Ухвала
від 15.04.2024 по справі 536/410/24
КРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Провадження № 2-о/537/50/2024

Справа № 536/410/24

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15.04.2024 Крюківський районний суд м. Кременчука Полтавської області в особі головуючого судді Маханькова О.В., за участю секретаря судового засідання Поколоти О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Крюківського районного суду м. Кременчука матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування Виконавчого комітету Піщанської сільської ради, КП «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради» відокремлений підрозділ обласної консультативної психоневрологічної поліклініки зі стаціонаром № 2,

про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

встановив:

Заявник ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, відповідно до якої прохає суд ухвалити рішення, яким визнати недієздатним ОСОБА_2 , призначити по справі судово-психіатричну експертизу, витребувати з КП «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради «Відокремлений підрозділ обласна консультативні психоневрологічна поліклініка зі стаціонаром №2» історію хвороби та медичну карту ОСОБА_2 , призначити ОСОБА_1 опікуном недієздатного ОСОБА_2 .

Ухвалою Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 26.02.2024 відкрито провадження у цивільній справі окремого провадження та призначено судового засідання.

Ухвалою Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 11.03.2024 призначено по справі судово-психіатричну експертизу та провадження зупинено на час проведення експертизи.

Ухвалою Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 15.04.2024 поновлено провадження у справі.

Відповідно до положень статті 269 Цивільно-процесуального кодексу України, питання про внесення виправлень у судове рішення вирішується без повідомлення учасників справи. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Суд, дослідивши матеріали цивільної справи № 534/410/24, за заявою ОСОБА_1 , дійшов висновку, що необхідно виправити описку.

Як вбачається із тексту ухвали Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 11.03.2024, дійсно технічно допущена описка, при зазначенні назви експертної установи в чотирнадцятому абзаці мотивувальної частини ухвали, в четвертому та в одинадцятому абзаці резолютивної частини ухвали, а саме, зазначено: «Полтавська філія судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інституту психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України», замість вірного: «Полтавська філія судових експертиз Державної установи «Інституту судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України».

Відповідно до частини 1 статті 269 Цивільно-процесуального кодексу України, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

За викладених обставин, суд вважає за необхідне виправити допущену описку в ухвалі Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 11.03.2024, справа № 536/410/24, провадження № 2-о/537/50/2024, оскільки дана описка була допущена з технічних причин.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України, суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у разі призначення судом експертизи.

Зважаючи на те, що проведення експертизи у справі може зайняти тривалий час, суд вважає за необхідне провадження у справі зупинити на час проведення експертизи, про що не заперечували учасники процесу.

Керуючись статтею 269 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

постановив:

Виправити допущену описку в тексті ухвали Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 11.03.2024, справа № 536/410/24, провадження № 2-о/537/50/2024 за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування Виконавчого комітету Піщанської сільської ради, КП «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради» відокремлений підрозділ обласної консультативної психоневрологічної поліклініки зі стаціонаром № 2, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, а саме в чотирнадцятому абзаці мотивувальної частини ухвали, в четвертому та в одинадцятому абзаці резолютивної частини ухвали, невірно зазначену назву експертної установи: «Полтавська філія судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інституту психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України», замінити на вірну: «Полтавська філія судових експертиз Державної установи «Інституту судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України».

Провадження у цивільній справі зупинити на час проведення експертизи.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Маханьков О.В.

Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено18.04.2024
Номер документу118388438
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —536/410/24

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

МАХАНЬКОВ О. В.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

МАХАНЬКОВ О. В.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

МАХАНЬКОВ О. В.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

МАХАНЬКОВ О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні