Ухвала
від 17.04.2024 по справі 174/432/24
ВІЛЬНОГІРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 174/432/24

п/с № 2/174/197/2024

У ХВ АЛ А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

17 квітня 2024 року м. Вільногірськ

СуддяВільногірського міськогосуду Дніпропетровськоїобласті ІлюшикІ.А.,розглянувши позовнузаяву ОСОБА_1 до Виконавчогокомітету Вільногірськоїміської радиДніпропетровської області,як органуопіки тапіклування пропоновлення батьківськихправ,третя особа: Комунальний заклад Апостолівський центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Надія», -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 ,звернулася досуду зпозовною заявоюдо відповідачаВиконавчого комітетуВільногірської міськоїради Дніпропетровськоїобласті,як органуопіки тапіклування пропоновлення батьківськихправ,третя особа: Комунальний заклад Апостолівський центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Надія».

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України та підсудна Вільногірському міському суду Дніпропетровської області, підстави для її залишення без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні, тому позовну заяву слід прийняти до розгляду тавідкрити провадження у справі.

Ч. 4 ст. 19 ЦПК України визначено, що для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні призначене загальне позовне провадження.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України і її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Тому справу слід прийняти до провадження, з метою виконання вимог, передбачених ч. 1 ст. 189 ЦПК України, розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19,84,175,177,187,260,274ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадженняу справіза позовноюзаявою ОСОБА_1 до Виконавчогокомітету Вільногірськоїміської радиДніпропетровської областіяк органуопіки тапіклування пропоновлення батьківськихправ,третя особа: Комунальний заклад Апостолівський центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Надія».

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 20.05.2024 року о 10-30 годині, в залі судових засідань № 2 у приміщенні Вільногірського міського суду по вул. ім. Ю.М. Устенка, 14-А, м. Вільногірська Дніпропетровської області.

Надіслати учасникам справи копію ухвали про відкриття провадження у справі.

Відповідачу одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Запропонувати відповідачу подати до суду відзив на позов у 15-денний строк із дня отримання ним ухвали про відкриття провадження у справі із врахуванням вимог, передбачених ч.ч. 3-5ст. 178 ЦПК України.

Відповідачу надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів одночасно з надісланням вказаного відзиву до суду.

Запропонувати позивачу подати до суду відповідь на відзив, отриманий від відповідача не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, із врахуванням ч.ч. 1-3ст. 179 ЦПК України.

Запропонувати відповідачу подати до суду заперечення на відповідь на відзив не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив із врахуванням вимог, передбачених ч.ч. 1-3ст. 180 ЦПК України.

Запропонувати третій особі протягом 5-ти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду письмові пояснення щодо позову, копії яких разом з доданими до них документами надіслати (надати) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) їх до суду, в яких викласти свої аргументи, міркування та відповідні докази на підтримку або заперечення проти позову.

Розяснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://vg.dp.court.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя: І.А. Ілюшик

Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено18.04.2024
Номер документу118404092
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —174/432/24

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Ілюшик І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні