Ухвала
від 17.04.2024 по справі 676/2227/24
КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 676/2227/24

Номер провадження 2-о/676/153/24

УХВАЛА

17 квітня 2024 року м. Кам`янець - Подільський

Кам`янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

в складі:головуючого-судді Бондаря О.О.

присяжних Іванова Г.В., Мельник Р.О.

з участю секретарясудового засідання Ткачук Д.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в залі суду матеріали справи за заявою Китайгородського будинку-інтернату для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю , заінтересована особа: виконавчий комітет Староушицької селищної ради про визнання особи недієздатною та встановлення опіки, -

в с т а н о в и в:

Китайгородський будинок-інтернат для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю в особі директора ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою, заінтересована особа: виконавчий комітет Староушицької селищної ради про визнання особи недієздатною та встановлення опіки.

В обґрунтування заяви заявник зазначає, що у Староушицькому відділенні Китайгородського будинку-інтернату для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю на повному державному забезпеченні проживає підопічний з інвалідністю II групи з дитинства, внутрішньо переміщена особа ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який прибув 24.04.2023 року з АДРЕСА_1 , разом з матір`ю ОСОБА_3 1935 р. н.

ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 померла, родичів, які б взяли опіку над ОСОБА_2 немає. Внаслідок хронічного стійкого психічного розладу не здатний усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

Просить визнати ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатним.

Відповідно доч. 2ст.247ЦПК Українив зв`язкуз неявкоюучасників судового розгляду фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Заявник допочатку судового засідання подав суду клопотання про призначення по справісудово психіатричної експертизи ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 105 ЦПК України призначення експертизисудом єобов`язковим такожза клопотаннямхоча боднієї ізсторін,якщо усправі необхідновстановити психічний стан особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 298 ЦПК України суд занаявностідостатніхданих пропсихічнийрозладздоров`я фізичноїособипризначаєдля встановленняїїпсихічногостану судово-психіатричнуекспертизу.

Суд вважає, що по справі слід призначити амбулаторну судово психіатричну експертизу для встановлення можливості усвідомлювати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 значення своїх дій та можливості керування ними.

Керуючись ст.. 105 , 258 260 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В :

Призначити по справі амбулаторну судово - психіатричну експертизу ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ,проведення якоїдоручити експертамХмельницької філії судових експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» .

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. 384, 385 КК України.

На вирішення експертів поставити запитання:

1.Чи хворіє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 на психічну хворобу і яку саме, чи має він будь які розлади психічної чи розумової діяльності , які впливають на його здатність розуміти значення своїх дій та керування ними?

2.Якщо хворіє, то чи розуміє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 значення своїх дій і чи може керувати ними?

Для проведення експертизи направити цивільну справу за № 676/2227/24

Провадження по справі на час проведення експертизи зупинити.

Відповідно до ч. 2 ст. 261 ЦПК України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, однак може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги до Хмельницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя : Бондар О.О.

Присяжні : Іванова Г.В.

Мельник Р.О.

Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено18.04.2024
Номер документу118406429
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —676/2227/24

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні