Ухвала
від 17.04.2024 по справі 473/673/24
ВОЗНЕСЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 473/673/24

УХВАЛА

"17" квітня 2024 р. Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області в складі: головуючої судді Ротар М.М., при секретарі Ніколаєнко Г.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Вознесенську Миколаївської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Вознесенської міської ради Миколаївської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Відділ ведення реєстру територіальної громади міста Вознесенська управління надання адміністративних послуг апарату виконавчого комітету Вознесенської міської ради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про надання дозволу на реєстрацію місця проживання без згоди співвласника нерухомого майна

встановив

в провадженні Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області перебуває вищезазначена цивільна справа.

Ухвалою суду від 12 лютого 2024 року відкрито провадження по справі та справа призначена до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

В судове засідання представник позивача адвокат Бінько М.А. не з`явився від неї на адресу суду надійшло клопотання про заміну неналежного відповідача Вознесенську міську раду Миколаївської області на належного Виконавчий комітет Вознесенської міської ради Миколаївської області та виключення з кола третіх осіб без самостійних вимог Відділ ведення реєстру територіальної громади міста Вознесенська управління надання адміністративних послуг апарату виконавчого комітету Вознесенської міської ради.

Відповідно до ст.51 ЦПК України суд за клопотанням позивача, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - допочатку першогосудового засіданняза клопотаннямпозивача замінюєпервісного відповідачаналежним відповідачем,не закриваючипровадження усправі.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає необхідним замінити первісного відповідача належним відповідачем.

Відповідно до ч. 1ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 51, 53, 259, 260 ЦПК України, суд

постановив

замінити відповідача Вознесенську міську раду Миколаївської області на належного відповідача Виконавчий комітет Вознесенської міської ради Миколаївської області (пл..Центральна 1 м. Вознесенськ Миколаївської області).

Виключити зі складу третіх осіб без самостійних вимог щодо предмета спору Відділ ведення реєстру територіальної громади міста Вознесенська управління надання адміністративних послуг апарату виконавчого комітету Вознесенської міської ради.

Відповідач може подати протягом п`ятнадцяти днів з моменту отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження письмову заяву і заперечення проти розгляду справи в порядку спрощеного провадження (п. 4 ст. 187 ЦПК України).

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Відкласти розгляд справи на 8 травня 2024 року о 14 годині 00 хвилин.

Копію ухвали разом з копією позовної заяви направити відповідачу.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення.

Суддя: М.М. Ротар

СудВознесенський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено18.04.2024
Номер документу118405082
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин

Судовий реєстр по справі —473/673/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Ротар М. М.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Ротар М. М.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Ротар М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні