвала від 02.04.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

Постанова від 30.09.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні