Ухвала
від 19.06.2024 по справі 473/673/24
ВОЗНЕСЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 473/673/24

УХВАЛА

"19" червня 2024 р. Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області у складі: головуючої судді Ротар М.М., при секретарі Ніколаєнко Г.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Вознесенську цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до виконавчого комітету Вознесенської міської ради Миколаївської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про надання дозволу на реєстрацію місця проживання без згоди співвласника нерухомого майна

встановив

в провадженні Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області перебуває вищезазначена цивільна справа

Ухвалою Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області від 12 лютого 2024 року було прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження по справі.

Ухвалою суду від 08 травня 2024 року були витребувані від державного нотаріуса Першої Вознесенської державної нотаріальної контори відомості про те хто звертався з заявою про прийняття спадщини, яка відкрилась після смерті ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

14 травня 2024 року на адресу суду надійшла відповідь державного нотаріуса, відповідно до якої після смерті ОСОБА_4 заведено спадкову справу №169/2019 від 21.08.2019 року. З заявою про прийняття спадщини звернувся син спадкодавця ОСОБА_5 , що проживає та зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 та дочка спадкодавця ОСОБА_6 , що проживає та зареєстрована за адресою АДРЕСА_1 .

В судове засідання представник позивачки ОСОБА_1 адвокат Бінько М.А. надала клопотання про залучення ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостйних вимог щодо предмета спору.

Інші учасники справи у судове засідання не з`явилися, в матеріалах справи є заяви про розгляд справи без їх участі, проти задоволення позовних вимог заперечень не мають.

Суд дослідивши матеріали цивільної справи, приходить до наступного.

У відповідності до положень ч.1ст. 42 ЦПК України, у справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи.

Відповідно до ч. 1ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно ч.5ст.53 ЦПК України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Обгрунтовуючи заяву про залучення третіх осіб, представник позивача вказує на те, що вони є спадкоємцями померлого власника частини житлового будинку, які прийняли спадщину у встановленому законом порядку. За такого рішення суду в разі задоволення позовних вимог може вплинути на їх права та обов`язки.

За таких обставин, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третіх осіб ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 53, 259, 260 ЦПК України, суд

постановив

залучити до участі в справі за позовом ОСОБА_1 до виконавчого комітету Вознесенської міської ради Миколаївської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про надання дозволу на реєстрацію місця проживання без згоди співвласника нерухомого майна, в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_5 (зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 ) та ОСОБА_6 (зареєстрована за адресою АДРЕСА_1 ).

Відкласти судове засідання на 19 липня 2024 року о 11 годині 00 хв., про що повідомити учасників судового розгляду.

Визначити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для надання пояснень по справі, копію яких одночасно з поданням до суду повинно бути надіслано іншим учасникам справи. Відповідно до вимог ч. 3 ст. 181 ЦПК України до пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою статті 178 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.М. Ротар

СудВознесенський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення19.06.2024
Оприлюднено20.06.2024
Номер документу119822510
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин

Судовий реєстр по справі —473/673/24

Ухвала від 19.06.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Ротар М. М.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Ротар М. М.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Ротар М. М.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Ротар М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні