Постанова
від 26.10.2010 по справі 2а-4133/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

26.10.10 < копія > ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 вересня 2010 р.Справа № 2а-4133/10/0470

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Чорна В. В., одноособово розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом прокурора м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Баглійському районі м. Дніпродзержинська до Товариства з обмеженою відповідальністю «Каспер»про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, -

в с т а н о в и в :

26 березня 2010 року прокурор м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області в порядку представництва інтересів держави звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із зазначеним адміністративним позовом.

В обґрунтування позову, прокурор зазначив, що відповідач своєчасно не здійснює розрахунки з Пенсійним фондом України, внаслідок чого допустив недоїмку по страховим внескам на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за вересень 2009 року в сумі 2480 грн. 98 коп.

В судове засідання сторони не з'явились, про дату, час та місце судового розгляду повідомлені належним чином. Позивач надав заяву про розгляд справи без його участі, та про підтримання позовних вимог. За таких обставин, у відповідності до ч.6 ст.128 Кодексу адміністративного судочинства України, справу розглянуто в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено наступні обставини.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Каспер»є платником страхових внесків (страхувальником) на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та зареєстровано в Управлінні Пенсійного фонду України в Баглійському районі м.Дніпродзержинська.

Згідно з ч.2 ст. 17 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»від 09.07.2003р., страхувальники зобов'язані нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Пунктом 11.11 «Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України», затвердженою Постановою правління Пенсійного фонду України 19.12.2003р. № 21-1, передбачено, що платники страхових внесків щомісяця складають у двох примірниках розрахунок сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, у якому зазначають самостійно обчислені суми страхових внесків за формою згідно додатку 23.

Частиною 6 ст. 20 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»та п. 5.1.4 названої Інструкції передбачено, що страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Базовим звітним періодом для страхувальників є календарний місяць.

Відповідачем подано до Управління Пенсійного фонду України в Баглійському районі м.Дніпродзержинська розрахунок суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за вересень 2009 року, в якому самостійно обчислені страхові внески в сумі 2480 грн. 90 коп. Граничний термін сплати внесків 20.10.2009р.

Нарахована сума внесків в установлені законодавством терміни відповідачем не була сплачена. У зв'язку з даними обставинами, у нього виникла прострочена заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, тобто недоїмка, на зазначену суму.

Зазначена заборгованість є узгодженою, оскільки складається із суми самостійно обчислених відповідачем страхових внесків.

Частиною 2 ст. 106 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»передбачено, що суми страхових внесків, своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені ст. 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (далі - недоїмка).

Статтею 23 цього ж закону передбачено, що спори, що виникають із правовідносин за цим Законом, вирішуються органами Пенсійного фонду України та в судовому порядку.

Враховуючи, що відповідач в добровільному порядку не сплачує прострочену заборгованість зі сплати страхових внесків, суд доходить висновку про обґрунтованість позовних вимог та необхідність їх задоволення.

На підставі викладеного, керуючись п.6 ст.128, ст.ст. 160-162 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Адміністративний позов прокурора м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області - задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Каспер»(код ЄДРПОУ 32943937) на користь Управління Пенсійного фонду України в Баглійському районі м. Дніпродзержинська (р\р 25602303401133 у Дніпродзержинському відділенні №3293 ВАТ «Державний ощадний банк України», МФО 306083, ЄДРПОУ 24615338) заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за вересень 2009 року в сумі 2480 грн. 98 коп. (дві тисячі чотириста вісімдесят гривень дев'яносто вісім копійок).

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції з одночасним направленням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня проголошення постанови. Якщо постанову було прийнято у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя < (підпис) > ОСОБА_1

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.10.2010
Оприлюднено13.11.2015
Номер документу53323532
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4133/10/0470

Ухвала від 08.04.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторівна

Постанова від 26.10.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

Ухвала від 02.04.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

Постанова від 30.09.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні